Makedonci u Zadru proslavili 18 godina djelovanja

0

Ove nedjelje je u organizaciji MKD “Biljana” Zadar održana večer pjesme,poezije i folklora povodom Dana makedonske kulture i proslave 18-og rođendana društva “Biljana”

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine u RH,Zadarske županije, te predstavnika makedonske nacionalne manjine Zadarske županije.
Mirjana Majić,predsjednica MKD “Biljana”Zadar koja je ujedno i glavna inicijatorica ove večeri,zajedno s vrijednim članovima  Društva,ispunila je restoran “Fešta” na Bokanjcu do zadnjeg mjesta.
Ovom prigom,Majić je pozdravila sve nazočene goste ali i predstavnike drugih nacionalnih manjina koji su se odazvali ovoj večeri,odlične atmosfere i makedonskih specijaliteta.
Prigodan govor uz pozdravnu riječ  uputio je  i gosp. Veselko Ćakić,potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine pri Vladi RH.
Ćakić je u svom obraćanju istaknuo važnost djelovanja zajednica i društava nacionalnih manjina, te je  pozdravio rad makadonskog društva “Biljana”, te je uputio riječi pohvale za kvalitetan rad i aktivnost Mirjane Majić uz želju daljneg uspješnog rada.
U sklopu programa otvorenja večeri,sudjelovala je svojom recitalnom interpretacijom i zadarska pjesnikinja Nikolina Mojić,koja je ovom prigodom govorila autorske stihove na makedonskom jeziku,nakon čega je dobila zasluženi pljesak  nazočnih gostiju.
Za cjelovečernji program glazbe i pjesme bila je zaslužna gđa. Olga Barbir iz Splita,koja je prepunu dvoranu držala na plesnom podiju do samog kraja.
Zadovoljni organizatori, s radošću su najavili ponovni susret za godinu dana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime