OTKRIVAMO Pljačka biblijskih razmjera u podvelebitskom kraju

0

Općinom Starigrad ravna Krste Ramić, čovjek koji ima pravomoćnu optužnicu  zbog davanja lažnog iskaza i krivotvorenja službenih isprava.

Kažu da riba smrdi od glave, a ne od repa, pa se da zaključiti kako je za kriminalne radnje u općini Starigrad, a čija se šteta zbraja u milijunima kuna, najodgovorniji Krste Ramić koji, ne da nije spriječio nezakonje, već je u istom sudjelovao. Istraživački tim portala Megamedia došao je do zanimljivih spoznaja u svezi kampova „Plantaža“ u vlasništvu Tomislava Ramića, predsjednika Temeljnog ogranka HDZ Starigrad koji također ima optužnicu zbog laganja i kampa „Pisak“ u vlasništvu Šime Bucića, predsjednika Temeljnog ogranka HDZ Seline koji iza sebe ima optužnicu zbog  krivotvorenja.
Sukladno ugovorima o zakupu zemljišta s općinom Starigrad, zakupci kampova, Tomislav Ramić i Šime Bucić, dužni su osim godišnje zakupnine, plaćati i 5% iz ukupnih prihoda svih djelatnosti koje se obavljaju na predmetnoj nekretnini. Tako su od 2011. godine do danas, ova dvojica bliskih suradnika Krste Ramića plaćala u prosjeku 16.500,00 kuna godišnje za kampove koji donose golemu dobit! Prema insajderskim informacijama, i kamp „Plantaža“ i Kamp „Pisak“ godišnje navodno imaju pojedinačno promet veći od dva milijuna kuna, pa ispada da dobar dio prometa ne prijavljuju, a time općina Starigrad gubi značajna financijska sredstva.

Prema službenim podacima općine Starigrad, evo što je tijekom posljednjih sedam godina plaćeno na račun ugovorne stavke od 5 posto ukupnih prihoda kampa “Plantaža”…

Iz ovakvog altruističkog ponašanja proizlazi kako vlasnici spomenuta dva kampa, inače optuženi lažljivac i krivotvoritelj, ne mogu podmirivati ni tekuće financijske obaveze, a kamoli ugovorne obaveze prema općini Starigrad u pogledu ugradnje biopročistača koji nakon isteka zakupa ostaje u trajnom vlasništvu općine!
Zabrinjava činjenica da ni Općina Starigrad, a ni Turistička zajednica općine Starigrad nisu pokrenuli sustav kontrole prijave gostiju kroz ova dva kampa čime bi pokazali brigu za vlastite prihode, a nesumnjivo postoje razlike između stvarnog broja gostiju i onih koji su prijavljeni. Konačno, to bi im trebala biti i obaveza sukladno čl. 3. Ugovora o zakupu nekretnine kojeg su s općinom Starigrad potpisali Šime Bucić i Tomislav Ramić. Sve upućuje na to da su se stekli uvjeti za raskid ovakvih ugovora što bi po službenoj dužnosti moglo pokrenuti Županijsko državno odvjetništvo u Zadru.

Vlasnik kampa “Pisak” imao je malo gostiju posljednjih sedam godina, ako je suditi po uplatama općini Starigrad…

– Javna je tajna da vlasnici kampova naplaćuju svojim gostima boravišnu pristojbu, a iste ne prijavljuju u cijelosti nadležnoj Turističkoj zajednici te taj novac zadržavaju za sebe. Na taj način raspolažu sa dovoljnom količinom sredstava da podmire obaveze iz ugovora, a da ne diraju u prihode od prometa gostiju, kazao nam je jedan bivši zaposlenik kampa u Starigradu. Za ovakvo stanje su pored Krste Ramića odgovorni i priočelnik Jedinstvenog upravnog odjela Marin Čavić i direktorica TZ Starigrad Marjana Marasović.
Ovdje se nakon svega postavlja i pitanje porijekla imovine pojedinaca koji su se, postoji osnovana sumnja, okoristili nezakonitim radnjama. To će morati ispitati Županijsko državno odvjetništvo u Zadru čiji djelatnici možda i pokrenu stvari u pravom smjeru nakon odlaska samoproglašenog posljednjeg Mohikanca…

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime