CIFF, internacionalni filmski festival u Šibeniku, svoju prvu klapu imao je 08.08.2024godine! Osnovan od strane gđe.Elle Mische i grupe filmskih entuzijasta, s ciljem da prikazuje filmove raznih žanrova!

Američka glumica Debi Mazar i Darko Dodig

CIFF, tijekom festivalskih dana, imati će proekcije kroz razne programe i na nakoliko lokacija-prostora diljem grada Šibenika, uz brojnu publiku! Prvi kadrovi snimljeni su na “Red Carpetu” na koji su se spustile, na visokim potpeticama, elegantim korakom, hollywoodske zvjezde!

Willard Morgan i Darko Dodig

Dozvolite, po mom skromnom mišljenju najveća zvjezda prve festivalske klape bio je omaž velikanu hrvatskog glumišta Špiri Guberini! U društvu s Mr.Willard Morgan, koji je nezavisni filmski producent iz NewYorka, bez treptaja oka propratili smo omaž! Mr.Morgan, kao iskusni filmađija nije moga ostati suzdržanim nakon omaža, komplimentirao je “Strikana” riječima:  “Špiro Guberina is Karl Malden a giant of the croatian actor”! Ne stigoh upitati Mr.Morgana, kad je to odgledao “Velo Misto”, no, posve sam siguran kako je gledao, i više puta “Na dokovima NewYorka” i zaključio da ima velike sličnosti između umjetničko glumačke izvedbe: Špiro&Karl!
Kratko objašnjenje: “Velo Misto” kao i “Na dokovima NewYorka” su epsko socijalne priče, sa sličnim dramskim sadržajem: Špiro Guberina je “Vaša Visosti” dok Karl Malden je “Njegovo Svećenstvo”!

Goran Višnjić i Darko Dodig

Oba lika su dominantno karakterno moralne osobe i u pokušaju da isprave nepravdu i donesu dobro u kale “Velog Mista” kao i “Na dokove NewYorka”! Iako sam dokovima NewYorka hodao, nadajući, kako ću sresti Marlon Branda, puno više sreće sam imao šetajući šibenskom rivom gdje sam sretao Jozu Strikana…
Gđo.Miše, Vaš entuzijazam je zarazan!!! 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime