HRVATAČKE ĆAKULE Ante, jes’l čita Slobodnu???

0

Ante moj jesi čita Slobodnu Dalmaciju, pita Kata muža.
Nisam Kate, a od kada je ona slobodna da bi je ja čita, odgovara Ante smijuljeći se…

– Ma pusti šalu kraju, eno piše da će u našem selu izgraditi dva fumara od sedamdeset metara visine, zbunjeno će Kate.
– A šta će ložit pa im tibaju toliki fumari moja Kate, odgovara Ante.
– Eno ona naša nesrića od načelnika litos se vozikala s crnim limuzinama po Hrvacima, znaš li ko je bio moj Antiša?, pita Kate praveći se važna.
– Čuo sam da se vozao sa Milanovićem i Čermakom, a da ih je dovezao Kotromanović, značajno će Ante.
– E dobro si čuo, eto vidiš, oni se malo provozaju i stiže nama nesrića u selo, veli Kate pokazujući nervozno srednji prst desne ruke.
– Ma kakva nesrića moja Kate?, pita Ante samo da čuje što će Kate odgovoriti.
– Lipo smislili su oni kod nas sa turskim parama izgraditi termoelektranu na plin , dovući do nas plinovod iz Dugog polja i prozvoditi struju, objašnjava Kate.
– Dobro a di će s tolikom strujom?, pita Ante.
– Ne znam ja, spominje se i župan Ževrnja da je on glavni u svemu, veli Kata.
– Ma spominje se on i u eskortu, da je kurve plaća šest tisuća kuna, ja u to ne virujem, veli Ante.
– A zašto ne viruješ ,moj Ante, pita Kata.
– Ma ne virujem zato što nema te kurve kod nas da toliko vridi, ljutito će Ante.
– Ma kako ti znaš koliko kurve vride, pita ljutito Kata.
– Priča mi je načelnik neki dan na kavi, da su to sve laži, da njima političarima ne tribaju kurvetine , kada su oni kurvetine. Tvrdi on u šali, šta će kurva kurvi, govori Ante.
– Kata zabezeknula, ne viruje što Ante priča.
– E to ti je tako moja Kate onda bi oni bili lezbijke, veli Ante.
– Ma đava ti političare odnija, nemoj mi se s njima družit’, jesi me čuo, ljutito će Kata. – Neću Kate, đava je to nanija pa smo se malo zapričali u kafiću, tvrdi Ante.
– Dolazi susjeda Milica, s vrata pita Katu: „Jesi ti čula?“.
– Što moja Milice?, pita Kata.
– Ma jesi ti čula u selu jutros da se Željko Domazet kandidira za načelnika općine?, veli Milica.
– Nisam čula , al’ je Ante sigurno čuo, on je bio u kafiću s načelnikom, odgovara Kate.
Umiša se Ante i veli: „Kako je bio na domjenku HDZ-a da nije bilo nikoga, sve dičurlija iz mladeži,a da su načelnika Bošnjaka proglasili izdajnikom, neće niko s njim ni na karte da igra, zbog elektarne na plin?“.
– E to sam čula i ja, veli Milica.
– A jesi ti čuo da se u sve umišala ukleta Marica, pita Milica Antu.
Nisam, tvrdi Ante, „a šta je bilo pa se naša Baraćka zaplela?“.
Ne znam u detalje ,al’ sam čula da načelnik ima problema s ovom malom što joj je kupio auto, pa ona pristala uz mito da ga ne prijavi za nemoral, odgovara Milica.
– Njega ili župana?, pita Kata.
– Njega, župan je ima suđenje, pa su sve zataškali, a ovoga je brate koštala ova stopedesettisuća kuna, poučava Milica.
– Zašto?, pita Kate.
– Za Megana, Renola, veli Milica.
– A mater?, pita Kate.
– Ne znam ja ništa za mater, mala je glavna glumica, veli Milica.
– Dobro, a što je s ukletom Maricom, što je ona napravila, pita Ante?
– Ona se suprostavila Domazetovoj kandidaturi i Nevenovom blagoslovu. Oće sotona svašta, tvrdi Kata.
– Je, lipo je obukla na sebe uroke, sa sotonskim znakovim, a na slici se vidi di je križ pospremila, tvrdi Milica.
– A di moja Milice?, pita Kate.
– Ispod noga u komodi, ona kada čara, uroke baca, križ sakrije ispod nogu. Pogledaj sliku s facebooka, važno će Milica.
– Je šta je je, veli Ante.
– Ma vidi ti  na slici moja Kate, ova nije skuvala na špaheru ništa godinama, pokazuje Ante sliku uklete Marice.
– A ne bi ni ja kuvala da si ti rizničar HDZ-a, tvrdi Kata.
– Šta se ona ima javljat protiv našega Nevena i Željka, pivaju nam na svakoj misi ko slavuji, a nakon mise uvik plate kavu, časte, ko pravi džentlimeni, tvrdi Milica.
– Tako je moja Milice, sad će bit belaja, pročita sam novine, ova naša budaletina od načelnika, dala koncesije bratu za plinaru, govori Ante.
– Ma nije plinaru već termoelektranu na plin, s velika dva fumara, tvrdi Kata.
– E dobro, zovi ti to kako oćeš, al ne piše nam se dobro. Vidiš oni od 2007. godine planiraju te fumare, koncesije, plinovod, dalekovode, a mi ništa neznamo, tvrdi Ante. – Bog nam je posla fra Nevena i Željka,da ih razotkriju, potirat će oni načelnika, fumare i njihove flundre, dosta je bilo kurbaluka, tvrdi Milica.
Tako je Milice, veli Kata, aj Ante pristavi nam kavu!

1 KOMENTAR

 1. O Bog ti da pamet…imas li Bozic ..bladgane…N.godinu…obitelj….ostavi se tudjih zivota…A ZA IZBORNI REZULTAT NEK TI SE PAMET IZBORI A NE OVE NEBULOZE KOJE SE PISU BEZ POTPISA….
  Od srca ti zelim MIR I DOBRO!

 2. Andje moja nije Dinja ljubav tvoja.Zna cilo selo da su Prolic Titlic i Dinko prevaranti .Sedam godina pripremaju otrov nad našim glavama plin radi Judinih skuda i svi oni koji ove lažove podržavaju isti su kao oni i radi prevara moraju biti spremni dati ostavke skupa sa svima koji su u ovoj prevari izdaji sudjelovali .

 3. Plaćeni tekstovi ne dovode nikogna vlast. Samo rad, rad, rad. A to ti Željko Domazet nemaš i zato nećeš uspit sa svojim prljivin rabotama. Blaćenje i kukavičluk ti neće proć. Ma neče ti pomoč ni pratar Neven jer niste obljubljeni kad pivate na oltaru ili se kreveljite na balotima. Narod nije lud. A neče ni Rvačani birat Satrićanca za šefa. HAHAHAHA HAHAHA. NISU LUDI

 4. Znamo gdje je Zeljko zaradio novac a znamo isto gdje je Dinja Titlic Duljanin i družina zaradili novac.lako je trošiti ono sto nije njihovo.
  Danas na Ime Isusovo Fra Satnko Dotur podrza Dinju za novi mandat i upita tko ga to rusi,lijevicar za lijevicara,takvog župnika nismo očekivali ali voli župnik lovu a tu Dinja ne spara.Zivijo Župnik i Dinja a ti narode se …Molimo za župnika da pamet izbristi a ostavi se politike…moli Boga i sluzi sirotinji ovoj ovdje.Ime Isusovo pomozi župniku i nama !

 5. Iz Turjaka je i fra Ivan Dotur zvani “Cezar”doušnik ,prijatelj Dinje Titlica i Duljanina …sve je ovdje jasno i samo im fali Kane Poparic Milanović Grcic i Dotur Prolic pa je HDZ na okupu.Jadno i ljigavo!!!!

  • Ej Brko bi li mi ga drko?
   Dat ce vama Domazet papra, a cije su pare ti se ne sekiraj, koliko si u kuvertu primija toga se boj i o tome vodi konta.

 6. Za razliku od Domazeta koji je uteka u Austriju 91.(izkoje je sad potjeran)Ante Kotromanović je ostao i borijo se za Rvatsku i postao legenda domovinskog rata.
  A fra Stanko živi svoj poziv a ne bavi se politikantskim igrama kao Domazetovi dušebrižnici koje masno plaća.Čovik je reka samo istinu da napadaju Dinka Bošnjaka oni koji nisu realni i da je napravio kao niko za Općinu.

 7. Rvatino u pravu si da je Kotromann osta i borio se ali je poslin zasra sa odlaskom u komuniste.A ovi DOMAZET je sa fratraskim novcim uteka za Austriu i tamo oplodio ukradeni novac.
  A fra Stanko je uzeja od svakog 200 kn redovine i boli ga briga sad

 8. Dinja aka Lubenica…
  kako nisi dao lovu doljaninu stipi, da ima ekipu za malonogometne turnire, nestalo novca ??ili se ne smi trositi mito od centrale plinske??

 9. Koliko ja znam Domazetu je u ratu sve porušeno i njegovi su bili izbjeglice godinama.
  U fratrima nije moga ništa ukrasti jer je kao student teologije napustijo prater i nije ima župu kao fra Stanko u Njemačkoj ili Potravlje.
  Zeljko je dobricina i voli hrvatsku a ukrao je radeći pošteno u Njemačkoj i ima firmu u Hrvatskoj i u Njemačkoj a koje nešto ukra i privarijo triba pitati Dinju Titlica i Prolica.

 10. Domazet je zaradio svojim trudom i radon radeći u stranoj zemlji,a nije nikome ukra i odnio,NIje ljude gleda u oči i lagao i obećavao i kao baćan. Baćane,baćane ne boj se,ti izđeš iz ureda on te već zaboravio. U oči te laže i nema obraza.

 11. Koliko ukra sta uradijo sta ucinijo ovakog nacelnika nikad necemo imat ko je bez grjeha neka prvi baci kamen ajmo junaci sram vas bilo kad vam triba onda disi Dinko a sad svega i svacega .A ti zeljko bog ti da zdravlje i sricu vrati se di si i bijo il ako zelis ostat onda budi uzoran gradanin Opcine Hrvace i pistuj naseg nacelnika jer on je zakon za nas sve .Pogledaj te naride sta je nas nacelnik napravijo za nasu Opcinuv pa onda govorite. Dinko nemoj da te ove gluposti sta ovi pisu sprijece u daljnim pobjedama jer ti si jedan jedini NACELNIK SADASNJi i BUDUCI !!!

 12. Dinko ti si ponos svoje opcine i ne zaboravi da smo svi uz tebe legendo nasa .A ti Zeljko aj u Austriju ako smis bolje ti je da sutis jet se zna sve i o tebi.

 13. Koliko ukra sta uradijo sta ucinijo ovakog nacelnika nikad necemo imat ko je bez grjeha neka prvi baci kamen ajmo junaci sram vas bilo kad vam triba onda disi Dinko a sad svega i svacega .A ti zeljko bog ti da zdravlje i sricu vrati se di si i bijo il ako zelis ostat onda budi uzoran gradanin Opcine Hrvace i pistuj naseg nacelnika jer on je zakon za nas sve .Pogledaj te naride sta je nas nacelnik napravijo za nasu Opcinuv pa onda govorite. Dinko nemoj da te ove gluposti sta ovi pisu sprijece u daljnim pobjedama jer ti si jedan jedini NACELNIK SADASNJi i BUDUCI !!

 14. Dinko ti si legenda sviju nas i nezamjenjiv si ,i nedaj da te ova bagra sprijeci u daljnim planovima .Zeljko ti se vrati u Austriju ako smijes bolje ti je pokri se usima i suti jer se i o tebi sve zna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime