Makarska: Most predstavio kandidate za 10. izbornu jedinicu

0

Most nezavisnih lista (Most) predstavio je u nedjelju navečer u Makarskoj svoje kandidate na listi za Hrvatski sabor u X. izbornoj jedinici, a jedan od osnivača Most-a Nikola Grmoja rekao je okupljenima da je Most u hrvatsku politiku uveo pojmove koji su do sada bili potpuno nepoznati hrvatskim političarima – transparentnost, etičke standarde i dosljednost.

Makaranima su se predstavili Ante Pranić, Ivana Ninčević Lesandrić i Marijo Klobučić, a nazočnima se obratio i vrgorački gradonačelnik Ante Pranić iz Nezavisne liste mladih koji je pozvao mlade ljude da se uključe u politiku i nastave mijenjati Hrvatsku. Pranić je mladima i poručio da postave i pitanje gdje je novac koji je makarsko područje uplati državi na kraju uspješne turističke sezone jer, istaknuo je “mi mladi moramo ih pitati jasno i glasno – zašto zaborave na ovaj kraj čim prođu Sveti Rok na putu prema Zagrebu”.  Jedan od osnivača Mosta i stranački kandidat u VI. izbornoj jedinici Nikola Grmoja ustvrdio je kako je “Most u hrvatsku politiku uveo pojmove koji su do sada hrvatskim političarima bili potpuno nepoznati – transparentnost, etičke standarde i dosljednost. “Ono što mi nazivamo političkim standardima i što tražimo od hrvatskih političara, oni nazivaju ucjenama. To nisu ucjene. To je zdrav razum. Godinama se dogovaraju na uštrb hrvatskih građana. Pogledajte izbor ustavnih sudaca. ‘HDZSDP duopol’ duboko je kompromitirao Ustavni sud, koji bi trebao biti najreprezentativnije tijelo sudske vlasti u RH. INA je trebala biti najreprezentativnija hrvatska strateška tvrtka RH. Ni jedno ni drugo. Ni dosljednosti, ni zaštite nacionalnih interesa, ni visokoetičkih standarda. Vrijeme je da to promjenimo”, poručio je Grmoja. O problemu mladih u poduzetništvu govorila je Ivana Ninčević Lesandrić, koja je istaknula problem odlaska mladih ljudi iz Hrvatske.  “Solin, Makarska, Vrgorac, Metković.. sve su to prekrasni hrvatski gradovi ostavljeni na milost i nemilost lokalnih moćnika HDZ-a i SDP-a. Biti mlad i živjeti u jednom od ovih naših gradova postalo je nemoguće. Svi bježe iz Hrvatske. Razumljivo, jer je osjećaj za mlade poduzetnike u ovoj državi bio ravan nuli. Vrijeme je da to promjenimo”, istaknula je. Smatra kako je vrijeme da se u Hrvatskoj stvori takva klima da poželimo ostati, zapošljavati i razvijati se u svojoj zemlji te da zaslužujemo priliku da se stvari konačno promijene. (HINA)

1 KOMENTAR

    • Ajde Lokote, ne seri! Kako će bit na on na slici??? Pa on je drža fotoaparat u rukan, on je slika! Ne boj se, s njima je on. Ako ne s njima, onda će se prikloniti HDZ-u. Ako ne HDZ-u, onda će osnovat nezavisnu listu. Ako neće ni nezavisnu, onda će mu Šapit savjetovat što dalje. Neće naš Joze propast!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime