Marko Ožić Bebek, zadnja rupa na svirali HDZ-a

0

Marko Ožić Bebek, kojeg je Gradski odbor HDZ-a predložio za kandiadata na saborskoj listi u X izbornoj jedinici, nije prošao selekciju prdsjednika stranke Tomislava Karamarka.

Makarskom se pronijela vijest kako je Bebeku, unatoč svim dosadašnjim neuspjesima na izborima, Središnjica HDZ-a osigurala 7. ili 8. mjesto. Sada se samo može nagađati što je uzrok neispunjenju Bebekovih želja za ulazak u hrvatsko predstavničko tijelo. Nagađa se da je tomu doprinijelo otkriće zemljišnog izvatka kako je kao friško izabrani gradonačelnik uspio kupiti 1300 kvadrata gradskog zemljišta u Velikom Brdu na kojem je uspio sagraditi dvije vile s bazenom. Očito je imao jako dobro zaleđe i zaštitu kada je i nakon raslojavanja HDZ-a i brojnih kritika članstva upućivanih u Zagreb nakon izgubljenih izbora, ostao na čelu stranačkog Gradskog odbora. Za njegove vladavine u gradu su se izgradili vrlo značajni projekti, kapitalni, kako ih vole nazivati. Zbog njegovog osebujnog shvaćanja kadroviranja u gradskoj upravi i javnim poduzećima debelo se zamjerio članstvu koje onda nije dalo glas ni njemu ni stranci. Uska grupa hadezeovaca kojom se Bebek okružio optužio je članstvo, koje je na izvanrednoj izbornoj Skupštini zagovaralo promjenu vodstva i za dlaku nisu uspjeli, da su nagovarali birače sklone HDZ-u da za tu stranku ne glasaju. Javna je tajna kako Ante Sanader, predsjednik županijskog HDZ čvrsto stoji iza Bebeka. Očito se vidjelo nakon što je HDZ izgubio Makarsku. Osigurao mu je mjesto direktora Biokovke nakon gubitka gradonačelničkog mandata. Također je pripomogao da Bebek ostane voditi makarski HDZ, koji se pod njegovom rukom raspada. Sanader nije uvršten na listu kandidata svoje stranke u svojoj X izbornoj jedinici. Prešao je u IX, i to na 4. mjesto. Za razliku od Bebeka nagradu zbog pobjede na lokalnim izborima i vraćanju Makarske SDP-u, dobio je gradonačelnik Tonći Bilić. Njemu je Milanović ostavio 9. mjesto u X izbornoj jedinici.

1 KOMENTAR

  1. Kakve veze sada ima Lozo i Lučić sa Bebekovim kriminalom i njegovim kunašima? Lag Adrion…Dvorana…Lukobran….Šeik…Kanalizacija zelenka….naposredna pogodba Biokovka….Glavica 1,2…..itd

  2. JUTROS U ROMANI PRIČA GLAVNI FILTER GRADA DA SE DOGODILO BEBEKU SVE ONO ŠTO MU JE I OBEĆANO JOŠ SE ČEKA REMETINEC ZA NJEGA I NJEGOVE DRUGOVE ,ODNOSNO PODANIKE SA KOJIMA JE OPLJAČKAO GRAD MAKARSKU .SADA SE SCENARIJ VIDI I ZNA SE KOME PRIPADA HDZ ,A SIGURNO NIJE OVIM SADAŠNJIM KRIMINALCIMA KOJI JE VODE .

  3. Svi mi u životu dgovaramo za svoje postupke.tako da će i Marko Ožić Bebek i njegovi kunaši prikriveni iza HDZ-a Makarska odgovarati za svoje postupke; uništavanje pomorskog dobra da bi pogodovao ODO Makarska, Biljani Puharić, betoniranja šetnice Dr.Franje Tuđmana, gradnja zgrade između hotela,plus prodaja zemljišta-Mendeš, rasprodaja obiteljske imovine Marinović-Metalplastika, pogodobanje kontraverznom poduzetniku Mati Jujnoviću i kompenziranje usluga uhljebljavanjem Vice Barbira u Biokovku, grobara Rajčevića i vatrogasca Draže,malverzacije preknjižvanje gradske imovine na kojima je Bebek izgradio vile s bazenima, i dr., trgovanje Grada Makarska-Bebek sa Migrosom,zemljište Glavica (s lokaciskim dozolama,pa nakon toga izmjena koeficijenta izgrađenosti o trošku građana) trgovanje sa Augustom Alačom oko izmjena DPU-a Glavica, kupoprodaja stana Biokovke u zgradi Petra Milasa bez građevinske dozvole, zataškavanje kaznene prijave koju je dobio Bebek od obitelji Bilić-Letica-Puharić, izgradnja kanalizacijskog sustava, zataškavanje otpisa komunalnih naknada za lukobran, nenamjensko trošenje novca iz Turističke zajednice-Brkan, Otpis boravišnih pristojbi Turistička zajednica, Hotelu Osejava-Brkan,..Abakus-Lelasi ….itd.Sve na štetu Hrvatske Demokratske Zajednice i Hrvatskog naroda!

  4. E moj Baćinski odrede treba pritisniti starog udbaša Panđića koji je bio desna ruka bivšeg gradonačelnika i potpisivao mu račune za Gradsku dvoranu koje je pripremala Brkanova Dunja. Nije se moglo ući u bivšeg gradonačelnika, a da se niste spotakli o njega. Ako bi progovorio kao što je izdao koaliciju i doveo na vlast Bebeka puno bi se toga rješilo i razjasnilo. Tada su Vrgorčani rješavali probleme gosp. Bebeka od Panđića, Jelavića i suda. Ali koga je briga. Vile niču kao gljive poslije kiše, parcele se žute i nikom ništa. DORH i USKOK šuti, HDZ šuti, a raja samo priča, priča…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime