Novi pokolj na Biokovu: Vukovi opet napali konje obitelji Prgomet

0

Prije nekoliko dana vukovi su opet krenuli u krvoločni pohod u parku prirode Biokovo. I ovoga puta su na meti ovih, zakonom zaštićenih zvijeri bili konji obitelji Prgomet, vlasnika kuće seoskog turizma „Vrata Biokova“ nedaleko od Makarske.

Kako doznajemo, vukovi su zaklali kobilu koja se trebala oždrijebiti za nekoliko dana.
– Ogorčen sam i ljut. Sada sam ostao bez kobile vrijedne najmanje 1.500,00 eura, a od travnja su mi vukovi zaklali 40-tak ždrjebadi. Nemoćan sam jer vukovi su zaštićeni. Sada čekam vještaka koji mora utvrditi da je moju kobilu uistinu zaklao vuk kako bih mogao zatražiti odštetu, kazao nam je Elvis Prgomet.
Inače, u Splitsko-dalmatinskoj županiji se u tekućoj godini mogu ubiti dva vuka i ta dva vuka su davno ubijena, a ostali slobodno lutaju Biokovom i siju strah među lokalno stanovništvo.

1 KOMENTAR

  1. Svakome imalo normalnome ža je životinja, ali činjenice su nešto drugo.
    Da su konji bili pod nadzorom, držani u skladu sa zakonom (štala, tor), a ne pušteni u parku na brigu prirode sigurno se to ne bi dogodilo. Baš me zanima na osnovu čega vlasnik može ili ima pravo tražiti odštetu. Biokovo, vukovi i sijanje straha među lokalnim stanovništvom malo pobrkani pojmovi. Volio bi vidjeti kome je Biokovo prebivalište ili boravište i tko je došao u čije dvorište?

    • Mali Marinko, ne možeš tako. Čoviku su poklali, lipo ti piše, 40-tak grla samo ove godine. Konji nisu ka papige ili hrčci pa ćeš ih u kući držat. Konji moraju trčati i ići na ispašu.

  2. Biokovo je puno obiteljskih kuca,vikendica .Vukovi šetaju i stalna su prijetnja planinarima i vlasnicima obiteljskih imanja.Gospodin Prgomet treba tužiti Park Prirode i dobiti zakonito obeštećenje !

    • na Biokovu NEMA ni obiteljskih kuca, ni vikendica nego pastirskih stanova! A to šta je neko dozvolio da se neki stanovi prenamjene u nešto drugo je drugi par postola. Isto tako navedeni prgomet svojata građevinu koju su napravili radnici građevnog pri gradnji ceste za sv juru i istu koristili za spavanja. Samo u nas neko može nelegalno uč u građevinu na državnoj zemlji i koja pripada državi , istu svojatat i u njij (i)legalno držat restoran? Više štete naprave njegovi konji i krave nego sve divlje životinje zajedno. Od razbijenih auta, razvaljivanja ograde dolaca i ulaska u iste, uništavanjem sadržaja doca,…. a o sranju na sve strane i gužvama radi istih da i ne pričam. Največa štetočina na Biokovu je park prirode, uz te prgomete, buljubašiče i ostalu stoku sitnog zuba koje je došla iz pripizdine i misli da je ovo njihovo!pardon ima i domačih govana ko šabić, jakša, šarič,… A vukovi ko vukovi uvik je bilo i biče, za razliku od ovih hoštaplera i hdz-a i sdp-a

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime