Gastarbajter slušao Hrvate na burzi rada u Njemačkoj: Samo se žale, bježe od posla i j**** majke!

0

Stjepan Bingula, gastarbajter koji živi u Njemačkoj, objavio je na Facebooku svoj doživljaj Hrvata koji u Njemačkoj traže posao.

Naime, Bingula je imao priliku na Zavodu za zapošljavanje u Münchenu oslušnuti što ‘naši ljudi’ govore te je, blago rečeno, ostao šokiran.

Bingula je svoje iskustvo podijelio u Facebook grupama ‘Nova budućnost u Njemačkoj’ i ‘Moj život sutra… Njemačka’, prenosi Croexpress.

‘Upravo sam bio na Zavodu za zapošljavanje u Münchenu, išao sam po neke informacije za jednu osobu. I tako sjedim i čekam, švrljam po mobitelu i slušam malo ljude, naše ljude i njihove priče.

Sjede dva tipa i čekaju, isto kao i svi drugi. I čuje se od jednog: ‘Hebali mater, što rade, što me ne zovu’. A čekali su, po mojoj procjeni, oko 20 minuta. Dolazi treći tip, čuje da pričaju naški i uključuje se u razgovor. I počne se žaliti, naravno, riječju ‘hebali majku’. A onda nastavlja: ‘Samo da me ne pošalju na školovanje, nemam vremena za školu jer radim.’ Naravno, radi na crno suhu gradnju, a prima naknadu.

Odmah pored mene sjede dvije ženske osobe, kći i majka. Kći sa strahom čeka da je zovu. I pita mamu što da veli, kako da se brani ako joj ponude posao. Naravno, mama (koja je također prijavljena na zavod) je dobro informirana i ima odgovore za kćer. ‘Reci da ti ne možeš raditi taj posao, da ti je predaleko, da ne znaš jezik…’ I kojekakve druge izgovore.

Eto, to su razgovori koje sam pokupio u samo pet minuta. Pa neka svatko za sebe stvori svoje mišljenje o ovome…’, napisao je Bingula na Facebooku. (Slobodna Dalmacija)

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime