Andrej Plenković nezadovoljan prijedlogom makarskih HDZ-ovaca za saborsku listu

0

Županijski odbor HDZ-a prihvatio je kandidature Marka Ožića Bebeka, Ike Kosovića i Dragice Roščić za Hrvatski sabor na predstojećim prijevremenim parlamentarnim izborima u rujnu.

Kandidate je županijskom šefu HDZ-a Anti Sanaderu predložio HDZ Makarskog primorja što je ovaj objeručke prihvatio i proslijedio imena središnjici u Zagrebu. Andrej Plenković, tvrde njegovi najbliži suradnici, užasnut je imenima kandidata, tim više što je jako dobro upoznat sa aferama makarskog HDZ-a, a kako i sam vuče korijene iz ovog kraja, Plenkoviću je stalo da Makarsko primorje i Makarsku u budućem sazivu Sabora predstavljaju časni ljudi. Njegovo mišljenje dijeli i predsjednik HDZ-a Brela koji je javno ustvrdio kako trojicu predloženih kandidata ne podržava ni braniteljska populacija. Sada je na potezu Nacionalno vijeće HDZ-a koje bi trebalo povesti raspravu o predloženim kandidatima. Postoje ozbiljne sumnje da su unutarstranački izbori u makarskom HDZ-u bili namješteni, pa je samim tim i novo vodstvo na čelu s Jurom Brkanom na lošem glasu. Andrej Plenković preferira mladog i neokaljanog dr.sc. Tomilsva Lendića, sina pokojnog Mate Lendića, jednog od utemeljitelja HDZ-a Makarskog primorja. I sam Lendić bi vrlo rado prihvatio kandidaturu, no teško da će ga Jure Brkan i njegovi najbliži suradnici ikad predložiti. Takvi makarskom HDZ-u ne trebaju već se forsiraju oni koji iza sebe imaju brojne afere poput pr. Marka Ožića Bebeka koji se već davno trebao oprostiti od politike da je imao imalo obraza. U cijeloj ovoj priči negativnu ulogu ima i županijski HDZ kojim „drma“ Ante Sanader, a kojem odgovaraju ljudi poput Marka Ožića Bebeka. Zahvaljujući takvom djelovanju i podmetanjem kukavičjih jaja predsjedništvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću, za očekivati je još jedan potop HDZ-a na nacionalnoj, a kasnije i na lokalnoj razini na izborima u svibnju sljedeće godine. Novo vodstvo HDZ-a na čelu s Andrejom Plenkovićem, Milijanom Brkićem, Ivanom Maletić, Davorom Ivoom Stierom i ostalim članovima Nacionalnog vijeća HDZ-a znati će sastaviti kvalitetne liste za sabor HDZ-a, na temelju kriterija koji su propisani Statutom HDZ-a. Ili se tome, barem, možemo nadati…

1 KOMENTAR

  1. cudi me da nisu predlozili i druga miralema mučića,on je inace velika postenjacina i jedan veliki radnik,da nisu stavili i drugara vekica invalida domovinskog rata,a i onog malog bumbara kotarca…sve postenjacina do postenjacine.

  2. sve moj do moga, opasali su se bedemima, misle da su nedodirljivi, samo trojanac ih jebe.. tj moj stojko za skok s motkom, tko se nije skrio magarac je bio.. za magarce brojimo do svibnja.. apartel remetinec na boking comu bez rezervacije.. lip pozdrav baketa uzgor!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime