Gordana Sobol: Politička scena Hrvatske bit će puno jasnija kada bude izglasavanje povjerenja Karamarku

0

Predsjednica Foruma žena SDP – a Jagoda Martić slavljeničku Izvještajno-tematsku skupštinu u hotelu Miramare, a u povodu 20- te obljetnice djelovanja ženskog krila SDP-a započela je aktualnim priopćenjem u svezi akcije “Obrani pravo na život”.

– Šaljemo jasnu poruku da ne pristajemo na ukidanje stečenih prava žena. One su pravo na svoje tijelo izborile, a ne dobile. Borit ćemo se za prava žena i svih ljudi. Inzistiramo na punoj zaštiti prava žena i reproduktivnog zdravlja. Nećemo dopustiti da budemo lutke, da drugi odlučuju o našim sudbinama – rekla je. Djelovanje ženskog Foruma je vrlo plodonosno, zajljučila je. Ukazivale su na problem, ali također davale rješenja. Istaknula je neprekidnu podršku muškog dijela članstva. Makarske SDP-ovke jake su i na političkoj sceni. Jagoda Martić i Branka Baletić, koja je predsjedala Skupštini, predstavaljale su Makarsku u Saboru. Danas imaju dogradonačelnicu i predsjednicu Gradskog vijeća, upravo Jagodu Martić. Makarski SDP zastupa također žena u Predsjedništvu stranke.  Dajemo svoj doprinos boljem društvu da to bude društvo slobode, ravnopravnosti i solidarnosti, poručila je Martić. Čestitali su im gradonačelnik Tonći Bilić sa suradnicima iz gradskog SDP-a, predsjednica Foruma SDPH Gordana Sošon, saborska zastupnica Sabina Glasovac, Vesna Podlipec. – U svojim stavovima moramo biti jasne i glasne i kada su u pitanju civilizacijske tekovine antifašizma, ZAVNOH-a, bez kojih ne bi bilo Hrvatske. Sadašnja vlast u državi neće birati sredstva da se održi. Sve će biti puno jasnije kada bude odlučivanje o iskazivanju nepovjerenja Karamarku. Svemu onome što smo izgradili u Hrvatskoj moramo se suprotstaviti legalnim sredstvima. Zajedništvo, snaga i hrabrost potrebni su nam više nego ikad, zaključila je Sobol.

1 KOMENTAR

  1. Evo, drugarice. Ka i pape. Mora se politička loza nastavit. Bravo Jage, neće nama niko zateat Ivanicu. Jednon partija, uvik partijs. Ka da nan je loše. Stanovi, tuje zemlje, dobri penšijuni…što nan fali

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime