Aminess Khalani Beach Hotel protekli je vikend započeo druženja u toplim ljetnim večerima spektakularnim zalaskom sunca na The Above Rooftop Restaurant & Baru sve popraćeno ugodnom glazbenom atmosferom te impresivnim ambijentom uz bogat gourmet dio
Veliko druženje kao uvertira u predivne ljetne večeri u Makarskoj bio je pravi pogodak. Očaravajući pogled s vrha hotela nikoga nije ostavio ravnodušnim, pogotovo uz zanimljive gourmet delicije i pića u kojima su uzvanici uživali. U ponudi su se našli i signature kokteli koji su okusom i mirisom prizivali sjećanja nezaboravnih ljetnih večeri, a uz ugodnu chill out & Bossa Nova glazbu koju je omogućio DJ Matthew Bee doživljaj je bio još bolji.
Gourmet segment Aminessove ponude oduvijek je oduševljavao, no ovoga puta predstavljena su tri nova menija u režiji Luke Džamarije koji se za ovu prigodu inspirirao lokalnom kulturom. Među tri jelovnika koja su se našla u ponudi, prvi je nudio Bar bites, zalogajčiće koji se odlično slažu sa vinima i koktelima iz ponude, drugi je Croatian roots koji je napravljen pomoću svjetskih tehnika izrade, inspiriran hrvatskim namirnicama u fuziji s internacionalnim začinima i namirnicama. Što se tiče slatke priče, Divna Mikić se pobrinula za šest različitih deserta od kojih su dva bila s jelovnika Croatian roots, Makarana te riža, med i mlijeko, a neke od ostalih slastica bile su tris od čokolade, novi oblik torte od sira sa narančom i mangom te dvije vrste rezanih kolača, od pistacija te od kave i oraha.
“Istraživanje starih, često zaboravljenih jela hrvatskih krajeva i suvremenih tehnika su dvije temeljne komponente našeg koncepta. U pripremi svakog jela fokusirali smo se na način obrade sastojaka kako bi iz njih izvukli najbolje okuse, ali na malo drugačiji način. Vjerujem da je najbolji način da u potpunosti doživite našu izvornu kuhinju kada su mirisi, okusi, teksture i razna jela spojena u savršenu cjelinu. Oslanjamo se na suradnju s lokalnim poljoprivrednicima, malim proizvođačima i uzgajivačima kako bismo potaknuli lokalne proizvođače i turiste upoznali s blagodatima prirodno ugođenih namirnica”, izjavio je Aminessov chef Luka Džamarija.
Na tanjurima su se nalazile svježe namirnice lokalnih OPG-ova, a jela su bila začinjena bogatim izborom vina vrhunskih vinarija. Gourmet ponuda zasnivala se na Zero waste konceptu koji naglasak stavlja na minimalno bacanje hrane koja ostane prilikom kuhanja te je koncept ukomponiran u ponuđeni jelovnik. Prezentacija hrane te pojašnjavanje izrade i pripreme jela do samih detalja uzvanike je oduševilo te je idealna pozivnica za ponovni dolazak i doživljaj druženja uz predivnu panoramu Makarske.