Marko Pupić-Bakrač podnio neopozivu ostavku!

0

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić-Bakrač poslao je medijima priopćenje, zapravo neopozivu ostavku na mjesto člana u Odboru za financije i proračun

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti: “Podnosim neopozivu ostavku na mjesto člana u Odboru za financije i proračun, radnom tijelu Županijske skupštine Zadarske županije.

Jasni su demokratski standardi po kojima se vrši raspodjela mjesta u odborima nakon izbora bilo da se radi o državnoj ili lokalnoj razini. U dosadašnjoj demokratskoj praksi nezabilježeno je da vladajući biraju tko će u ime oporbe biti potpredsjednik skupštine, tko će u ime oporbe sjediti u radnim tijelima skupštine i na kraju da trgovinom članstvom u odborima iz oporbene kvote osiguravaju većinu u skupštini.

Sve te nakaradne stvari dogodile su se u Županijskoj skupštini Zadarske županije.  Krilatica Željka Šoše vladajući mogu sve što hoće upućuje na nerazumijevanje osnova demokratskih procesa.  Raspodjela mjesta koji nakon izbora pripadaju oporbi isključivo i jedino je stvar dogovora oporbenih stranaka. Ne mogu se ta mjesta dijeliti po nahođenju vladajućih „ podobnim“ oporbenjacima, u ovom slučaju HDZ-ovim trabantima.

Na nedemokratske poteze HDZ-a odgovorili smo i ubuduće ćemo na način koji vi jedino možete razumjeti. Stoga nema mjesta čuđenju onome što činimo i što ćemo činiti. To je jednostavno stvar akcije i reakcije. Ostavljam svakome da prosudi da li je naša reakcija primjerena u odnosu na ono čemu smo izloženi. Međutim želim naglasiti da smo se u našem djelovanju uvijek borili snagom argumenata, svojih riječi. S druge strane na nas su slani zaštitari da nas razvlače bez ikakve pravne osnove   ( prema Zakonu o privatnoj zaštiti oni štite imovinu i ljude a ne uvode red na sjednicama). Gradski pročelnik koji ima problema sa alkoholizmom me u pijanom stanju na sjednici županijske skupštine prolazeći udario laktom u leđa a na Božičnom koncertu u pripitom stanju zaletio se ramenom u mene. Po završetku posljednje sjednice skupštine vijećnik HDZ-a Nikica Čalušić je inzistirao kod Vas predsjedniče da se prema nama ubuduće primjenjuje represija na način da nas se fizički udalji sa sjednice a ako Vi to ne učini Čalušić kaže da će to riješiti na svoj način !?  Ne znam što to toliko iritira vijećnika Čalušića budući se on na skupštini niti jedan jedini put nije javio za riječ. Koji je to njegov način mogu samo pretpostavljati, moguće ima neka znanja i vještine koje je naučio od svog oca bivšeg milicionara. Uz navedeno prijetilo nam se zatvaranjem, gubitkom posla, bačene su mi bombe u dvorište… sitnije incidente da i ne spominjemo.

Možda smo mi kukavice koje se oduzmu od straha kad nas se udara, kad nam se prijeti pa zbog toga ne uzvraćamo na nasilje nasiljem , na prijetnje prijetnjama. Možda nas samo treba više pritisnuti, jače udarati, ozbiljnije priprijetiti. Možda onda zašutimo, postanemo kooperativni.

Ili možda za početak treba smijeniti Renatu Peroš, sve te puste bahate nasilnike i nesposobnjakoviće. Kakva bi tada bila naša reakcija?

Odabrali ste put podlosti i prijevara. Naša reakcija je napuštanje radnih tijela skupštine. Znate li što to znači ? Naravno da znate.”.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime