Nevjerojatno je kakve ja dopise dobivam i što radi zadarski ODO.  Bez provedene istrage prihvaćaju se navodi inkriminiranih osoba, u stvari opravdanja bez pokrića, piše u priopćenju vijećnik u Skupštini Zadarske županije Marko Pupić-Bakrač

Njegovo priopćenje u cijelosti objavljujemo u nastavku.

Niti je HNK Zadar imao pravo na bilo kakva sredstva niti su ta sredstva izglasana za HNK Zadar bilo kakvom odlukom Gradskog vijeća. Razvidno je iz priložene dokumentacije da je pročelnica Bušić  naložila isplatu 703.486,00 kn HNK Zadar, a u stavci  A1040-02 nigdje se ne navode bilo kakva sredstva za HNK Zadar već za športske klubove i aktivnosti koje su tom trenutku imali zakonsko pravo na ta sredstva, a HNK Zadar ta prava tada nije ostvarivao. Da je tome potvrdio mi je u telefonskom razgovoru i predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić. Kako to da u istrazi on nije ispitan, a najrelevantniji je sugovornik o odlukama GV? Kako to da nisu ispitani ostali vijećnici?

ODO Zadar se već duže vremena ponaša kao nekakvo državnoodvjetničko svećenstvo pa kome otpusti grijehe otpušteni su mu, a kome napakira napakirani su mu. Pritom se vladajućima malverzacije opraštaju a onima koji na njih ukazuju pakiraju progoni koji listom propadaju jedan za drugim. I za to eskulpiranje od progona kao i za pakiranja nitko u ODO-u ne odgovara. U svemu tome i davno su pređene sve granice i pale su sve maske. Molim da se napravi revizija ovog predmeta kao i da se obavi nadzor nad radom ODO-a te da se napokon taj rad odnosno nerad , tendencioznost, podobnost i nesposobnost sankcionira. 

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

                       Marko Pupić-Bakrač

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime