Upoznajte Jakova – Kolindinog Jakova…

0

Nakon što je u izbornom stožeru HDZ-a u nedjelju navečer postalo jasno da su dobili ‘svoju’ predsjednicu, Kolinda Grabar Kitarović stala je na pozornicu u društvu šefa stranke, Tomislava Karamarka te supruga Jakova Kitarovića, kojem je od srca zahvalila za sve žrtve i za sav teret koji je morao podnijeti kroz ovo burno razdoblje.

Mnogi su se u tom trenutku zapitali tko je ustvari Jakov Kitarović? Njegovo ime nije se pojavljivalo mnogo u medijima tijekom kampanje, a njegova samozatajna figura cijelo je vrijeme bila u sjeni supruge, koja se nastojala probiti do predsjedničke fotelje.  Ono što svi znaju jest da je upravo taj samozatajni muškarac svoju karijeru podredio karijeri svoje supruge, što se sad pokazalo kao pun pogodak.  Jakov Kitarović dolazi iz Rijeke, a svoju je suprugu upoznao još tijekom studentskih dana. On je studirao na FER-u, a ona na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bila je to velika ljubav, koju su okrunili vjenčanjem 1996. godine u Rijeci. Imaju dvoje djece, Luku i Katarinu.

U medije ga plasirao skandal oko službenog auta

Uskoro nakon toga Kolindina karijera doživjela je uspon, a prvi važan posao dobila je u hrvatskom veleposlanstvu u kanadskoj Ottavi. Jakov je radio kao profesor Pomorskog fakulteta u Rijeci, no zbog sve većih obaveza supruge morao je svoju karijeru staviti na čekanje te se posvetiti brizi o obitelji.  Iako se cijelo to vrijeme pokušavao držati po strani, pratio ju je u Washington i Bruxelles, vjerno joj pružajući podršku, nije mu to do kraja uspjelo. U fokus medija je došao 2010. godine, kada je otkrivena zloporaba službenog automobila i špijunska afera tijekom Kolindinog veleposlaničkog mandata u SAD-u. (danas.hr)