Na Viru uhićen 66-godišnjak zbog pokušaja iznude

0

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 66 godina, kojeg se sumnjiči za iznudu u pokušaju i oštećenje tuđe stvari.

Tako se 66-godišnjaka sumnjiči da je 29. prosinca na Viru, došao u dvorište kod 62-godišnje žene te prijeteći pokušao iznuditi novčani iznos na ime nepostojećeg duga. Iste večeri je uhićen i nad njim je u prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje
Tijekom kriminalističkog istraživanja kod njega je pronađen jedan pištolj s pripadajućim spremnikom i streljivom, a kojeg ilegalno posjeduje i koji mu je oduzet.

Nadalje, sumnjiči se da je 10.kolovoza na Viru, oštetio kabel za struju na dvorištu 54-godišnjeg vlasnika, te time pričinio materijalnu štetu od oko tisuću kuna.

Uz kaznene prijave zbog kaznenog djela iznuda u pokušaju te oštećenja tuđe stvari, 66-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
Također protiv njega se zbog posjedovanja ilegalnog oružja podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.