O konobi Gaj na jezeru Šćit, već smo pisali, no svakim novim posjetom, ponuda nas po tko zna koji put oduševi

Naš domaćin Ivan Šekelja ugostio nas je u lijepo uređenom apartmanu sa prekrasnim pogledom na veličanstveni Šćit. Kad smo se smjestili, spustili smo se u konobu, po običaju naručili burek kakvog nikad nigdje nismo jeli, a onda otkrili da se Šekelje bave i biodinamičkom poljoprivredo.

Da ne objašnjavamo puno što je biodinamika u poljoprivredi, začetoj prije gotovo stotinu godina u gradu Koberwitzu koji je tada pripadao Njemačkoj, a danas je poljski, dovoljno je reći da je riječ o najčišćoj ekološkoj proizvodnji. Spektar proizvoda poljoprivredne biodinamike obitelji Šekelja je velik.

Kupus, krumpir, češnjak, luk, prirodni sokovi, ukiseljeno povrće, džemovi, kobasice, panceta itd. Probali smo od svega pomalo i oduševljenje je krenulo po etapama. Prvo nas je privukao izgled, lijepe boje, potom nas je privukao miris, a na kraju i okus. Svakako našim čitateljima toplo preporučujemo odlazak na Šćit, posjet konobi Gaj!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime