Kruno Žulj: Ja sam svoje novce zaradio pošteno, neka Roščić objasni odakle njemu novci, a bogatiji je od mene!

0

Kruno Žulj počeo je privatnu karijeru kao trgovac daleke 1984. godine kada je otvorio svoju prvu trgovinu, a onda je iz godine u godinu širio svoje poslovanje

Danas Kruno Žulj slovi kao jedan od najvećih građevinskih poduzetnika na Makarskom primorju, a na naslovnice mnogih utjecajnih medija dospio je zbog načelnika općine Baška Voda Joska Roščića.

Naime, Josko Roščić godinama pokušava spriječiti Kruna Žulja da investira u Bašku Vodu, u općinski proračun i u nova radna mjesta. Unatoč toj činjenici, Josko Roščić javno putem medija Kruna Žulja optužuje da je bespravni graditelj.

Zašto Josko Roščić nije platio komunalije za svoju kuću?

– Da sam ja bespravni graditelj, zar bih od 2003. godine vodio pravne bitke s Roščićem i općinom Baška Voda? Zar ne bi bilo lakše da sam doista bio bespravni graditelj kako ciljano Roščić obmanjuje javnost pa da sam u valu legalizacije sve svoje građevine legalizirao još 2011.godine? Upravo suprotno. Josku Roščiću ne odgovara kad se poštuju zakoni, pa mu ovakvi kao ja smetaju. Jedini bespravni graditelji u Baškoj Vodi su upravo Josko Roščić i njegovi vijećnici kojima su kuće srušene, govori nam Kruno Žulj koji se ne može načuditi posljednjem javnom istupu Joska Roščića.

Portal Megamedia već je ranije pisao o velebnoj obiteljskoj kući Joska Roščića koja je izgrađena 1998. godine. Međutim, kada je trebalo platiti naknadu za zadržavanje u prostoru, odnosno legalizirati objekt plaćanjem komunalnog doprinosa i ostalih davanja, Josko Roščić je lažno prikazao kako je ta kuća izgrađena prije 1968.godine pa da nije nikada ni trebala imati građevinsku dozvolu. Naravno, demantirali su ga stariji mještani koji vrlo dobro znaju da na tom mjestu ni 1968. godine ni puno godina kasnije nije bilo nikakve kuće, a mi smo došli i do starih fotografija na kojima nema Roščićeve kuće.

Kruno Žulj sve je pošteno platio, a Roščić?

– Prema sadašnjem planu, da bi netko gradio u Baškoj Vodi , mora raditi i UPU, a isti se radi na parcelama površine 4.000 metara četvornih ili većima, a ja sam po starom planu dobio građevinsku dozvolu na parceli od 1.300 metara. Da nisam tada dobio papire za gradnju, danas ne bih mogao graditi, navodi Kruno Žulj.

Josko Roščić tvrdi i da je Kruno Žulj dužan općini Baška Voda, no Kruno Žulj nam je na uvid dao dokumentaciju iz koje nedvojbeno proizlazi da to nije slučaj. Dapače, prema službenoj dokumentaciji, općina Baška Voda dužna je Krunu Žulju nemale novce.

– Sudski vještak Zdravko Matijašević je sve moje građevine na području općine Baška Voda premjerio do zadnjeg milimetra na temelju čega su izračunata davanja. Kao što se vidi iz dokumentacije, sve je debelo preplaćeno. Za sve svoje transakcije prema općini Baška Voda imam uplatnice, dokaze, pa da nije glupo, bilo bi hrabro od Joska Roščiča tvrditi da sam ja nešto dužan. Ako općina nema uplatnice, imam ih ja pa ću poslati USKOK-u sve i neka istraže kako se posluje u općini Baška Voda, kaže Žulj.

Odlučno odbacuje Roščićeve navode o nekakvoj ovrsi i tvrdi da je doista postoji zahtjev za ovrhu, no kad je Žulj sudu dostavio vjerodostojnu dokumentaciju, ovrha je odbačena odnosno povučena.

Komentirao je i Roščićeve navode o tome kako je Žulj tužio općinu Baška Voda za iznos od 600 tisuća kuna. Kaže da to nije točno i da njega niti ne zanima 600 tisuća kuna, već ga zanimaju milijuni i općinu Baška Voda tereti za milijune kuna štete koju je svojom samovoljom prouzročio Josko Roščić.

Kruno Žulj javno poziva Joska Roščića neka pokaže što je on to uplatio u korist općinskog proračuna, poglavito kada su u pitanju njegova kuća i ostali objekti.

– Ja sam se privatnim poslom počeo baviti 1984. godine i svaki svoj dinar, marku, kunu zaradio sam pošteno za što imam sve dokaze, pa koga zanima neka me pita. Moj novac nije, kako Roščić omalovažava, „krvav“. Istina, stečen je krvavim radom od jutra do sutra, sedam dana u tjednu bez prestanka. Prošle godine sam puna tri mjeseca dokazivao i dokazao svoje porijeklo imovine po anonimnoj prijavi Poreznoj upravi u Splitu. Tri mjeseca sam odnosio papire i nije mi nađena ni jedna jedina kuna, a da nije stečena poštenim radom. Neka Josko Roščić kaže odakle njemu novci, a bogatiji je od mene. Kako je na plaći načelnika mogao steći toliko bogatstvo?, pita se Kruno Žulj.

1 KOMENTAR

 1. Interesira me zasto Roščic nije opovrgao Žuljevu izjavu da mu je u vise navrata davao po 50 000 i 100 000 dok je radio zgrade?
  Isto tako kako ga nije sram izjaviti,Roščica, da su Žuljeve zgrade bespravne,jer iz tog proizlazi da je onih 50 000 ili 100 000 stvarno bila cijena zatvaranja ociju dok su građevine nicale?
  Normalni i razboriti stanovnici Baske Vode znaju da je tako funkcionirao i bogatio se.Pa nek sad objasni ono građenje kod Uranie,nek kaže kolika je cjena onih lokacijskih dozvola i zasto im je dozvoljeno cijelo ljeto raditi iako postoje zabrane građevinskih radova tijekom sezone?
  Sin Mate Čopide,špijuna i orijunaša,zaštičeni iscidak bivšeg komunističkog sistema,okružio se istim govnima kao i što je sam.Organizirao je zločinacku i špijunsku baškovošku mrežu nalik Udbi i tako funkcionira a leđa mu čuvaju visoko pozicionirani državni funkcioneri koji nalik na šiptare pomažu svojima.Bivši državni odvjetnik,bivši predsednik,sadašnji premijer,bivša ministrica prostornog uređenja………sve su to jataci koji su upleteni u prikrivanje lokalnog kriminala jer su svojim nečinenjem podržavali tog istog kriminalca.
  Najveca kapitalna ulaganja u mjestu su od strane Opčine građena bespravno i to sa jednom svrhom,ukrasti kroz nabildavanje cijene izgradnje sto više novca.Aneksi ugovora za ambulantu,vatrogasno,omladinski dom i objekt na lučici dokazuju koliko se novca slilo u privatne đepove.
  O načelniku bi se moglo puno pisati a tek o ostalima,jatacima,jos i više.Malo misto a puno velikih govana,lopova i dilera.To je Baška Voda.

 2. Ko nezna za se,neka travu pase, pustite Roščića na miru,, nemojmo bit zli, uvik je bilo ko je bliže oltaru, bolje misu sluša. Šta i ti baskovodani zabijaju svugdi noseve. Živio Roščić, neka covik ima, bolje on nego koji hercegovac koji su nas okupirali, nevirujem da Roščić nije mnogima pomogao. Pa najjača je općina b. Voda,, pogledajte ove ostale općine i nesposobnjakovice šta ih vode, nula. Živio Roščić i dabogda bio gradonačelnik dok je živ

 3. Ko ne zna joska roščića to je općehrvatski poznati hajduk znaju za njegova nedjela u svakom kutku zemlje bezobraznik i drznik kakvog nema. Takav pljačkaš reketaš i lupež ne rađa se svaki dan, ne.

 4. Žulj dobio Roščića, a može gradit zgradu na kojoj sam kaže da će bit zgrada nizašta da na njoj neće zaradit. Lipa pobjeda, Roščić mora da puca od smija, sad mu je opet započeo proces jer zgrada ima višak parkinga od 1 metar je li to mirio đometar miktometron.. koliko je taj tip bolestan ni tu zgradu neće Žulju dat izgradit. Žulj toliko godina s njime tikve sadi a još nije shvatio da ima posla s PSIHOPATOM jer kako drugačije objasnit sve šta se događa oko Roščića. Ima nas svakakvih ali taj je osobit ka poskok od 3 metra.

 5. Eto KRUNO ŽULJ toliko voli Bašku Vodu da je toliko investirao svog pošteno stečenog kapitala u trgovini u Grudama ,toliko je voli da ne prispava u njoj nego svako jutro ustaje u Grudama u 5 sati popije 15 tableta i vozi za Makarsku ili Bašku Vodu a za inat Roščiću će izgradit BAŠKOVOĐANIMA 2 KAPITALNA OBJEKTA MAKAR IZGUBIO NA NJIMA ,VOLI KRUNO ŽULJ BAŠKOVOĐANE ,Zna sam da ovde ima puno slijepaca ali toliko nisam mislio

 6. Ko O cemu Zulj o postenju. prvo Si Debeli stari Varao Zenu Sa Onom Iz Naputice Kurvicom Kojoj si Kupio Kolaaa!! S.J.😆😆 Mozda Ste Je Nekad Skupa Dijelili orgijali???

  • Tebi je Ana krivo što nije sa tobom varao.Očito nemaš što neka druga žena ima….,
   Šta te zobili minđa pa ga prozivaš na podal i pokvaren način.Svaki ti dao da se smiriš,ti si veća ako si je ono nazvala”fukara”

 7. Ko o čemu, kurva o poštenju… Ovi Žulj ima sinkopu… Čovik izgubija svijest i probudija se ka pošten. Bahahahaha! A možda i je pošten, samo kad se uspoređuje sa Roščićen… To je ono ka kad se dva govna svađaju koje manje smrdi. Žulju priporučan da plati jednu misu župi za pošteno stjecanje crkvene kuće u centru, a ovon drugom da od bovana izvalja oblutke za poškropit plažu… O Bože, siđi više i napravi đir tom Baškon Vodon!

 8. Evo se miram barem malo staviti u obranu gosp.K.Žulja.!!
  Kad ga tako žestoko napadate posebice ovaj anonimni,,hahaha,miram pohvaliti gosp.Žulja,a razlig je taj kada sam kupovao stan čovik je bio više nego korektan.
  Naravno sa svim urednim dokumentima,građevinska,uporabna,projektna dokumentacija sva u kompletu.Dakle neradi čovik bespravno nego urednije nego ijedan građevinar na podrucju Marakske rivijere.Moram ga pohvaliti kako mi je dao dokument da se prije dizanja kredita bezuvjetno knjižim na stan.
  Za nacel.Joška Roščića mogu jedino reci da je lopina koja eto nije platio komunalije,dio vinograda uzeo Plenkoviću koji mu napravi i podrum u vinogradu.Kako je Roščić još i u nadzornom idboru Vodovoda tom istom je dužan cca 15000 tisuća kn ako nije u zadnje vrime podmirio svoja dugovanja.
  Čak je prijetio itkazima djelatnicima koji su mu trebali skinuti sat do podmirenja duga.
  Toliko o poštenju J.Roščića,a ostale njegove makinacije je već rekao gosp.Kruno Žulj

 9. Vaš komentar čeka moderiranje
  Evo se moram barem malo staviti u obranu gosp.K.Žulja.!!
  Kad ga tako žestoko napadate posebice ovaj anonimni,,hahaha,moram. pohvaliti gosp.Žulja,a razlig je taj kada sam kupovao stan čovik je bio više nego korektan.
  Naravno sa svim urednim dokumentima,građevinska,uporabna,projektna dokumentacija sva u kompletu.Dakle neradi čovik bespravno nego urednije nego ijedan građevinar na podrucju Marakske rivijere.Moram ga pohvaliti kako mi je dao dokument da se prije dizanja kredita bezuvjetno knjižim na stan.
  Za nacel.Joška Roščića mogu jedino reci da je lopina koja eto nije platio komunalije,dio vinograda uzeo Plenkoviću koji mu napravi i podrum u vinogradu.Kako je Roščić još i u nadzornom odboru Vodovoda tom istom je dužan cca 15000 tisuća kn ako nije u zadnje vrime podmirio svoja dugovanja.
  Čak je prijetio otkazom djelatnicima koji su mu trebali skinuti sat do podmirenja duga.
  Toliko o poštenju J.Roščića,a ostale njegove makinacije je već rekao gosp.Kruno Žulj

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime