Da odlučuju građani, Tonćija Bilića naslijedila bi Branka Baletić!

0

Kad bi se građane Makarske pitalo koga bi najradije vidjeli na mjestu predsjednika gradskog SDP-a umjesto Tonćija Bilića od kojeg središnjica stranke traži da hitno odstupi, onda bi na njegovo mjesto došla Branka Baletić.

Prije pet dana objavili smo članak s anketom u kojoj su mogli anionimno sudjelovati čitatelji portala Megamedia i do danas ih je glasovalo 547. Osim Branke Baletić, nekadašnje saborske zastupnice, „u ponudi“ su još bili i Čedo Crljen, Bepo Buljan, Sretan Glavičić, Lenjin Puharić, Jagoda Martić, Lori Veličković i Jakov Lovreta.
Branka Baletić dobila je 226 glasova odnosno 41,32 %, a nakon nje najviše glasova dobio je Sretan Glavičić za koje je glasovalo 167 čitatelja odnosno 30,53%. Najmanje glasova dobio je Bepo Buljan – samo jedan glas, a puno bolje nisu prošli ni Igor Batošić sa šest glasova (1,1%) i Lori Veličković sa sedam glasova (1,28%). Naravno, građane Makarske se inače jako malo pita, a najmanje se osluškuje što oni misle o stranačkim čelnicima, no anketa bi svakako mogla poslužiti makarskom SDP-u u donošenju odluke tko bi trebao vratiti ugled stranci nakon povlačenja Tonćija Bilića. Inače, vrhunac nezadovoljstva makarskim SDP-om probio je Lenjin Puharić koji je nedavno na stranačkom skupu javno iznio kritike na rad Tonćija Bilića kao šefa SDP-a i gradonačelnika Makarske. Istraživački tim portala Megamedia je proteklih desetak dana prikupljao informacije, opsežnu dokumentaciju te smo došli do izvora bujice nezadovoljstva. Rat unutar SDP-a počeo je zbog građevinskih parcela, no o svemu ćemo ekskluzivno javnost izvijestiti tijekom sutrašnjeg dana.

1 KOMENTAR

 1. Glazbena škola Makarska – kako će se riješiti ovaj slučaj. Da podsjetim, na mjesto v.d. ravnatelja Škole imenovan g.Vlaho, zaposlenik Škole protiv kojeg se vodi kazneni postupak. Tajnik g. Andrijašević savjetovavši se sa “pravnikom”, nekim, uvjeren da je pronašao rupu u zakonu, zahvaljujući kojoj okrivljenik u kaznenom postupku u tijeku, može biti imenovan za v.d. ravnatelja Škole. Skandalozno.

  čl. 106., Zakon o odgoju i obrazovanju u srednjoj i osnovnoj školi kaže

  (5) Ako školska ustanova kao poslodavac sazna da je protiv osobe u radnom odnosu u školskoj ustanovi pokrenut i vodi se kazneni postupak za neko od kaznenih djela iz stavka 1. i stavku 2. ovog članka, udaljit će osobu od obavljanja poslova do obustave kaznenog postupka, odnosno najduže do pravomoćnosti sudske presude, uz pravo na naknadu plaće u visini dvije trećine prosječne mjesečne plaće koju je osoba ostvarila u tri mjeseca prije udaljenja od obavljanja poslova.
  (6) Ako je pravomoćnim rješenjem obustavljen kazneni postupak pokrenut protiv radnika ili je pravomoćnom presudom radnik oslobođen od odgovornosti, radniku će se vratiti obustavljeni dio plaće od prvoga dana udaljenja.

  Nitko od nadležnih nije reagirao nakon što je Školsko vijeće imenovalo g.Vlahu, protiv kojeg vodi kazneni postupak, za v.d. ravnatelja; a nadležni su Grad Makarska Društvene djelatnosti – pročelnik D.Kuzmanić, Zamjenik gradonačelnika i kao vrh, Gradonačelnik; hoće li glavni šef, Gradonačelnik povući potez pravog šefa i riješiti ovaj sramotan slučaj, kad već to nisu učinili niže rangirani??

  Hoće li Gradonačelnik dozvoliti da se proračunskim sredstvima plati novčana kazna zbog kršenja Zakona?? Nadam se da neće

  Hoće li netko od pustih pravnika Grada konačno pročitati taj Zakon i savjetovati Gradonačelnika i Zamjenika; zašto savjetnik u gradskoj upravi nosi takav naslov?
  SAVJETNIK = savjetuje Ili obrnuto, hoće li Gradonačelnik i Zamjenik zatražiti savjet o savjetnika??

  Od dužnosnika se očekuje ponašanje u skladu sa obećanjima izrečenim u predizbornoj utrci; štit ću, provodit ću zakon, ustrojit ću, upravljat ću…. TO SE TRAŽI

  NADLEŽNI, IZVOLITE POSTUPITI PO Z A K O N U !!!

  Članak 121.
  (1) Član školskog odbora može biti razriješen, a školski odbor raspušten i prije isteka mandata ako se utvrdi da član ne ispunjava obveze utvrđene zakonom, aktom o osnivanju ili statutom školske ustanove, odnosno da školski odbor ne obavlja poslove iz svojeg djelokruga u skladu sa zakonom, aktom o osnivanju ili statutom školske ustanove ili da te poslove obavlja na način koji ne omogućuje redovito poslovanje i obavljanje djelatnosti školske ustanove.
  (2) Član školskog odbora može biti razriješen, a školski odbor raspušten prije isteka mandata i u drugim slučajevima utvrđenim statutom školske ustanove.
  (3) Odluku o raspuštanju školskog odbora donosi ured državne uprave odnosno Gradski ured.
  (4) Odlukom o raspuštanju školskog odbora imenuje se povjerenstvo koje privremeno zamjenjuje školski odbor.
  (5) Povjerenstvo ima tri člana od kojih je jedan predsjednik, a najmanje jedan član povjerenstva mora biti iz reda učiteljskog, odnosno nastavničkog, odnosno odgajateljskog vijeća.
  (6) Povjerenstvo iz stavka 4. ovog članka upravlja školskom ustanovom do konstituiranja školskog odbora i ima ovlasti školskog odbora osim ovlasti odlučivanja o stjecanju opterećivanju ili otuđivanju nekretnina.
  (7) Ured iz stavka 3. ovog članka imenuje povjerenstvo iz stavka 4. ovog članka i u slučaju kada se školski odbor ne može konstituirati.
  (8) Odlukom o imenovanju povjerenstva određuje se predsjednik koji saziva i vodi povjerenstvo.
  (9) Povjerenstvo je odmah po imenovanju dužno pokrenuti postupak imenovanja članova školskog odbora.
  (10) Ako školski odbor ne bude imenovan najkasnije u roku od 60 dana od dana imenovanja povjerenstva, ured iz stavka 3. ovog članka dužan je, u roku od daljnjih 5 dana, o razlozima neimenovanja članova školskog odbora izvijestiti Ministarstvo.
  (11) U slučaju iz stavka 10. ovog članka, članove školskog odbora osim člana kojeg imenuje radničko vijeće, imenovat će Ministarstvo.
  (12) Ako osnivač razriješi člana školskog odbora, imenovat će novog člana sukladno ovom Zakonu, a mandat novom članu traje do isteka mandata razriješenog člana.

  NADLEŽNI, RED JE NA VAS! GRAĐANI PROMATRAJU ŠTO RADITE I KAKO!!
  GRAĐANIN = GLASAČ

 2. ŠTA JE TITO, TI SI ZNA NAREĐIVATI, I MORALO SE SLUŠATI,. SAD TI SMETA ŠTO NEKO UKAZUJE NA ZAKON I RED TVOJIM KADROVIMA I NJIHOVIM KOPILADI. DPSTAV IVŠE LUPEŽARIJE TVOJIH LOŠIH UČENIKA, ZAR NISI NA REDIO ” PRPZOR MORA PASTI! I PAO JE . iZDAJ NAREĐENJE DA SE OSLOBODIMO POLITIČKO-KANALIZACIJSKIH ŠTAKORA.

 3. Nije lako upravljati jedinicom lokalne samouprave. A da je nazvati „jedinica lokalne samovolje „.

  Vrijeme teče, sa Glazbenom školom se ne događa ništa. Na web str. Škole stoji da je g. Vlaho Ravnatelj škole; valjda „zašto mijenjati kad će ionako tako i ostati“; Ne zna se što Nadležni kuhaju;
  Fiš ili Čobanac;

  Ovo je samo prva faza sramotnog slučaja Glazbena; u toj fazi Nadležni još imaju vremena interno, unutar sebe, da tako kažem, riješiti stvar; jer ovo je zasada tek izišlo u Kronici, a ona je benigna novinica; Dijana Turić puca ćorcima; Kronici se odavno istupila oštrica; a što će biti ako Nadležni propuste reagirati u I fazi, kad nacionalni dnevni listovi objave Slučaj Glazbena škola u Makarskoj, kad inspekcija dobije prijavu; tek će onda postati VRUĆE za NADLEŽNE;

  Nije mi ih ni najmanje žao; borili su se žestoko za ova radna mjesta; i OK, ali sad kad su tu, neka se izvole ponašati u skladu s opisom pojedinog radnog mjesta;

  Do danas ništa; nema reakcija; nevjerovatno; nitko ništa, ni Zamjenik Družijanić, ni Pročelnik Kuzmanić, ni Savjetnica iz Društvenih djelatnosti, a niti Gradonačelnik;
  S I L E N Z I O; Kad jaganjci utihnu; Sounds of silence;

  Podsjećam, Glazbena škola imenovala g.Vlahu za v.d. ravnatelja, usprkos činjenici da je protiv njega u tijeku kazneni postupak zbog zlouporabe položaja i ovlasti, zbog čega je kao zaposlenik trebao biti udaljen od obavljanja poslova koje obavlja u Školi, do pravomoćnosti presude uz naknadu 2/3 plaće !!

 4. nepristrano…ako neko nije osuđen nije ni kriv… u ovom slučaju zakon govori i jedno i drugo…Zakon o odgoju kaze jedno a o nepovredivosti osnovnih ljudskih prava po Ustavu zakon govori drugo… ne znam da li je on prava osoba za to mjesto ali ga nitko ne smije diskriminirati dok mu ne dokazete tu krivnju za sto ga teretite… prema tome niste u pravu… Titovci i vasa crvena Makarska komunisticka ćelija uvijek igra na istu kartu…ocrni nekoga pa ga makni… u ovom slucaju bi trebalo zaposlit nekog pionira a da grad daje dvi plaće na naš racun…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime