Prva večer gastro festivala Grand Gourmet u Makarskoj završena je promocijom Zabiokovlja, Vrgorca i čitave Vrgorske krajine.

– Kroz vrhunska vina i ukusne zalogaje ispričali smo jednu divnu priču o Vrgorcu, ali sklopili i velika gurmanska prijateljstva s kuharima svjetske klase. Predstavili smo Vina Franić, Vina Gašpar i Vina Pilač, zatim pršutanu Majić, Vrgoračke pršute, MI Pivac, Lada Rakić iz Izletišta Andrija u Kotezima pripremila je istinsku poslasticu ‘spuže na ljutiku’ dok je Srednja škola Tina Ujevića zaslužna za ostatak ove gastronomske i turističke prezentacije svog kraja. Jako mi je drago što je prvi dan Grand Gourmeta bio poprilično obilježen upravo Vrgorcem, ne samo kroz večernji dio programa nego i edukaciju Darija Gašpara koji je održao vrlo uspješno predavanje o staroj sorti grožđa vrgorskoj Zlatarici, zadovoljna je bila direktorica TZ Vrgorca Željka Opačak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime