Nadležne službe Grada Metkovića pripravne su za mogućnost snježnih oborina

0

Prema najavljenoj meteorološkoj prognozi za grad Metković predviđena je mogućnost nepovoljnih i ekstremnih vremenskih uvjeta

U skladu s tim, održan je sastanak nadležnih službi te je zaključeno da se raspolaže sa dovoljnom količinom soli, da su u pripravnosti vozila zimske službe koja će u slučaju snijega na prometnicama biti čišćene prema utvrđenom planu. Pripravne su i gradske komunalne tvrtke za održavanje javnih pješačkih i parkirališnih zona. Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju preporučuje zaštitu vodovodnih instalacija od smrzavanja za čije su održavanje zaduženi građani.

U slučaju snježnih padalina ili poledice mole se vlasnici odnosno korisnici stambenih i poslovnih prostora da sukladno Odluci o komunalnom redu pravovremeno pristupe čišćenju prilaznih puteva od svojih objekata do javnih površina.

Podsjećamo kako se o uklanjanju snijega i leda s kolodvora, javnih parkirališta, tržnica na malo, sportskih objekata i sličnih prostora, brine pravna ili fizička osoba koja tim površinama upravlja ili se njima koristi. Također, o uklanjanju snijega i leda s krovova i pločnika uz zgrade brinu se vlasnici zgrada, odnosno vlasnici ili korisnici stanova i poslovnih prostorija u zgradi.

Također, apelira se na sve sudionike u prometu da se prilagode uvjetima na cestama odnosno da se ne uključuju u promet ukoliko ne posjeduju zimske gume i drugu opremu za svoja vozila.

Mole se građani da svoja vozila propisno parkiraju na uličnim i javnim površinama kako bi se, u slučaju potrebe, osigurao nesmetan prolaz i rad službi. Isto tako, da u vrijeme ekstremnih vremenskih prilika izbjegavaju izlazak kako bi se smanjila mogućnost  nezgoda.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime