Dr. Ivica Žuvela: Ostavite Gaženicu Zadru, ne ide vam matematika!

0

Novoizabrani predsjednik zadarskog HSLS-a uputio je javno pismo vezano u koncesiju nad lukom Gaženica koje prenosimo u cijelosti

„Pretpostavljam da ste završili barem osnovnu školu i savladali operacije množenja i zbrajanja. Stoga je i Vama jasno da 1.600.000 kuna godišnje, a koliko bi Vam udijelio koncesionar, ne može u 20 godina namiriti 1,5 milijarde nevaših kuna uloženih u Gaženicu. Toliko Vam Gaženica i sad prihoduje. Ako tome pridodate i varijabilne prihode koje ste naveli u predugovoru o koncesiji, još uvijek ste nekih 200 godina kratki da isplatite barem uloženu investiciju. Istina, dotad neće biti ni Vas ni mene, ali ćete itekako ostati dužni generacijama koje dolaze. A one Vam to nikad neće oprostiti. Dodatne tajne anekse ugovora neću komentirati jer ih nitko nije vidio osim nekolicine vas. Duboko sam uvjeren da nitko u Zadru nema koristi od njih. Osim možda vas i vaših bližnjih.

Stoga Vas uljudno molim da odustanete od ovog u najmanju ruku nepametnog nauma, ostavite Gaženicu Zadru, zaposlite barem pola od onog što ste svečano obećali, doći će tako na red i oni koji Vam nisu u rodu. Valjda postoji u Vašim redovima netko sposoban za lijepu plaću odraditi logistiku za ovaj svima nama prevažan projekt.

Vratite život u Ravne kotare, neka Vam oni opskrbljuju brodove koji za početak mogu biti mali i srednji cruiseri, kad Gaženica nije idealna za one najveće. Doći će i oni na red.

Razmišljajte dugoročno. Ako Vam matematika ne ide baš, vodite se idejom da će tih nekoliko tisuća duša kojima direktno ili indirektno osigurate egzistenciju na slijedećim izborima zaokružiti baš Vaše ime umjesto da čekaju na šalteru Ryanaira. Ta Vam je matematika možda nešto bliža.

Bit će tu još manevarskog mjesta za npr.suhu marinu nečijem sinu.

Ovako bi prosječan čovjek mogao zaključiti da niste sposobni upravljati Gaženicom, ili da pokoji pojedinac ima osobne koristi od ove koncesije. Ili oboje.

Stoga pozdravljam i podržavam svaku inicijativu za spas Gaženice, ovaj slučaj je svima nama prevažan da bi se o njemu šutjelo.

Srdačan pozdrav svima!“

Dr.Ivica Žuvela

predsjednik HSLSa Zadar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime