Otvoreno pismo Juri Brkanu: Borba za Osejavu neće stati!

0

Gospodine gradonačelniče, nažalost ne možemo napisati poštovani, jer s današnjim danom već poljuljano povjerenje i poštovanje se izgubilo, napisali su članovi Građanske inicijative SOS Osejava u otvorenom pismu Juri Brkanu na svom službenom FaceBook profilu koje prenosimo u cijelosti

Članovi građanske inicijative SOS Osejava prisustovali su tematskoj sjednici u okviru koje je predstavljen sporni projekt “Platno“ nakon čega smo napustili sjednicu s obzirom da, kako ste i sami rekli, nećemo ništa novo čuti.

Moramo izraziti žaljenje zbog vašeg stava prema građanima i ovom pokretu od samih početaka, gdje ste jasno dali do znanja putem medija, a sada i osobno, da postojimo “mi“ i “vi“. Iskreno bi voljeli znati tko smo to “mi“, a posebno, tko ste to “vi“?

Zar vi ne biste trebali biti gradonačelnik svih građana Makarske i sukladno tome uvažiti 4000 potpisa tih istih građana, koji su se prikupili u Peticiji protiv sustavnog i nepovratnog uništenja poluotoka Osejava i za trajnu zakonsku zaštitu poluotoka Osejava i Sv. Petar, i smatrati već TO dovoljnim argumentom za stavljanje UPU-a Platno van snage.

Također nam je žao što ste u ovoj inicijativi pronašli neprijatelja, jer mi to nismo. U GI SOS Osejava okupljeni su ljudi od kojih su se neki prvi put vidjeli i upoznali, no borba za isti cilj nas je ujedinila kao i 4000 ostalih građana koji su nas podržali svojim potpisom.

Teško vam je povjerovat da nismo vođeni politikom ni osobnim interesima, da nam je zaista stalo do grada i javnog dobra.

Teško vam je povjerovat da netko u toj hrpi stabala već vidi sportsko rekreativni centar, jer Osejava to je, naša oaza mira, područje naše rekreacije i možda posljednje netaknuto mjesto koje daje nadu da još uvijek u Makarskoj nije sve izgubljeno.

Znate što, ne čudi nas što ne možete povjerovati. Ni to nije novost koju smo danas saznali.

Da je vas, g. gradonačelniče, i najmanje briga za mišljenje građana Makarske, vi biste već na prve informacije da se u gradu događa neka akcija usmjerena direktno na odluke gradskog vijeća, pozvali naše predstavnike i raspitali se o čemu se tu radi. Ne biste prozivali putem novina i dovodili u pitanje provođenje peticije i prozvali nas za obmanjivanje javnosti.

Danas na tematskoj sjednici Gradskog vijeća sudjelovala su tri predstavnika GI SOS Osejava od kojih je samo jedan predstavnik imao pravo govora od 10 min. To pravo smo iskoristili i nastojali vam s jedne ljudske strane pojasniti naš cilj i naše argumente. Sjednicu smo napustili nakon prezentiranja projekta “Platno”, jer kao obični smrtnici nismo imali pravo sudjelovanja u raspravi, bez obzira što smo tamo bili u ime svih 4000 potpisnika peticije, građana grada Makarske.

Svojim ponašanjem na sjednici jasno ste dali do znanja koliko se smatrate uzvišenima, te izvlačenjem riječi iz konteksta nastojali ste omalovažiti i izazvati podsmijeh kod stranačkih kolega, a posebno predsjednika Gradskog vijeća Marka Ožića Bebeka, tijekom i nakon izlaganja predstavnika inicijative te građana prijavljenih za sudjelovanje na sjednici.

  1. gradonačelniče, možda je takav primitivan način komunikacije ustaljen kod vas i vaših kolega, to ne znamo, ali nama ste danas puno rekli o sebi, a i o svim vašim istomišljenicima.

Moramo naglasiti kako ste nakon odslušanih govora svih “gostiju“ tematske sjednice, kao naše argumente naveli potpuno krive informacije čime ste pokazali kako ili ne razumijete bit i zahtjeve građanske inicijative ili jednostavno niste ni slušali.

Drago nam je što ste nas danas pokušali naučiti što je to poluotok, hvala vam od srca, ali na vašu žalost ni to nije novost koju smo danas saznali. Vama bi svakako trebala biti novost da “Platno“, tj. Osejava, neće biti vaše platno po kojem ćete vi i vama nadređeni crtat “vaše želje” koje vam u tom trenutku odgovaraju.

Osejava u očima 4000 građana obuhvaća i šumu i “njive” i “dolce“ i priobalni dio.

Pozivate se na to da je upravo ovaj projekt bio dio vašeg predizbornog obećanja, a ne znate koliko vaših birača uopće,do pokretanja ove inicijative, nije bilo upoznato s cijelom pričom.

Smatrate da taj prostor treba biti bolje iskorišten, ne slažemo se s vama.

Taj prostor pruža ovom gradu toliku vrijednost koje vi nažalost nećete biti svjesni do onog trenutka kada nam je oduzmete.

Ako mislite da ćete učinjenim “ustupcima“, smanjivanjem obalnog dijela u projektu i „bez mogućnosti zadiranja u priobalje“, smiriti i ušutkati građane, varate se.

Naša borba za Osejavu neće stati.

Dodatni vjetar u leđa su nam bili svi danas prisutni na prosvjedu, a vjerujte bilo ih je svih dobnih skupina, od 7-77g. Šteta što se niste udostojili izaći pred građane i makar ih pozdraviti, jer i oni su “vaši“ građani.

Svo dostojanstvo je očito davno izgubljeno.

  1. gradonačelniče, za kraj vam samo želimo reći da ćemo od sada budno pratiti rad Gradskog vijeća i da u budućnosti ovakve stvari više neće proći nezapaženo.

Na našu radost i očigledno vašu žalost, još ćemo se susretati.

 

Lijep pozdrav

Predstavnici GI SOS Osejava

koji su sudjelovali vašem igrokazu

na Tematskoj sjednici Gradskog vijeća

1 KOMENTAR

  1. Mila mako,vidi ga na fotografiji u prirodnom elementu.Boze,pa na cemu je ovaj momak??
    Mucicu,pa ovaj ti sef ne zna za sebe,nisi mu u porocima ni do kolina,blazeni oni koji su samo na alkoholu.Oni su donekle pribrani.

  2. ako želite na odmor u uhljebistan samo dođite do biokovke tamo će vas dočekati bebek,roso i kotarac i ako ste član hdz imate zagarantiran posao kao što su ga oni dali roso svojoj nećakinji,kotarac svojem sinu i bebek desetorici ostalih npr,braći rašić itd.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime