Ante Valčić, poznati zadarski saksofonist, oduševljava nas svojim novim djelom – skladbom “Manhattan”. Ova impresivna glazbena kompozicija, koja spaja elemente jazza i fusiona, posvećena je zlatnom dobu Manhattana, srcu američke jazz scene

Središnji element pjesme je Valčićev saksofon, čiji tonovi evociraju slike užurbanih ulica i kasnonoćnih jazz sesija koje su obilježile ovaj legendarni grad.

“Manhattan” nije samo pjesma, već prava glazbena priča koja slušatelje vodi kroz povijest i energiju Manhattana. Valčićeva ljubav prema New Yorku vidljiva je kroz pažljivo komponirane tonove i ritmove, dok njegova virtuoznost na saksofonu savršeno oslikava atmosferu jazz klubova. Ovaj singl je ujedno i uvertira u cijeli album koji je Valčić trenutno u fazi izrade, a nosit će naslov “52nd Street”. Ovaj naziv nije slučajan – u 52. ulici nekada su se nalazili kultni jazz klubovi koji su bili središte jazz scene tijekom slavnih godina, iako su se danas klubovi preselili u Greenwich Village.

U razgovoru o pjesmi, Valčić je izjavio: “Boravio sam u 87. ulici na East strani, najljepšem dijelu Manhattana, odmah pored Central Parka. Onda sam bio u najpoznatijim jazz klubovima kao što su Birdland i Blue Note. Gledao sam Broadway show i slušao ulične svirače koji sviraju izvorni jazz. Od tog svega nastali su spot i pjesma ‘Manhattan’.”

Ova izjava sažima srž pjesme i cijelog albuma, koji će uspjeti povezati modernu energiju New Yorka s nostalgičnim prizvucima njegove jazz prošlosti. Skladba kroz Valčićev saksofon vodi slušatelje kroz glazbeni pejzaž grada koji nikada ne spava, oslikavajući dinamiku ulica i jazz klubova koje su nekoć bile središte svjetske glazbene scene.

Uz Valčića na saksofonu, u skladbi “Manhattan” sudjelovali su Miroslav Troskot na bubnjevima, Vedran Supičić na Rhodes klaviru, Dražen Habuš na trubi, a mastering je radio Ivan Grancarić. Editiranje videospota, koji vjerno dočarava vizualni dojam Manhattana, potpisuje Vladimir Miketa.

Skladba “Manhattan” odiše strašću i elegancijom, donoseći komadić Manhattana ljubiteljima jazza diljem svijeta. Njezina melodična struktura, dinamični ritmovi i nostalgija za slavnim jazz erama sigurno će osvojiti srca publike, ne samo u Zadru, nego i daleko šire.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime