Kada je, sad već daleke, 1985. godine Zef Pecollaj otvorio malu pekaru u Kaštel Lukšiću, nije mogao ni sanjati da će nekih 30-tak godina kasnije imati veliku tvrtku koja danas u svom sustavu ima oko 85 zaposlenika!
Tri godine kasnije seli u Bašku Vodu, i 1989. tamo u ulici Fra Andrije Kačića Miošića 58 otvara prvu pekaru od koje se tada počeo razvijati obiteljski posao.
Promišljenim odlukama malo pomalo Zef Pecollaj širio je poslovanje i danas sa svojim sinom i ostatkom obitelji može biti ponosan na poslovni sustav od 17 prodajnih mjesta u Pisku, Baškoj Vodi, Baškom Polju, Brelima, Promajni i Makarskoj. Osim prodajnih mjesta sa kvalitetnim i ukusnim pekarskim proizvodima, tvrtka Palma ima i dva kafića; jedan u neposrednoj blizini makarskog kolodvora, a drugi u Baškoj Vodi na samoj magistrali u sklopu velebnog zdanja u kojem je zapravo centar poslovanja spomenute tvrtke.
Obitelj Pecollaj posebno je ponosna na ovaj objekt koji uz kafić ukusno dizajniranog interijera ima i jedno prodajno mjesto s pekarskim proizvodima. Kafić inače radi svaki dan od 0 do 24 sata i u vrlo kratkom vremenu postao je omiljeno okupljalište Baškovođana, putnika, ali i poslovnih ljudi koji u vrlo ugodnom ambijentu sklapaju nove poslove.
Pravo iznenađenje krije se pozadini zgrade, u kojoj se odvija proizvodnja svih pekarskih proizvoda koji se putem dobro organiziranih vozača sirovi ili već pečeni distribuiraju na sva prodajna mjesta.
Kroz proizvodne pogone proveo nas je Berton Pecollaj pokazujući nam ogromnu hladnjaču, moderne strojeve, velike peći…
U objektu je i kuhinja u kojoj kuharica svaki dan priprema ukusna jela za zaposlenike tvrtke Palma. Ovdje se nalazi i skladište, uredi, ali i 16 soba za djelatnike koji dolaze iz udaljenih dijelova Hrvatske raditi za tvrtku Palma. Zanimljivo, smještaj se ne odbija od plaće već je to svojesvrna povlastica za djelatnike. Poslovanje tvrtke Palma stabilno je, plaće su redovite, a najveći dio prihoda ulaže se opet u posao tako da se tijekom sljedećih mjeseci može računati na otvaranje novih prodajnih mjesta, a samim time i novih radnih mjesta.