Grad Zadar opraštao je kriminalcima milijune, a za novu školu nemaju sluha?!

0

Licemjerne zadarske gradske vlasti ne tako davno oprostile su komunalni doprinos od cca. 9 milijuna kuna  tvrtki Gortan koja je izgradila stambeno-poslovni kompleks na bivšem TIZ-u

Nova škola vrijedna ukupno 43 milijuna funkcionirala bi u okviru Medijskog centra, s Centrom kreativnih industrija koje je dobilo pozitivnu ocjenu Ministarstva i također, zajedno s školom, očekuje EU sredstva za sufinanciranje. Upravo karakter škole kao kreativnog centra odgovara novim uvjetima za sufinanciranje iz fondova. – Naime, prednost imaju projekti koji imaju priloženu svu dokumentaciju. S obzirom da je riječ o velikim sredstvima zatražili smo od Grada odgodu ili plaćanje na rate, ali nažalost iznenadila nas je odbijenica, poručio je Grbin uz nadu za pronalazak kompromisa i realizaciju važnog projekta na kojem se radi već pet godina, od trenutka kada se kao jedan od budućih ciljeva spominjala nastava u jednoj smjeni. (057info.hr)

Desetak godina kasnije ravnatelj zadarske Prirodoslovno – grafičke škole Tomislav Grbin informira svekoliku javnost o izvanrednom uspjehu – mogućnosti povlačenja čak 37 milijuna kuna iz europskih fondova za izgradnju nove zgrade škole na Relji, ali potrebna im je građevinska dozvola u sklopu koje su dužni Gradu Zadru uplatiti oko 2,5 milijuna kuna komunalnih doprinosa. Grad Zadar, ovaj put na čelu s Brankom Dukićem kao gradonačelnikom ne pokazuje interes da taj problem riješi,čak štoviše, daje im odbijenicu, HDZ-ov gradski vijećnik Rade Šimičević, i sam ravnatelj jedne srednje škole kao voditelj Strukovnog vijeća ravnatelja srednjih škola Zadarske županije na sjednici Gradskog vijeća ističe kako je sada 37 milijuna kuna propalo! Još kaže kako bi bilo dobro da im Grad Zadar omogući obročnu otplatu tih 2,5 milijuna kuna komunalnih doprinosa jer je, eto, nova moderna škola od društvenog interesa. Zašto vijećniče i ravnatelju Šimičević? Zašto bi Grad Zadar uopće naplatio taj komunalni doprinos? Svjedoci smo da je Grad Zadar u proteklih dvadeset godina mnogim zadarskim kriminalcima, kvazi poduzetnicima opraštao milijune kuna komunalnog doprinosa, a sve na štetu gradskog proračuna i građana Zadra. Naime, s jedne strane su opraštali milijune, a s druge dizali gradske poreze za obične građane kako bi nadoknadili štetu. Da skratimo priču, gradonačelniče Dukiću, vijećniče Šimičeviću i svi ostali iz HDZ-a za koje možemo pomisliti da imaju amneziju ili ne daj Bože sinkopu, podsjećamo kako ste prijašnjih godina opraštali milijune u poduzećima u kojima su tajni ortaci bili i vaše stranačke kolege, a sada kada su naša zadarska djeca u pitanju, onda radite problem oko 2,5 milijuna kuna. Upućeni tvrde kako je najveći problem u tome što u projektu nove škole nema poslovnih prostora i stanova, pa onda nema ni zarade za one koji bi trebali participirati u podijeli plijena, a na to su proteklih godina navikli. Sram vas bilo!

1 KOMENTAR

  1. A što je tu čudno Gortan i njegove gazde potražuju od grada za uređenje komunwlne infrastrukture na TIZU 29miliona plus kamate od 2009 godine to je danas occa 45 miliona .Tu Dukic nemože ništa jer tada nije bio nego običan član stranke (2005).Jedino da izađe javno sa imenima koje to potpisao i odobrio a to znači totalan stranački rat sa Donom i njegovim kompanjonom . Puno je toga uz pomoč TIZA izvrađeno , dovršeno , renovirano (privatnih stanbeno poslovnih prostora onima koji su presutno to odobrili i poslje sve vrijeme prikrivali na štetu grada ).

  2. Kojem visoko pozicioniranom gradskom HDZ su 2008 radnici Gortana radili elektro , vodoinstalacije i podno grijanje kompletno na izgradnji njegove nove kuče ? Tko je pokrio izvršenje grubih zidarskih radova na njegovoj kući …..? I puno još toga šporkog …?

  3. Čiji je stan(kojeg visokopozicioniranog političara) na Branimiru potpuno obnovljen sa kompletnom stolarijom , vratima , prozorima , egzotičnim podovima , sanitarijama i drugim stvarima iz TIZOVIH zgrada .I ko je to sve organizirao i platio radnike?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime