PISMO ČITATELJA Uprava Hoteli Makarska pokrenula internu istragu tko informira portal Megamedia

0

Na e-mail adresu portala Megamedia pristiglo je vrlo zanimljivo pismo jednog našeg čitatelja, ujedno zaposlenika Hoteli Makarska d.d.

U njemu iznosi svoje osobne stavove o radu Uprave, o zapošljavanju podobnih te nas informira kako je u tijeku interna istraga u cilju otkrivanja tko nam odaje podatke o poslovanju tog poduzeća. Njegovo pismo objavljujemo u cijelosti:„Ako mislite da su vaši članci o Hoteli Makarska imali efekta na upravu varate se, to ih je samo još više potaklo da pokažu svoju silu i nedodirljivost.
Umjesto da urade nešto na popravljanju dojma trenutno se vrši hajka i potraga za izvorom informacija koje ste iznijeli do sad. Da vam pokažemo šta je samovolja i sila starog partijskog režima navest ćemo vam jedan banalan, ali zanimljiv primjer. Kao i svake godine za rad tokom sezone prijavilo se dosta školaraca, a mnogi među njima već imaju i pokoju sezonu iza sebe i bili su uvjereni da će imati prednost prilikom izbora.Prijavili su se na vrijeme, ali poziv nije dugo stizao, razlog je rupa u popunjenosti koju su im navodili iz uprave firme i mnogi su odustali i potražili posao na drugom mjestu. No pad broja gostiju za neke nije prepreka, a jedan od njih je Pol Puharić koji je ujedno i primjer da nije sve tako crno u RH. Njegova priča je možda i bez konkurencije jer je došao iz USA na školske praznike i dobio posao i mjesec dana prije od ostalih vršnjaka koji su strpljivo iščekivali poziv, a da ne govorimo da je uspio u trenutku najvećeg egzodusa tisuća naših mladića i djevojaka koji su krenuli preko granica domovine jer ovdje nisu mogli dobiti ni sezonski posao.

Sretan Glavičić
Sretan Glavičić

Da se razumijemo Pol nije dobio neko mjesto iz snova, ali je vjerojatno oduzeo san mladiću ili djevojci i njihovim roditeljima koji su se nadali kako će ove godine lakše doći do školskih knjiga, a možda i nečeg malo više. Iako ne živi u Hrvatskoj i ne dijeli životne radosti i nevolje svojih vršnjaka po nekom čudnom kljuću ušao je bez konkurencije i ispred ostalih, a da li je u svemu pomoglo što se radi o unuku bišeg direktora hotelskog ,a i dugogodišnjem prijatelju današnjeg relikta Ribarevića koji po tko zna kojim zakonitostima još uvijek sjedi na toj poziciji možemo samo zaključiti da nije daleko od istine. Za mnoge su vrata ostala zatvorena ali za druge su se otvarala na razne načine, ako je potrebno neka mjesta su i debelo prebukirana što po stranačkom članstvu, rodbinskoj vezi ili uvaženosti roditeljskih pozicija pa u tom slučaju ekonomske računice nisu bitne i na jedno mjesto mogu doći i četiri osobe. Ne zaboravimo SDP-ove napade i slanje dopisa na sve medije u godinama dok je nadzorni odbor firme bio pod kontrolom HDZ-a. Što sad na ovo ima reći jedan od gradskih viječnika i po kuloarima poznat kao glavni iznad svih voditelj wellness centra Sretan Glavičić poznat kao zagovornik nove pravde čiji postovi na njegovom FB profilu nerijetko počinju sa “naša dica”…Izgleda da isti ima već odavno određenu podjelu i doktrinu “naši i njihovi”.Polov primjer koji bi mogao biti i poučak za budućnost   samo daje još više dokaza da partija ne zaboravlja svoje sinove, a ni njihovu djecu i unuke. Vijest o odgodi privatizacije za još najmanje godinu dana koja se proširila gradom može nam samo navijestiti da od skorog odlaska u mirovinu sadašnjeg direktora Vedrana Ribarevića neće biti ništa, a ne bi bilo zgoreg provjeriti da li je konkurentan na toj poziciji u svjetskoj knjizi rekorda…“.

1 KOMENTAR

  1. Dok zapošljavaju Pola Puharića, čiji je did Gorki, druge zaposlenike, stalne radnike, šalju na slobodne dane u sred sezone. Satelita novih koliko hoćeš, a radnike koji su radili po nekoliko sezona, nisu primili.Bezobrazluka i nereda koliko hoćeš- Vedran Ribarević, e prevršio svaku mjesru, zakoraćio je u osmodesetleće i oš radi- U Bastu je sagradio kuću i hranio pola sela hranom iz skladišta………hoćete još.

  2. Da nan nebi nas partijas Polo bio ko i gospodja Lesko sa recepcije, supruga jos jednog naseg partijasa. Ona je maznjavala po Zagrebackoj, a oni njen joj drza vricu. Primaknite joj Pola ona ce ga obucit. Hahaha. A vidi nan glavice u Sretana Glavicica, bas lici na donju glavicu.

  3. Vedran Ribarevic je jedan od uspjesnih poznavaoca rada u turizmu.uvijek je od pocetka njegove kariere bio poznat po svojoj odanosti radu.
    Ove pridmjedbe su pro ustaske i nemaju veze sa stvarnoscu.Kad cete nauciti da se ljudi ne djele po polickom opredjeljenju nego po sposobnosti.
    Smrt fasizmu!sloboda narodima!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime