Pernar bi legalizirao marihuanu pa bi više mladih ostajalo u Hrvatskoj

0
Sabor je zasjedanje u srijedu započeo već tradicionalnom stankom, a teme zbog kojih su ih klubovi zatražili bile su šarolike, piše N1.

Tako je Goran Dodig (HDS) svoju zahtjev obrazložio “poluistinama i manipulacijama istinom kao modelima koji generiraju političku nestabilnost u Hrvatskoj”.

HDZ je stanku pak tražio zbog, kako su rekli, velikosrpskog vrijeđanja Hrvatske, Most zbog neistina u Saboru, a Ivan Pernar (Abeceda demokracije) zbog marihuane koja, kaže, još nije legalizirana.

Ivan Pernar je pojasnio da su ljudi koji puše marihuanu žrtve političkog progona, jer umjesto da se marihuana legalizira zbog svih pozitivnih učinaka, pa čak i pomaganja u liječenju karcinoma, mladi zbog “trave” završavaju u pritvorima i zatvorima.

“Dok Živi zid ne dođe na vlast ulje od marihuane će biti ilegalno i skupo, neće vam biti dostupan prirodni lijek”, poručio je Pernar, dodajući da se Živi zid zalaže za to da se marihuana proizvodi u Hrvatskoj, a ne da se ide na ruku farmaceutskim lobijima. Legalizaciju smatra i demografskom mjerom – jer bi mladi, pored oživljavanja ekonomije koja bi potekla od proizvodnje, imali barem jedan razlog da ostanu u Hrvatskoj. (Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime