I službeno potvrđeno: Branko Kutija zaposlen bez natječaja!

0

Kao što smo i sumnjali, Branko Kutija dobio je posao zamjenika ravnatelja Županijske uprave za ceste Zadarske županije bez natječaja!

Branko Kutija, uskoro novi ravnatelj ŽUC-a?

Potvrđeno nam je to danas, a neimenovani izvor koji se sa službene mail adrese potpisuje samo kao ŽUC Zadar, tvrdi kako Zakon o ustanovama i Zakon o radu ne propisuju obvezu zasnivanja radnog odnosa putem javnog natječaja. Tako je tvrtka u vlasništvu poreznih obveznika Zadarske županije koja broji tek deset zaposlenih dobila još jednog birokrata, pa uz ravnatelja imaju i zamjenika ravnatelja. Ispada da je svaki peti zaposlenik u ovoj županijskoj tvrtki u – ravnateljstvu. Iako navedeni zakoni, a na koje se pozivaju u ŽUC-u, ne predviđaju raspisivanje javnog natječaja, ako već vjeruju u iznimne sposobnosti Branka Kutije, inače inžinjera tekstilno-kemijske tehnologije, mogli su raspisati natječaj i vidjeti ima li itko živ da bio bio slučajno bolji kandidat za to radno mjesto koje, kako neslužbeno doznajemo, nije niti postojalo dosada. Ovako se stvara percepcija kako je Branko Kutija samo još jedan uhljeb HDZ-a za kojeg je radno mjesto izmišljeno. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

    • A Svemire kako će kad je i on uhljeb. Prvo kao dožupan Prtenjači, a onda i u Hrvatskim šumama kad je pogodova vlastitoj ženi koja je formalno bila vlasnik Magnolije. Što bi rekli ovi…NASTAVLJA SE

  1. Tu upravu triba ukinuti, a za popravke putem javnog natječaja angažirati tvrtke. Tako bi uštedjeli deset plaća mjesečno i Županiji bi ostajalo više para. Kutija je upropastio Benkovac a nagradili ga uhljebničkim radnim mjestom. Bravo za korumpirani HDZ!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime