Sretan Ravlić iz Makarske tuži Specijalnu bolnicu Sveta Katarina zbog pretrpljene tjelesne i duševne boli, naruženja, smanjenja životne aktivnosti, pretrpljeni strah i visoke troškove liječenja. Kazneno je prijavio i Dragana Primorca, suvlasnika ove zdravstvene ustanove

Nakon izlaska u javnost na portalu Megamedia, a potom i u tjedniku Nacional, uslijedila je reakcija odvjetničkog društva koje zastupa Specijalnu bolnicu Sveta Katarina i Dragana Primorca, inače predsjedničkog kandidata HDZ-a. Potom je isto odvjetničko društvo na redakciju portala Megamedia i tjednika Nacional poslala izjavu Milana Primorca koji je u braku sa sestrom Sretana Ravlića, Rominom Primorac. U toj izjavi Milan Primorac iznosi potpuno drugačije viđenje koje je u suprotnosti s onim što tvrdi Sretan Ravlić, Međutim, javila nam se i sama Romina Primorac, supruga Milana Primorca sa pismom u kojem svjedoči da je ipak Sretan Ravlić govorio istinu.

Njezino pismo objavljujemo u cijelosti u nastavku.

Ja i moj suprug u Zagrebu kupimo Valentinu, Sretinu suprugu i krećemo za Zabok. Ona je otišla po Sretu, a ja i suprug smo čekali u autu. Suprug zove Dragana (Dragan Primorac, op.a.) na telefon i govori mu da smo došli po Ravlića. Dragan mu je rekao da mu se Ravlić javi kad sjedne u auto. Moj brat zove i zahvaljuje se Draganu Primorcu. Sretan u putu govori da je ujutro ima 37,5 stupnjeva temperaturu i da su mu dali tabletu. Pitala sam ga je li im rekao. Potvrdio je da je rekao medicinskoj sestri pošto doktora nije bilo. Ustvari, doktora je vidio samo taj dan za vrijeme operacije.

Na putu između Karlovca i Ogulina Sretan dobiva veliku temperaturu i groznicu. Zovemo Dragana, ne javlja se. Zovemo Mladena Kasala, javio se i rekao da će on zovnuti Dragana Primorca. U Ogulinu kupujemo tablete za temperaturu i u međuvremenu zove Dragan Primorac. Kad smo sve ispričali što je na stvari, rekao je da se vratimo za Zagreb u privatni smještaj gdje je odsjela Valentina (supruga Sretana Ravlića, op.a.). Na milost i nemilost. Dragan Primorac nije nikoga poslao niti je on sam vidio Ravlića nego mu za ponedjeljak naručuje testiranje na koronu.

Znači, moj brat je tri dana bez pomoći sam u apartmanu sa suprugom sa velikom temperaturom. Sljedeće jutro potres u Zagrebu. Stan oštećen. Zove me Valentina. Struje nemaju. Stan oštećen, zovemo Primorca, on se ne javlja. Prijatelji od Ravlića mu nude drugi smještaj jer u apartmani nisu mogli ostati radi oštećenja. Onakav bolestan i sa temperaturom seli u vlažni stan. U ponedjeljak ide na testiranje i navečer javljaju da nema koronu. Sa taksijem navečer kreću za Makarsku pošto im tri dana nitko nije pružio nikakvu pomoć!

Ne mogu vjerovati u kakvoj mi državi živimo. Bez obzira i da nije u njegovoj bolnici operiran. Čovjeku treba pružiti pomoć, a ne tri dana i tri noći pustiti ga na milost i nemilost. Sramota!

Romina Primorac

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime