Grad Makarska izgubio spor vrijedan 4,3 milijuna kuna!

0

Unatoč skupim odvjetnicima iz odvjetničkog ureda Antičević Marinović iz Zadra kojima Grad Makarska isplaćuje stotine tisuća kuna, izgubljen je višemilijunski spor sa tvrtkom Aqua Alfa d.o.o.!

Istog dana kada se na 23. sjednici Gradskog vijeća Grada Makarske raspravljalo o preskupim odvjetničkim uslugama, na Trgovačkom sudu u Splitu je Grad Makarska izgubio spor sa navedenom tvrtkom u vlasništvu Milana Lučića te je Grad Makarska dužan uplatiti više od 4 milijuna kuna. Kako piše Makarska Post, prema presudi Trgovačkog suda u Splitu, od 22. studenoga 2016., Grad Makarska (tuženik) dužan je tvrtki Aqua Alfa d.o.o. isplatiti iznos od 3.399.452,50 kn. Tome treba pridodati i pripadajuću zakonsku zateznu kamatu (jednaku referentnoj stopi od 8%) koja teče od 9. listopada 2014. do dana isplate. Uz to prema ovoj, još uvijek nepravomoćnoj, Presudi Sud nalaže Gradu Makarskoj da u roku od 8 dana tvrtki Aqua Alfa d.o.o. isplati iznos od 661.221,76 kn, kao i 247.522,06 kn po osnovu troškova postupka. Ukupno, bez zateznih kamata, Grad je dužan isplatiti 4.308.197,32 kuna. Riječ je, naime, o Presudi u sporu Grada Makarske i tvrtke Aqua Alfa d.o.o. (u vlasništvu Milana Lučića) koji se vodi od listopada 2014. a vezano za zemljište ulice Europske zajednice (od rotora do supermarketa trgovačkog lanca Lidl i parkirališta Gradske sportske dvorane) za koje Grad nije proveo postupak izvlaštenja već je stupio u posjed prije no što je tvrtki Aqua Alfa d.o.o. (vlasniku zemljišta) isplatio sporazumno utvrđenu naknadu. Prema Sporazumu reguliran je bio rok i način isplate vlasničkih dijelova, a o tome su odluku trebala donijeti nadležna tijela Grada Makarske. Premda je Sporazumom bilo utvrđeno da je Grad dužan isplatiti 50% prosječne cijene (prema podacima Porezne uprave) metra kvadratnog, aktualno Gradsko vijeće na svojoj je sjednici svojedobno odbilo ispoštovati njegove odredbe, već je aktualna gradska uprava s gradonačelnikom Tonćijem Bilićem na čelu odlučila osporavati potraživanja tužitelja i negirati postojanje tražbine. U konačnici, ako ova Presuda postane pravomoćnom, umjesto isplate 50% prosječne cijene zemljišta, još jedna vlasničko-pravna „avantura“, prema sličnom obrascu, vladajuće makarske garniture, gradsku bi blagajnu mogla koštati i više od 5 milijuna kuna.

1 KOMENTAR

 1. A Biliću, jesmo izabrali pravog gradonačelnika! Rebalansom proračun smanjen za 4 milijuna, a sad još moramo i platiti 4 milijuna. To će otplaćivati generacije koje dolaze. Sramota tko nam grad vodi!

 2. Sve im treba oduzeti kao i ratnim profiterima.
  Narod gladuje, a oni preru solade sa odvjetničkim uredima.
  DORH-u i CVITANU, MOLBA DOĐITE I IZVIDITE KOLIKO SU POKRADENI GRAĐANI GRADA MAKARSKE od 1991.g.

  • Ne Cvitan,ne Bajić,ne Kučekovićka,nego njega smjeniti kao i pomoćnike njegove jer su poskorupili od kriminala.Triba sve DO i niihove zamjenike su odgovorni za ovakav KRIMINAL jer nisu poduzimali,nego su NEČINJENJEM prouzrokovali dvostruku štetu Gradu i građanima ovoga grada kao i Republici Hrvatskoj.

 3. UFATITE OGNJENA KAD SA KUFEROM IZLAZI IZ ZGRADE GRADA MAKARSKE. Također bi trebalo pratiti vozaća Toća Bilića kad mu iskrcaje kući izreketirana materijalna dobra.
  Ako ne platiš ovima i drugima nećeš moći disati u Makarskoj.
  Čedo Crljen i njegova plaća skoro 20.000,oo kuna?!

 4. Nije sam tu su i Srzić,Bilić,Veličković,Buljanuša i ne samo oni.Pola gradske uprave i gradskih poduzeća u zločinačkoj organizaciji.gdje je Ured za spriječavanje pranja novca.U ovom gradu je oprano više nego u svim gradovima na području dalmacije od 1991-2016…….

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime