Malfina Raffanelli, prestanite obmanjivati javnost!

0

Kada je HDZ-ova gradska vijećnica Verica Raos na posljednjoj sjednici makarskog Gradskog vijeća pitala gradonačelnika Tonćija Bilića je li istina da je u Gradskoj knjižnici zaposlen sin Jagode Martić, na licima SDP-ovaca mogla se jasno očitati nelagoda.

Kako i ne bi kada stalno „muljaju“ sa zapošljavanjem, i posljednje tri i pol godine nekažnjeno stvaraju uhljebe zbog čega se u medijima nerijetko Makarska naziva i UHLJEBGRAD.
Očito neupućena u pojmove kao što su nepotizam, korupcija, uhljebljivanje, ravnateljica Gradske knjižnice Makarska, Malfina Raffanelli objavila je nekakvu vrstu priopćenja i potrudila se da se isto objavi na gradskom internetskom biltenu Makarsko Primorje i na službenim stranicama Grada Makarske. Tako ravnateljica Raffanelli na novinarski upit našeg portala o okolnostima pod kojima su zaposleni Damir Martić, inače sin predsjednice gradskog vijeća Jagode Martić i Velimir Duvnjak, suprug Ane Duvnjak koja već od ranije radi u Gradskoj knjižnici, pojašnjava kako je sve bilo po zakonu. Naravno da jest. U korumpiranoj Hrvatskoj postoji korumpirani Grad Makarska u čijem su vlasništvu ili suvlasništvu mnoga korumpirana poduzeća na čelu s korumpiranim direktorima i njihovim korumpiranim uhljebima, a duga ruka korupcije dostigla je i ustanove kojima je Grad Makarska osnivač ili suosnivač. Smatrajući valjda sve čitatelje portala Megamedia, ali i svoje sugrađanke i sugrađane najobičnijim naivčinama, da ne kažemo idiotima kojima po uzoru na glavonje iz makarske Gradske uprave može manipulirati, Malfina Raffanelli kaže da je natječaje za radna mjesta diplomiranog knjižničara objavila u Narodnim novinama i na, pazi sad, oglasnoj ploči Gradske knjižnice Makarska?! U nastavku demantira gradonačelnika Bilića koji je na Gradskom vijeću izjavio kako je natječaj objavljen na službenim stranicama Grada Makarske i drugim medijima i kaže kako isti nije objavljen tamo gdje je Tonći Bilić rekao jer ih, eto, na to zakon ne obvezuje…
Koga Vi to muljate gospođo Malfina Raffanelli? U makarskoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje pojma nisu imali o tome da Gradska knjižnica traži diplomirane knjižničare, pa tako ni vojska nezaposlenih mladih Makarki i Makarana koji udovoljavaju uvjetima iz natječaja. Malfina Raffanelli još nastoji biti morbidno duhovita konstatirajući kako su oba natječaja objavljena u Narodnim novinama vidjela po dvojica kandidata?! Za nepovjerovati, ni Damir Martić ni Velimir Duvnjak nisu diplomirani knjižničari niti imaju položeni stručni ispit iz knjižničarstva iako je to bio nezaobilazni uvjet za primanje u radni odnos!
Nije tajna da kada se namještaju natječaji, a namještaju se svakodnevno, poslodavac objavi natječaj u Narodnim novinama znajući da će tako biti dostupan tek rijetkima koji imaju živaca listati te užasno dosadne novine. Stoga gospođo ravnateljice Malfina Raffanelli, ostavite se ćorava posla i nemojte veliku namještaljku koje ste tek jedan od redateljica pokušati pretvoriti u nešto lijepo i bajkovito.
Znate li kolika je vjerojatnost da u roku par tjedana u jednu ustanovu budu primljena dvojica koji ne udovoljavaju uvjetima iz natječaja, jedan suprug zaposlenice knjižnice, a drugi sin predsjednice gradskog vijeća Grada Makarske, ujedno osnivača knjižnice i da je sve po zakonu? Jedan naspram milijardu! Budite sretni gospođo Malfina Raffanelli da živite upravo u Makarskoj koju ne posjećuju često istražitelji USKOK-a, DORH-a, PNUSKOK-a. Jer da kojim čudom živite u Bruxellesu ili Zurichu ili Berlinu, ne bi dočekali mirovinu na svome radnom mjestu već javno osramoćeni i sa radnom knjižicom u džepu. I da. Objavit ćemo Vaš demantij kojeg ste prethodno objavili na gradskim biltenima i to samo zato da svi naši čitatelji shvate zašto smo bili dužni napisati ovaj komentar. Stav redakcije portala Megamedia je da je dosta korumpiranih doživotnih direktora, ravnatelja i pročelnika koji se nekaženjeno izruguju svojim sugrađanima nezakonito zapošljavajući sinove i kćeri partijskih čelnika. I zato ćemo uvijek dignuti glas protiv nepotizma, korupcije, uhljebljivanja i drugih društvenih anomalija koje se poput karcinoma šire našom lijepom korumpiranom Hrvatskom, pogotovo ovom predivnom korumpiranom Makarskom. Zbog takvih kao što ste Vi gospođo Malfina Raffanelli, u Makarskoj nikada neće saživjeti društvo jednakih.

DEMANTIJ RAVNATELJICE GRADSKE KNJIŽNICE MAKARSKA
1. U GKM stalno je zaposleno 4 stručna djelatnika, 3 sa VSS, a 1 sa SSS. Jedan djelatnik (gosp. Željko Kuluz) je, nažalost, već više godina na bolovanju, a gospođa Ana Duvnjak je na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći. Ostala su raditi 2 djelatnika, jedan sa VSS i jedan sa SSS. U takvim okolnostima, čak i da nije došlo do povećanog obima posla zbog revizije i preseljenja knjižnice, nužno je bilo raspisati natječaj za nove djelatnike.
2. Natječaji su se mogli raspisati na određeno i na neodređeno vrijeme. Budući da jedan djelatnik odlazi u mirovinu u siječnju 2017. godine, a drugi u lipnju 2017. godine, smatrali smo da je pametnije raspisati natječaje odmah na neodređeno vrijeme, nego na određeno, pa odmah nakon toga na neodređeno.
3. Natječaji su objavljeni u skladu sa Zakonom o ustanovama (NN 76/93, 29/97, 47/99, 35/08) i u skladu sa Statutom GKM. Prvi natječaj je objavljen u NN broj 61. (dne 06. 07. 2016.) i na Oglasnoj ploči GKM, a drugi u NN broj 80. (dne 07. 09. 2016.) i na Oglasnoj ploči GKM. Također, oba natječaja objavljena su na samim ulaznim vratima GKM gdje su bila na uvid svakome tko je ušao u knjižnicu. Natječaji su objavljeni u relativno kratkom razmaku jer smo imali namjeru otvoriti samo jedan natječaj, ali nakon što je naša djelatnica iznenada morala otići na (dugotrajno) bolovanje, odmah smo morali otvoriti i drugi natječaj. Natječaji nisu objavljeni na službenim stranicama Grada Makarske jer to zakon ne traži. Tamo je bio objavljen oglas za ravnatelja knjižnice jer je to djelatnik koji Grad direktno traži, a djelatnike u knjižnici imenuje Upravno vijeće knjižnice, pa oglasi ne moraju biti objavljeni na službenim stranicama Grada. Uostalom, kao što i svi drugi djelatnici koji su primljeni u službu u ustanovama koje osniva Grad nisu objavljeni na službenim stranicama Grada.
4. Na prvi natječaj su se, u zakonskom roku, prijavila dva kandidata, jedan iz Zagreba, drugi iz Čakovca (koji je uspio pronaći oglas!). Oba kandidata bila su već zaposlena. Budući da je kandidat iz Zagreba ponikao u ovom gradu, odrastao i školovao se u ovom gradu, stekao visoku stručnu spremu na renomiranom fakultetu, UV Knjižnice smatralo je da je sjajna stvar da se jedan mladi čovjek sa svojom obitelji želi vratiti u rodni grad iz kojega sve više mladih, nažalost, odlazi. Stoga je jednoglasno odlučilo da se primi gosp. Damir Martić. Na ovaj izbor drugi kandidat nije uložio žalbu i gosp. Damir Martić je primljen na rad u GKM.
Na drugi natječaj su se, u zakonskom roku, također prijavila dva kandidata, jedan iz Makarske, drugi iz Varaždina (koji je također uspio pronaći oglas!). Kandidat iz Varaždina bio je već zaposlen na neodređeno vrijeme, a kandidat iz Makarske bio je zaposlen na određeno vrijeme. Upravno vijeće rukovodilo se istim kriterijima, te je odlučilo dati prednost kandidatu koji je rođen i odrastao u Makarskoj, ima VSS, a nema stalno zaposlenje. Stoga je jednoglasno odlučilo da se primi gosp. Velimir Duvnjak. Na ovaj izbor drugi kandidat nije uložio žalbu i gosp. Velimir Duvnjak je primljen na rad u GKM.
Napominjemo da nikakve druge molbe na natječaj u GKM nisu pristigle.
5. Zaključak:
a) Osobe koje pišu u javnim glasilima trebale bi biti odgovorne prema napisanoj riječi i dobro provjeriti sve činjenice prije objavljivanja. U protivnom, trebale bi snositi posljedice za netočno izrečeno. Budući da je i vama prije svega važna istina i točna informacija, uvjereni smo da ćete na vašem portalu objaviti demanti netočnih informacija.
b) U redu je da se borimo protiv nepotizma i protežiranja, ali, ako je u redu da netko ne bude izabran zato što je sin predsjednice Gradskog vijeća (ako ne zaslužuje), tako isto NIJE U REDU da netko NE BUDE izabran samo zato što je sin predsjednice Gradskog vijeća (ako zaslužuje).
Ravnateljica Gradske knjižnice Makarska
Malfina Raffanelli
P.S. U privitku vam dostavljamo tekstove natječaja objavljenih u Narodnim novinama te rješenja o primanju u radni odnos.

natjecaj 1 natjecaj2 rjesenje Duvnjak rjesenje Martic

1 KOMENTAR

 1. Pohvala uredmiku Mega Media.Ova institucija koju predstavlja ova poruzna Uhljebdama predhodnoj vlasti HDZa posluzila je kao praonica novca za tiskanje lista Makarsko Primorje i uhljeb kadra SDPa i HDZa.Radi se o milijunskoj pljacki proracunskog novca.Danas za posljedicu SDP ova uhljebgrada imamo ovakvih priopcenja od kleptomanki kao sto je ova Rafaneli.Ima narodna izreka ;Klela majka kcer ne sto se kurbala vec sto se pravdala

  • Koliko se novca iz Turističe zajednice opralo u cijelog zgradi
   STARE ŠKOLE.
   Upitno je o čega se razbolio pametni i pošteni ŽK, odgovor od
   stresova i ucijena da se “tako mora raditi”, na što e On prisajao teška srca, a to ga je koštalo novaca.
   Treba ispitaati tko vodi financije GKM, i uputiti PNUSKOK?!-……….ima još toga.

 2. Drgarice Malfina, jasno da ste dobili nalog da napišete ovakav tekst o zakonitom postupanju vas i knjižnice i da ga objavite na portalima di nepripada po nikakvim kriterijima osim obrane vrle predsjednice gradskog vijeća. Ko bi se usudio iole posumnjat u poštenje sadašnje gradske vlasti.
  Prid penziju išporkali ste vlastiti obraz braneći neobranjivo.
  Zašto niste naveli koje stručne spreme Martić i Duvnjak imaju.
  Koliko će vrimena bit odsutni za doškolovavanje.
  Koliko će to koštat građane koji vas financiraju.
  Zašto niste poštovali zakon i primili bibliotekare, a ne kad vi odete u penziju makarska biblioteka ostaje bez ijednog. Naveli ste da je Ana Duvnjak na dugotrajnom bolovanju!
  Zašto ste zaposlili već zaposlene. Zašto na zavodu niste prijavili slobodna radna mista i zaposlili završene u potrebnoj struci.
  Ne činili vam se da se biblioteka u Makarskoj dovede u red.
  Ne peče li vas savjest za radno vrijeme 4 sata ujutro i 3 popodne podijeljeno u dvije smjene.
  Ne brinite, nikome u uhljebgradu nije to bitno. Važno da ste jedna od njih koji brane korupciju i nepotizam. Po cijenu obraza

 3. Svaka vam čast redakcijo Mega media. Toliko izrećene laži, k tome potpisano imenom Malfine Rafanelli, nisam iznenađena. Sve je neistina. Može se provjeriti na Zavodu za zapošlkavanje. Zbog isprepletene kupine korumpiranih politikanata grada Makarske, još jedna mlada djevojka sa diplomom MAGISTRA BIBLIOTEKARSTVA,nakon ove podvale bez objave na Zavodu za zapošlavanje te osobnog dolaska u GKM, gdje je ostavila svoju ponudu-zamolbu sa dokazima, ako im se ukaže potreba za kadrovima, kako ih moli da je imau u vidu, te da je ona uredno prijavljena na Zavodu. Ništa joj nije ostalo nego BIŽ IZ HRVATSKE U NORVEŠKU. U Norveškoj je odlično primljena, te je upisala školu norveškog jezika?! Na upit roditelja hoće li doći na Božić, odgovorila je ne pada mi na pamet. Toliko Malfina,Jagoda,Družijaniću i Biliću, vi ste dio krda makarskih korumpranih vukova, koji bi za svoj interes i na strvine skočili.

 4. najprije natjecaja nije bilo, pa ga “navodno” nije bilo. sad ga ipak ima.. hehe. da mi je samo znat koliko diplomiranih novinara radi za megamediu. narodne novine imaju i “online” izdanje pa ih ne treba listat, al osnove koristenja racunala neznaju bas svi..

   • Silovna Ivanka, zar misliš da svatko može imati računalo, u ovo doba pljačkaša, više sirotinje nego ikad. Oko nas samo lažno blještavilo, da se mogu bolje oprati novci, preko privatnih firmi. Za ovaj Malfinin demant, nema opravdanja. Pitam je šta ti je Malfina trebalo da se obrukaš pred penziom. Možda si se nakon jedno mjesećnog odmaranja mediteranom previše istrošila, pa si se pokrila sa ovim?!

 5. Koji su to renomirani novinari koji rade za megamediu. Baš me zanima di su oni škole završavali. Zašto nema potpisa ispod članaka. Tko finacira ovaj portal s obzirm da na stranici nema niti jednog sponzora..

  • SVE JE U SKLADU SA ZAKONOM. NAJVIŠE JE DOPISNIKA VOLONTERA, ŠTO TEBI IVANKA NIJE JASNO?! JER VI BEZ KOFERA NOVCA NA STRANIM BANKAMA, PREBOJA SA STANOVIMA I ZLATNE POLUGE, SAMO ZNATE POSLOVATI?!
   SVI SU DOPISNICI ŠKOLOVANI, BEZ FALCIFICIRANIH DIPLOMA, I NA ČIRILIČNOM PISMU. SPONZORA NA STRANICAMA IMA, A MNOGA IMENA SE NALAZE U REDAKCII. ZAHVALJUJUĆI OVOM PORTALU, MNOGA ZLODELA IZLAZE NA VIDJELO, A JOŠ ĆE:

 6. Obrazovani mladi ljudi svakodnevno kupuju Narodne novine i Dnevni avaz i stavrno je nevjerojatno kako nisu vidjeli oglas za knjižničare a vidi vraga sin vijećnice i muž zaposlenice knjižnice su točno znali za kojim novinama posegnuti ….i naravno radi te oštroumnosti bili su nagrađeni zaposlenjem. Interesantno kako se upravo ovakve stvari dešavaju u” hramovima znanja i mudrosti” i kako se olako na ova mjesta postavljaju ljudi ne bez bibliotekarske naobrazbe već bez ikakave formalne naobrazbe. Niste osamljeni gđa Malfina, ravnateljica GK Marka Marulića, odnedavno umirovljenica svoj je mandat 20 god. kupovala zapošljavajući ljude koji ni knjigu nisu znali uzeti u ruke a kamoli pročitati. Nedavno su se na dva upražnjena mjesta u GKMM javile i dvije čistačice…a zašto ne kad su se tako visoko obrazovane osobe i prije zapošljavale…. ali građani nisu glupi…gledaju vas,vide što i koliko i kako radite ….niste zaslužili svoja udobna, mirna radna mjesta sa minimumom radnog vremena. Nekad je to bio častan posao dostojan samo visoko obrazovanih stručnjaka a danas ovakvim uhljebljenjima srozali ste jednu struku na metlu i kantu i pokoji Dnevni avaz.

 7. E, Malfina, Malfina. Dva miseca do penzije! Umisto da si ka dama, bibliotekar, uzdignute glave zaposlila, uz pinku truda i muda, dva bibliotekara da ti spase neradnički obraz tvoga radnog vika, i da konačno Makarska dobije knjižnicu bolju od najgore seoske, ti si se prodala i po tome će te Makarska pantit! Može te jedino bit stid!
  Vrhunac gadežljivosti je ipak tvoje opravdanje! Narodne novine za koje ni drug Bilić nije zna!

  • Preselenje u tuđi posjed, koje je vlasništvo naslijednika Pavlinović, Pitajte mag,građevinskiz znanosti jednog od naslijednika Zlata Marinovića. U kojoj je fazi spor koji vodi njegova Obitelj za povrat, oduzetog vlasništva?

 8. E bravo! Jeli bija USKOK do Malfine vidit ko je jamija 100.000 kuna svaki misec od štanpanja Makarskog primorja a ugovor sa Slobodnon i Ivićen je potpisala Gradska knjižnica kao izdavač. S kin ste dili lovu građana i koliko godina! 8?

 9. Malfina, sram i stid te bilo! Slovila si ka dobra žena, a vidi što si sad napravila. Kako si se dala nagovoriti od ovih gnjida da odradiš prljavi posal?

 10. Lopov od lopova nasljedio fotelju u uhljebgradu.To se zove Antifasisticko pravno sljednistvo Marticke i ostalih Lopova.Taki su i pokrali 5 milijuna maraka iz poduzeca Osejava dd.Pa nikom nista.Marticka je i tada stala u obranu drugarica i drugova.

  • EEEEEEEEEEEE da je samo to, a još i nije završen sudski spis K-24/04. Šta je sa Vilom Irena, koja se i zašto kiseli na Trgovačkom sudu.
   Postoji pravomoćna presuda po tužbi DORH-Sdp, gdje je presuđeno jer sdp-ovcima nije uspilo drpit Vilu Irena, ali je za to izgubio Grad, jer je bila graadska. Zašto ODO NIJE IZVRŠIO PRAVOMOĆNU PRESUDU?!
   Nešto je trulo u Makarskoj vrčini punoj govana?!

 11. Drugarice Malfina, u istoj smo stranci, znamo se skoro 40 godina. Uvijek sam te smatrala osobom koja rado pomaže. Znaš da je moja kćer završila za knjižničara, posao ne može naći. Nikad se nisam usudila tražiti od tebe da ju primiš, pa makar i na praksu. Smatrala sam da je to zloupotrebljavanje poznanstva, pa čak i prijateljstva jer ouno smo puta popile kavu. Onda pročitam ovaj tekst i ne mogu vjerovati. Na posao si primila dvojicu koji nisu knjižničari niti imaju položeni stručni ispit za knjižničara, a moja mala već 6 godina radi kao konobarica, posla u struci nema. Ne znam kako možeš gledati u oči svojim susjedima, prijateljima, poznanicama. Nakon toliko godina, ti par mjeseci pred mirovinu uništiš sve ono što si godinama gradila: imidž jedne dobre osobe spremne pomoći svakome. Pa čime te to zadužila Jagoda Martić, Tonći Bilić??? Kako te sram nije moja bivša prijateljice i poznanice. Nikad više s tobom na kavu! Gadi mi se u kakvom gradu živim upravo zbog ljudi kao što si ti. Zato nam i jest ovako jer toleriramo da nas tlače Malfine, Lole, Čede, Šimuni, Glavičići… Drugarice Malfina, želim ti svako dobro i nadam se da ćeš podnijeti ostavku i tako barem malo ublažiti štetu koju si sama sebi nanijela. Toliko od tvoje prijateljice, poznanice i 12 godina susjede…

 12. Makarko, nije Malfina ovo napravila vez razloga i bez interesa. Siguram sam da će za ovo biti debelo nagrađena. ” Nije u šoldima sve”, a sve je
  materijalna nadoknada. Malfina ima troje djece. Sve se vraća, sve se plaća?!
  Svaka maca dođe na vratašca-Malfina sram te bilo.

 13. Malfina, znala si za curu sa završenim faksom i strukom, koja radi tebe i sličnih konobari, sram re bilo koliko si se ponizila pred susjedom, prijateljima, i svima u gradu koji imaju morala i karaktera i svoje ja. Svačije komentiraš, svakom loncu si poklopac…ajde sada sebe komentiraj.
  Znala si i za curu s bibliotekarstvom koja je odselila u Norvešku radi tebe, Martićke, Bebeka, Brkana, Buljana, očajnika Bilića. Nikad vam nije dosta.

 14. Financiranje makarskih medija ide na razne načine,većinom preko poduzeća kojih je suvlasnig ili vlasnik Grad Makarska, naravno tu je i Turistička zajednica kao pravni subjekt, koja godinama ne dozvoljava građanima uvid u netransparetno trošenje milijunskih iznosa. Jedan od primjera je kako je financiranje lista Makarsko Primorje osmišljeno preko poduzeća Gradska knjižnica Makarska. Jedan od djelatnika Makarskog Primorja posvjedočio je da se preko te tskovine zavrtilo više milijuna koje su završile u privatnim džepovima predstavnika političkih kasti jednako i jednih i drugih. Primjerice tisak lista makarsko primorje radila je tiskara Slobodne dalmacije. Tisak je plaćan po devet kuna po primjerku a prodavani list je po 3do 5 kuna po primjerku. Nezadovoljni pojedinci za honorare o tome su izvjestili DORH u vidu kaznene prijave protiv Gradonačelnika koji je dobio pseudonym Šeik. Kaznena prijava je završila u ladicama DORH-a, ili smeću kao i za većinu predmeta u kojima se spominju Gradonačelnik/ici Makarske.

  Iz površnog izvješća vijećnici Verici Raos, koje je potpisao Gradonačelnik bilić stoji da su ukupni troškovi Makarskog primorja za 2011 godinu bili su 1.700.000,00 kuna, a za 2012 godinu 1.800.000,00 kuna. Honorari pojedinaca bili su bruto cca 15.000,00 kuna. Bilo je angažirano 29 honoraraca iz obe kaste podjednako, uz napomenu da su pojedinci imali veće place od pročelnika Grada Makarska. Spominju se i lektorice koje su bile izabrane bez natječaja….Gradonačelnik Bilić nažalost vijećnicu Vericu Raos nije izvjestio koliko druga kasta uzima iz proračuna i javnih poduzeća financirajući elektronski medij, televiziju, radio postaju i druge tiskovine i portale.

 15. I ovo će završiti tresla se brda rodio se miš.Uhljebi su dobili ugovore na neodređeno i niko im ništa ne može.Pričat će se još tri dana i sve pasti u zaborav.Jer sigurno dolazi neka nova afera.Sitit će se tih uhljeba samo roditelji čija su dica stručna i tu su tribala radit,kad ih vide kako ispijaju kavicu …..i spremit će ih u p….u mat….u.U Makarskoj afera do afere piše samo Mega Media,a nadležni ništa ne poduzimaju.Ogorčeni narod ostaje ogorčen i na kraju opet glasaju za iste.

 16. Možda i neće biti tako dragi “ogorćeni”, naći će se u ovoj lopovskoj sredini netko tko će odgovarati za svoja zlodjela.
  Već se mnogi preže, ne završava sve prvostupanjskom presudom-ama-
  Ne zaboravite, od kad smo postali dio Europe, prvosudno se dosta proomijenilo, Pratite li vijesti? Znam gasite tv aparate, ako vam ih zbog neimaštine nile isklučila država, ili vam je crkao, pa nemate s
  za drugi.

 17. Treba podnijeti prijavu DORHU I USKOKU u povodu sramotnog zapošljavanja sina predsjednice vijeća Martićke. Tako će se otkrit ko je pljačkao novce građana preko štampanja Makarskog primorja, dignit će se prašina za zapošljavanje kojim su pokosili svu makarsku mladost kojoj roditelji nisu u vrhu SDPja. Ne samo Martićke, nego rodbine Bilić, Glavičića, Lukićke, Lovrete. Vratili komunizam u punom profilu kad se po istom ključu samo podobnika dicu zapošljavalo i izmišljala radna mista za njih. Bilić i Martićka Glavičić i Crljen će se ponovo pojavit na izborima umisto u pritvor da nije sustava korumpiran. Caruju Bilići, Lovrete, Glavičići, Lukićeva, Martići,
  Ka šta se u komunizmu Makarska rivijera pisala i uređivala u komitetu tako se i sada pokorava i plaća od struktura Makarsko primorje, isto i portal Grada s istim vijestima, na račun građana.
  Plaća se Makarski radio, televizijski obrt polupismenog konobara Željka Pašalića. Pokoreni su svi mediji i portali koje financiranjem podupire Lalićeva Turistička zajednica.
  Preko njih Bilić i Martićka, Crljen,Glavičić, Veličkovićka, i ostala ekipa, pokrivaju kriminal.
  Komunistički način i razmišljanje ne ide iz njih, a sve je to lipo sažela i izrazila drugarica Malfina. Blagodat je, kaže, da njihova dica s jednog radnog mista slete na drugo, jer se vraća u rodni grad. Nasa će u Irsku, Norvešku, u konobare i kuhare sa sveučilišnim diplomama . Njihove neznalice uhljebile su se u banke, u urede, u ustanove. Ništa se od komunizma nije prominilo. Osim što su tatvoreni Goli otok i Gradiška stara.
  Kad njihov pronevjeri milijune ili stotine tisuća kuna i bude osuđen ta pronevjeru, ostaje na istom radnom mistu ili bapreduje čak, a o njemu komunisti pišu kako je dobar i human.
  O tome je progovorila Malfina, ni knjige joj nisu pomogle da proširi vidike. Tvdo ostaju na starom.
  Zašto?
  Samo iz osobne koristi!

  • čekajte samo malo. Maja je najopasnija kad šuti?!
   Sve se mulaže-lopovluci uvoijek događaju u lito ili pred Božić i Novu godinu, jer su mnogi skoncentrirani na druge stvari. Sitotinja kaako preživiti i zaraditi štogod, a lupeži kako iznit ukradeno?!

 18. Natječaje poništiti,mamu Martić i ravnateljicu Malfinu suspendirati.
  Zašto bi direktor u HEP Martinek radi namještanja natječaja nećaku podnio ostavku jer se afera digla na razinu nacije, a Martićku građani nagradili putovanjem na cjelotjedni adventni odmor u Zagreb.
  Di je tu moral, di je Malfini etika. Makarska se digla na noge nakon ove afere koja je narodu prilila čašu

  • zato šta bi makarani tili biti ebeni i pošteni, a to nije niko pa neće
   ni oni linguzi. Prodali su svoje i tuđe, zajebali narod, te im zabranili graditi urbalne vile za turizam, jer je Bilić i drugi morali zažutiti svoje.
   ,,,,,,,,,……………..nastavak slijedi mjerodavnim.

 19. Poznaje li direktorica knjižnice bibliotekarku GLORIJU, dopire li joj sjećanje do prid lito kad je Glorija posjetila i molila da joj se javi ako se otvori koje radno misto jer se znalo da fali bibliotekara.
  Glorija je sada u Norveškoj, ne želi ni za Božić vidit Makarsku.
  Glavno da je tu Martićkin sin, ispod vas radit mali Bilić, malo dalje na groblju mali šofer Glavičić je direktor smrti, mala Lukičkina je direktorica nepostojećeg vrta Kotišina, Lovrete u općini i u Komunalnom, nema veze što je istiran iz Zagrebačke banke.
  Za maloga Vidaka se garde kancelarije na sportskom. Mali Draže je najugledniji vatrogasac, mala Ninčevićke sa svojom mamom u vrtiću, mala Zlatka Lalić na sportskom centru. Idemo svi u politiku. Lova do krova, žderancija, lokancija, zajenbacija
  Mali penzioner Bilić kupi lovu na vratima Biokova. Je van lipo…i još cilon svitu držite miting, a? Priko Malfine, Željka, Jasne, Janje, Vedre,
  Sramite se, dikobrazi

  • živija ti nama Vidučiću Vedrane, i svaka čast tvon portalu. Nova vlast koja dođe na vlast, jedino šta triba učinit je dovest državnu reviziju i nalaz državne revizije da sve resetira. i duvnjake, i martiće, biliće, sokole, glavičiće, ninceviće, i sve ostale.

  • Smeće, do smeća! Koliko ste ih nakotili samo u Turističkoj zajedncil Sidu jedni na drugom, a koliko je love iprano. Mnogi su mislili da je Miljenko Lozo, propuva. Nije braćo moja dolazi sve na svoje. Dolijala je Malzina, a u obradi su ostali.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime