Jučer u 10:00 sati, prilikom kontrole prometa u Makarskoj u ulici Vukovarska, u blizini benzinske postaje, zaustavljen je motocikl bez registarskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnjak

Provjerom je utvrđeno da navedeni vozač upravlja motociklom bez prethodno stečenog prava na upravljanje, čime je počinio prekršaj iz članka 216. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ZSPC).
Vozaču je ponuđeno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, koje je odbio, iako je bio upozoren da time čini prekršaj iz članka 282. stavka 9. ZSPC-a, nakon čega je uhićen i priveden u Policijsku postaju Makarska radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja.
Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv vozača je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz članaka 244. stavka 7., 286. stavka 12., 282. stavka 9. i 238. stavka 7. ZSPC-a, te je priveden na Općinski sud Makarska, stalna služba Imotski. Proglašen je krivim te mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Splitu u trajanju od 10 dana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime