Cijeli svoj načelnički mandat, Krste Ramić posvetio je mrtvima, a žive zaboravio…

0

Krste Ramić, načelnik općine Starigrad je cijeli svoj načelnički mandat posvetio, po njemu, najvažnojoj strateškoj investiciji – groblju

U međuvremenu, sve se manje djece rađa, mladi odlaze, a groblje nikad uređenije… Civilizacijski uvjeti kvalitete življenja cijelog velebitskog podgorja od Karlobaga do Masleničkog mosta trebali bi biti turistički objekti, infrastrukturni proizvodni objekti, vodoopskrba i neizostavan kanalizacijski sustav jer je riječ o zatvorenom kanalu  i razvoj turizma, značajno povećanje broja gostiju doveo bi do katastrofe.
U lokalnom tisku govori se o bijeloj kugi u Starigradu, prošle godine umrlo je 36 mještana  samo se devet djece rodilo, odnosno četiri puta manje novorođenih od umrlih. Godinu ranije, bilo je isto 36 umrlih i tek 6 novorođenih! Netko bi rekao da je onda Ramićevo zalaganje za milijunske investicije u novo groblje opravdano, ali… Da bi se djeca i mladi zadržali u svojim mjestima, potrebno je u njih ulagati, npr. u izgradnju sportskih terena, sportske višenamjenske dvorane, a neki od njih će u konačnici imati i posao u sportu.
Međutim, Krste Ramić provodi potpuno drugačiju lokalnu politiku što za posljedicu ima besperspektivnost, beznađe. Jedan od dokaza koliko najtransparentnija općina Starigrad na čelu sa Krstom Ramićem vodi računa o svojim mještanima je i gospodarenje nekretninama i briga o naplati potraživanja što možda najbolje ilustrira primjer nakaradne prijave gostiju u privatnim kampovima „Pisak“ i „Plantaža“ s jedne strane i kampa u sastavu Nacionalnog parka Paklenica s druge strane koji prijavljuje pet puta više gostiju od privatnih kampova, a  kapaciteti su im pet puta manji?! Naravno, dobiti točne podatke od najtransparentnije općine i Turističke zajednice kojoj je Krste Ramić predsjednik je nemoguće. Naš istraživački tim ustrajat će na razotkrivanju nezakonitosti u Starigradu, kaznene prijave su već podnešene, nadležne inspekcije su informirane, a slijedi i dopis Uredu Predsjednice u cilju ubrzavanja istražnih radnji koje će dovesti do otkrivanja počinitelja kriminala koji se odvija već godinama.
Govoreći o brizi za mlade, ne smijemo zaobići i samog Krstu Ramića koji je, ne tako davno, u strahu od gubitka načelničke pozicije, a vodeći računa o svojoj obitelji sreću htio potražiti u Zadru kao savjetnik „Čistoće“ valjda kao nagradu za „dobro obavljen posao“, a rezultat je „bijela kuga“.
Dokaz da se općina ne brine o budućnosti nego o naručenim jadikovkama u lokalnom tisku, vidi se i u činjenici da se ne brine niti o kulturno-povijesnoj baštini, pa kao primjer navodimo prekrasnu obrednu crkvicu Sv. Petra iz 12. stoljeća ispred koje strše klupe i metalna rampa za parkiranje, ko’ za dišpet i konzervatorima i Zadarskoj Nadbiskupiji, ali i vjernicima, a dodatno čudi kako se lokalni župnik već dosada nije angažirao na uklanjanju tih nakaradnih betonsko-metalnih „čudovišta“. Umjesto da se crkvica Sv. Petra kao i ostali takvi objekti na području velebitskog podgorja stave u funkciju vjerskog kulturnog turizma, općina Starigrad ih svojim neukusnim pristupom nagrđuje.  (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Zaboravili ste napisati da je to čovik s kaznenon evidencijom, dokazano voli lagat i falsificirat, a u slobodno vrime i popit. i mi zanj glasamo. E jebeš sve!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime