HDZ GRADA VRGORCA: Laži i obmane gradonačelnika Ante Pranića na štetu građana

0

Na današnjoj novinskoj konferenciji vrgoračkog HDZ-a bilo je i više nego zanimljivo obzirom da su javno iznijeli brojne intrigantne detalje o radu Gradskog vijeća i samom gradonačelniku.

Obraćanje građanima vrgoračkog HDZ-a objavljujemo u cijelosti:
IZVJEŠTAVANJE – MEDIJSKA SITUACIJA / BLOGADA U VRGORCU Dana 8. kolovoza, ponedjeljak, održana je sjednica Gradskog Vijeća Grada Vrgorca na kojoj je glavna tema bio prijedlog proračuna Grada Vrgorca za 2016. godinu i to po drugi put. Uz dužno poštovanje, smatramo da HINA nije bila PROFESIONALNA u izvještavanju sa navedene sjednice. ZAŠTO? Dio Članka 2. Statuta HINA-e glasi “HINA djeluje po načelima neovisnog, nepristranog i profesionalnog novinsko-agencijskog izvještavanja…” Budući da u priopćenju HINA-e sa navedene sjednice uopće nema konkretne informacije o tome tko je podržao proračun kandidata Nezavisne liste mladih i aktualnog Gradonačelnika Ante Pranića, smatramo da je učinjene bitna profesionalna pogreška, ali je to nepotpuno izvješće svejedno otišlo u medijski prostor.

Medijska blokada

ZAŠTO JE PRENESENA NEPOTPUNA INFORMACIJA? TKO OKUPIRA MEDIJSKI PROSTOR U VRGORCU? ZAR OVAKAV POSTUPAK NIJE SUMRAK NOVINARSTVA? ROKOVI ZA PREDAJU AMANDMANA NA PRORAČUN ZA 2016. Želimo obavijestiti javnost da je Predsjednik Vijeća Grada Vrgorca Rade Bobanac kao PRAVNIK vrlo vješto skratio ROKOVE koji su potrebni za normalno funkcioniranje Gradskog Vijeća te je sjednicu na kojoj se je raspravljalo o proračunu za 2016. sazvao za dan 8. kolovoza, ponedjeljak. Rok za podnošenje amandmana je 24 sata prije sjednice, a taj rok se pomiče tjedan unatrag, budući da su nedjelja i subota neradni dani. Zanimljivo je da je petak također bio neradni dan jer se je radilo o obljetnici VRO Oluja i Danu domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja, 5. kolovoza 2016. Na ovaj način dolazimo do saznanja da su amandmani morali biti predani već u ČETVRTAK, iako su neki vijećnici materijale za sjednicu dobili tek u SRIJEDU, pa je jasno da jedan dan sigurno nije dovoljan da se sve potrebno pripremi za tako bitnu sjednicu. Sjednica je bez velikih problema mogla biti pomaknuta u utorak da bismo upravo oslobodili taj ponedjeljak za eventualne amandmane. PREDSJEDNIČE GRADSKOG VIJEĆA GRADA VRGORCA, JE LI VAS SRAM DA STE NA OVAJ NAČIN SKRATILI PROPISANE ROKOVE? RUKE PODRŠKE ZA PRORAČUN NLM-a – POTPORA SDP-a I HNS-a Želimo napokon obavijestiti javnost, objektivno i u potpunosti, o tome tko je PODRŽAO proračun NLM-a (MOST-a) u Vrgorcu.

Opasne namjere SDP-a i HNS-a

Vijećnici koji su bili za ZA proračun nezavisnog Gradonačelnika su 2 vijećnika SDP-a, 6 vijećnika NLM-a i 1 vijećnik HNS-a i to bez ikakvih amandmana što je znakovito, znači ukupno 9/15 vijećnika. NLM ima samo 6/15 vijećnika što nipošto nije VEĆINA 8/15, ali je SDP (sa HNS-om) uskočio i po treći put od 2014. i pomogao NLM-u u presudnom trenutku. Ruke ZA proračun su iste one ruke koje su bile PROTIV sličnog proračuna, dapače i ambicioznijeg, u ožujku koji je predlagala koalicija HDZ-HSP AS-HSS-HSLS. Ovo je jedina prava i potpuna ISTINA koja nije našla put do medija. ZAŠTO JAVNOST NE SMIJE ZNATI DA SU PRORAČUN MOST-OVA GRADONAČELNIKA U VRGORCU PODRŽALI SDP I HNS? TKO I ZAŠTO SKRIVA OVU INFORMACIJU KORISTEĆI MEDIJE ZA SVOJ INTERES? PARTNERI U VIJEĆU GRADA VRGORCA 2014. – 2016. – SDP / NLM / HNS ZAŠTO SE SKRIVA ISTINA? Istina se ne smije saznati zbog aktualnih parlamentarnih IZBORA. HDZ Vrgorac smatra da se u ovom slučaju radi o nepotpisanoj/neformaliziranoj koaliciji i.e. partnerskoj suradnji u vlasti u Vijeću Grada Vrgorca. PARTNERI su NLM, čiji je predsjednik aktualni Gradonačelnik i bivši SDP-ovac, Ante Pranić, i naravno, SDP-a (s HNS-om) čiji je predsjednik Rade Bobanac baš uz pomoć 6 vijećnika NLM-a nedavno postao Predsjednik Vijeća iako SDP ima samo 2/15 vijećnika. NEKA VRGORČANI PROCJENE ŠTO JE ISTINA, ALI VRIJEME I DJELA POJEDINACA I STRANAKA GOVORE SVE. Naime, od kraja 2014. do danas, SDP i HNS zajedno sa NLM-om su rušili 2 HDZ-ova Gradonačelnika, Matkovića i Grljušića, u samo godinu dana, što se ne pamti u lokalnoj politici, a SDP i HNS su podržali čak 2 puta Pranića kao kandidata NLM-a za gradonačelnika u 2. krugovima i to nakon dva debakla Rade Bobanca i SDP-a u 1. krugovima izbora za Gradonačelnika 2015. i 2016. Osim spomenutog, SDP i HNS su podržali Pranića 2 puta i kao Predsjednika Gradskog vijeća Grada Vrgorca. Kada zbrojimo presudne ruke podrške SDP-a i HNS-a, zastanemo na brojci 4, odnosno 6, ne računajući najnoviju uzvraćenu podršku NLM-a Radi Bobancu kao kandidatu za Predsjednika Vijeća Grada Vrgorca ispred SDP-a i HNS-a. TKO SU PARTNERI I VLAST U VIJEĆU ZADNJE DVIJE GODINE I TO U ČAK 4 RAZLIČITA SAZIVA VIJEĆA SA RAZLIČITIM VIJEĆNICIMA? NAPUŠTANJE SJEDNICE O PRORAČUNU OD STRANE HDZ-A I HSP AS-A HDZ i partneri u Vijeću Grada Vrgorca su bili SUZDRŽANI pri glasovanju o proračunu za 2016. godinu zbog prepisanih projekata iz prošlog proračuna, a koji su započeti i planirani u 2016. jer nismo ni mogli biti protiv vlastitih ideja i projekata.

Tko je ustvari Rade Bobanac?

Nakon glasovanja smo, zbog spomenutih sramotnih i namjernih skraćenja rokova od Predsjednika Vijeća i predsjednika SDP-a Vrgorca Rade Bobanca, a i zbog nemogućnosti predlaganja AMANDMANA NAPUSTILI sjednicu. ZADUŽENJE GRADA I SMANJENJE PLAĆA – SPOSOBNOST GRADONAČELNIKA Prema dnevnom redu slijedeće sjednice Gradskog Vijeća, Gradonačelnik se, uz podršku SDP-a i HNS-a, kratkoročno ZADUŽUJE u iznosu do 1 000 000 kn uz rok vraćanja DO 20. kolovoza 2017 i uz visoku KAMATU. Pričekati ćemo objašnjenje, ali ćemo postaviti nekoliko pitanja. Uz sve financijske probleme Grada Vrgorca, tko još normalan diže kredit ili se kratkoročno zadužuje, Gradonačelniče? Je li Predsjednik Vijeća i SDP-a Rade Bobanac zna što znači vraćati kredit koji je netko DRUGI podigao uz visoku kamatu. Također, Komunalno d.o.o. podiže kredit od čak 4 000 000 kn, a znamo da je nedavno poskupjela i cijena vode u Vrgorcu. Ako Komunalno ne vrati kredit, opterećenje pada na Grad Vrgorac. Tko će vraćati taj KREDIT? Gdje je ona toliko spominjana SPOSOBNOST Gradonačelnika. Nisu valjda krediti i smanjenje plaća DVD-a i vrtića ili čak prijetnja Gradonačelnika o zatvaranju vrtića, te sposobnosti? Gdje je pomoć od MOST-a? HDZ sa partnerima je imao razrađen plan, ali su nas srušili pa sada vidimo njihovu (ne)sposobnost. GRADONAČELNIČE, REKLI STE DA STE SPREMNI, PA NAS ZANIMA JE LI TO TA VAŠA SPREMNOST I SPOSOBNOST? ZAŠTO NISTE REKLI VRGORČANIMA U KAMPANJI DA ĆETE PODIZATI MULTIMILIJUNSKE KREDITE I POZAJMICE KOJE ĆE DRUGI VRAĆATI JER ZNAMO DA SU REDOVNI IZBORI VEĆ DOGODINE? SDP-OVA KUKURIKU KOALICIJA I VRGORAC – 4 GODINE IZOLACIJE Za 4 godine KUKURIKU vlade, Rade Bobanac i vrgorski SDP niti jednim jedinim PROJEKTOM nisu pomogli Vrgorcu i to samo zato što oni nisu bili na vlasti, a mogli su pomoći, zbog naroda, a ne politike. ZAŠTO NISTE DOVELI NIJEDAN PROJEKT U VRGORAC U 4 GODINE I GDJE JE TA VAŠA MNOGO PUTA OD MEDIJA SPOMENUTA KONSTRUKTIVNOST? 4 godine Vrgorac je bio IZOLIRAN od Zagreba, donesene su izmjene zakona o porezu na dobit i porezu na dohodak, ukinut je brdsko-planinski status, nerealan je koeficijent razvijenosti, povrat poreza se vrši iz gradske blagajne i za kraj, lani u ova doba, odlukom Vlade i Zorana Milanovića, a ne Sabora, Vrgorac ostaje uskraćen za preko 4 milijuna kuna, a naš gradonačelnik niti da upita predsjednika SDP-a i Vijeća Grada Vrgorca Radu Bobanca, zašto su kao Vrgorčani to dopustili. GDJE JE NESTALA GRADONAČELNIKOVA HRABROST I SMIJE LI UOPĆE PROZVATI PRAVOG KRIVCA ZA SMANJENJE PRORAČUNA VRGORCA, A TO JE SDP? RUŠENJE MOSTOVA SURADNJE – ZATVARANJE VRATA VRGORCU Nadasve BAHATIM i vrlo tvrdoglavim ponašanjem, bez imalo političke mudrosti i priznavanja ikakvih granica, Gradonačelnik Ante Pranić je srušio sve MOSTOVE i zatvorio vrata prema ljudima koji mogu pomoći gradu Vrgorcu.

Zašto laže Ante Pranić?

Ovdje mislim na ŽUPANIJU SD i GENERALA Damira Krstičevića koji je čak i nositelj liste u X. izbornoj jedinici, a Pranić ga nevjerojatno napada i omalovažava, iako je njihov partner SDP ukinuo preko 4 milijuna kuna pomoći Gradu Vrgorcu. GRADSKA IMOVINE I GRADONAČELNIKOVI PRIJATELJI – LAGANJE Bezočno LAGANJE oko relativno jednostavne stvari poput upravljanja službenim GRADSKIM vozilom je najnovija afera Gradonačelnika. Gradonačelnik Ante Pranić je na Vijeću Grada Vrgorca i medijima lagao da je on upravljao službenim vozilom, a da je PRIJATELJ koji nije zaposlenik Grada Vrgorca samo bio s njim, iako postoje slike koje dokazuju obratno.

Fotografija s naplatnih kućica na kojoj se vidi gradonačelnik Ante Pranić na mjestu suvozača iako je lagao da je on vozio automobil...
Fotografija s naplatnih kućica na kojoj se vidi gradonačelnik Ante Pranić na mjestu suvozača iako je lagao da je on vozio automobil…

ŠTO BI SE DOGODILO DA JE DOŠLO DO NESREĆE, TKO BI ODGOVARAO, TKO BI BIO TUŽEN? Gradonačelnik je također zaboravio da je prije koji dan koristio termin oko 12 sati za predizbornu kampanju gdje je ugostio kandidata MOST-a, ali ne vladine ili dužnosnike ministarstava, već se radilo o STRANAČKOM predizbornom skupu. Slagao je još jednu sitnicu i to da je Gradonačelnik Grada Vrgorca ove godine po prvi put sudjelovao na maratonu lađa, što nije istina. ISTINA je dakle, za neke, ionako sporedna i manje bitna u svemu, PR je ipak mnogo važniji. AKO GRADONAČELNIK KONSTANTNO LAŽE, GDJE MU JE VJERODOSTOJNOST? GRADONAČLNIČE, KOGA I ZAŠTO LAŽETE , ŠTO JOŠ LAŽETE, ŠTO ĆETE JOŠ LAGATI? IMENOVANJE PARKA PO 4. BRIGADI – MOGUĆI BOJKOT Nazivanje gradskog parka koji nema ime po LEGENDARNOJ 4. brigadi je prijedlog HDZ-a i partnera i to na poticaj i inicijativu velikog broja BRANITELJA iz grada Vrgorca. HDZ je na vrijeme zatražio uvrštenje te točke u dnevni red, a koliko znamo, Predsjednik Vijeća i SDP-a grada Vrgorca Rade Bobanac je rekao da neće tu točku uvrstiti, ali nam ipak slijedi čekanje sjednice u petak da čujemo i razloge. Park ima centralnu poziciju u Vrgorcu, a naši branitelji koji su stvarali Domovinu su zaslužili, ne ističući imena ili stranačku pripadnost, da bar toliko simbolično i minimalno učinimo za njih i odužimo se za zasluge u to teško povijesno vrijeme. Važno je napomenuti da su Vrgorčani ostavili jak trag u 4., a ne zaboravljajući mnoge bojovnike, spomenimo samo Davora Jovića – najboljeg vojnika Hrvatske i Damira Krstičevića – generala i zapovjednika koji je 4. vodio u slavnoj VRO Oluja. PREDSJEDNIČE GRADSKOG VIJEĆA, ZAŠTO OPSTRUIRATE IMENOVANJE PARKA PO LEGENDARNOJ 4. BRIGADI KOJA JE DALA MNOGE ZNANE I NEZNANE JUNAKE DOMOVINSKOG RATA? TKO JE TO U VRGORCU PROTIV SLAVNE 4. BRIGADE? Za kraj, kratka poruka, pa neka novinari dalje istražuju, a mi ćemo reći ovako: I VRGORAC IMA SVOJEG JAKOVINU (I TOLIĆA) !!! Hvala GRADSKI VIJEĆNICI HDZ-A GRADA VRGORCA 30. kolovoza 2016

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime