OTKRIVAMO Tonći Bilić iz polupraznih džepova svojih sugrađana izvlači stotine tisuća kuna

0

Pored vojske zaposlenih diplomiranih pravnika u Gradu Makarskoj, gradonačelnik Tonći Bilić očito ne vjeruje ni jednom već iz polupraznih džepova svojih Makarana izvlači stotine tisuća kuna na bezobrazno skupe odvjetnike iz Zadra i drugih gradova.

Portal Megamedia u posjedu je informacija prema kojima Tonći Bilić iz gradskog proračuna plaća vrtoglave iznose raznoraznim odvjetničkim društvima u sudskim sporovima u kojima je Grad Makarska tužitelj ili tuženik. Naši izvori bliski gradonačelniku Biliću tvrde da je relativno nedavno jednom odvjetniku iz Zadra Grad Makarska isplatio oko sto tisuća kuna za sudski spor u kojem je navodno bilo samo jedno ročište!

Tonći Bilić ne mari za hrvatske zakone

Pokušavajući provjeriti ovu informaciju, potkraj rujna smo službenim putem, a suladno Zakonu o pravu na pristup informacijama uputili pitanja u kojima smo zatzražili da nam se dostavi podatak koliko Grad Makarska po svakom pojedinom  sudskom sporu i ročištu izdvaja za odvjetničke usluge. Prekršivši po tko zna koji put navedeni zakon, Tonći Bilić nam  je izvan zakonskog roka poslao nezakonito riješenje kojim nam odbija dati tražene informacije. Tako je još jednom pokazao kako je tranasparentnost rada javne uprave kada je u pitanju Grad Makarska na razini ’65-te kada je na ovim prostorima vladala komunistička partija, a oni koji su tražili istinu, mogli su se u velikom broju naći u Lepoglavi ili Golom otoku.
Zanimljiva činjenica je da u ovom trenutku Grad Makarska na plaći ima jako puno diplomiranih pravnika od kojih dvoje, Bojan Mileta i Tea Botica imaju i položeni pravosudni ispit, no umjesto da oni zastupaju na sudu, Tonći Bilić se odlučuje na preskupe odvjetnike upitne sposobnosti.

1 KOMENTAR

 1. Da niste takvi kakvi jeste ( zlobni, podli, zadojeni mržnjom ) vrlo vjerojatno bih vam članci koje objavljujete bili potpisani i time bi stajali iza napisanog teksta. Ali… Obzirom da na vašem portalu nisam uspio pročitati niti jednu hvale vrijednu i pozitivnu objavu to najbolje govori o vama osobno. O svim članovima portala, zajedno.” Kad Ante govori o Mati, sve što je rekao nema nikakve veze s Matom, ali ima s Antom”. Ne znam tko stoji iza vaših objava ali svaki školovan, duševan i pametan čovjek koji pročita vaše članke odmah može zaključiti o kakvim je osobama riječ kao i koji im je cilj. U Makarskoj sam boravio više puta tokom godine (unazad 11 godina redovno) i mogu reći da sam oduševljen pozitivnim promjenama u gradu. Vama koji tu svakodnevno boravite te promjene očito nisu bitne jer zlo u vama ne može vidjeti dobro oko vas. Vi koji ovo pišete živite u dalekoj prošlosti komunizma i ustaštva, nesposobni iz svoje zlobne ljušture ugledati ništa europsko, civilizirano i dobro. Žao mi je svih labilnih i povodljivih ljudi koji vašu percepciju shvaćaju ozbiljno. Ali to je već njihov problem jer daleko više u vašem gradu postoji onih drugih, koji misle svojom glavom a ne Megamedijom. I svaki put se sve više oduševim kad to spoznam.

 2. Zvonimire, pa dragi Zvonimire šta si ti u Makarskoj vidio dobro i pozitivno osim sunca kojeg nam je dao dragi Bog , sve ono sto je valjalo uništili su ova dva Makarska boljševika Bilic i Bebek koji pune svoje džepove i sve to uz blagoslov komunističke partije koja ih je zadojila svojom ideologijom ii omogućila pljačku neviđenu na ovim prostorima . Nadajmo se da će oba past dolaskom domoljubne koalicije na vlast .

 3. Ko o cemu siromah o kruhu,komunisti o postenju.Ovih dana gradjani makarske zaprimili su od Zagrebackih idvjetnika Ovrhe za placanje parkinga.Sramota kako nas pljackaju nasi poglavari Bilic-Bebek,pi ar strucnjak za spinove je kurpulentna Pleicka,koja tvrdi da sudski vjestak Srdjan Kovacic nemoze sa strankom (Lozo) dobiti na uvit troskove sportske dvorane. Stoli drugivi kriju?Pljacku cca 30 milijuna kuna ,preko napuhanih troskovnike sportske dvorane. Zanimljivo je da je sudski vjestak Kovacic vjestacio pljacku 5 milijuna maraka iz poduzeca Osejava d.d. Povjest se ponavlja drugivi svako 10 godina opljackaju sugradhane sa milijunskim ciframa,nekada njemackim markama danas eurima. Zasto ih DORH stiti?

 4. ODO Makarska -Kučekovićki,malo se izbetonira pomorskoga dobra,malo se naspe s plaže,sve o trošku poreznih obveznika ispred dIsko Deep i to se zove KOMPEZACIJA … sve će to tako biti do 09.10.2015 godine,nakon toga kreće revizija

 5. Dođite konačno na vlast, pa da pometete sav smrad. Rješite sve ne rješeno, ali Kučekovički nam je dosta. Ustani Bane Jelačiću, Hrvatska teb zove. Zvonimire, zašto čitaš ovaj portal kad te iritira?

 6. Bože, pa stara je stvar da su se gradski novci prije prali preko Peronjina ureda a sada uz pomoć odvetničkog ureda Marinović iz Zadra, kad nemamo nikoga bližeg, nije Ingrid kriva šta joj je i sin Dan advokat hahahahaha

 7. Dobrlo je šta traje predizborna kampanja, inače bi nas davila Zelenka i Biokovka. MEđutim, interesantno je to što nas NE IZVJEŠČUJETE o velikom problemima koji se dagađaju u Makarskoj. ZNA SE SVE POHRLILO U ZAGREB, kako neće kad im je sve plačeno, ali iz koje kase?

 8. Makarska Post – objavio:Nakon dojava građana o visokim troškovima opomena odvjetničkog društva Par i Gradac, a vezano za naplatu dugova za parkirališne usluge, Grad Makarska raskinuo je ugovor i otkazao danu punomoć za daljnje pružanje navedenih usluga – 06 studenoh, stoji između ostalog u priopćenju gradonačelnika Tonća Bilića.

  Do kada ćemo trpiti ove kriminalce što nas pljačkaju,zamislite, nakon dojave građana čovik reagirao! A što je sa naplaćenim računima koji nemaju nikakvoga pravnog osnva, a štoje sa pravnicima grada makarska ,što oni rade? Pljačka SDP ovih parazita na račun makarske sirotinje. Parking u centru Zagreba košta 6 kuna, a parking u makarskoj 10 kuna !

 9. Jucer (subota) ujutro prije 8, na rivi 3 auta i lik obilazi i uredno registria ko je platia j…i parking. Na rivi vise ne mozes ni kavu popit ni petkom da ne platis jednu Gradu.
  Ko placa subotom te likove, sumnjam da se od kazni naplatu.
  Mora grad svatit da ne moze nacidit od nas malo sta smo zimi u makarskoj da se nahrani cili stranacki aparat grada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime