Poništava se natječaj za glavnu sestru u Biokovci?

0

Netom izabrana glavna sestra Specijalne bolnice Biokovka mogla bi biti u najskorijem roku smijenjena i to, kako doznajemo, zbog nepravilnosti u natječajnoj dokumentaciji  koje je Inspekcija rada navodno utvrdila.

Dugogodišnja glavna sestra Višnja Matijašević otišla je u mirovinu, a na njezino mjesto imenovana je Maja B. Thorp po provedenom natječaju.
Kako u Biokovci malo što može proći bez skandala tako je i, naizgled, jednostavan izbor glavne sestre krenuo nizbrdo. Naime, jedna od kandidatkinja uputila je žalbu koja zadovoljava sve uvjete iz natječaja i koja nije pozvana na razgovor iako je u natječaju stajalo da će poslodavac to učiniti. U žalbi navodi i niz drugih detalja zbog čega je reagirala Inspekcija rada koja je, prema našim saznanjima utvrdila niz nepravilnosti i Upravno vijeće bi moglo kroz koji dan poništiti natječaj te raspisati novi.  Kandidatkinja koja je uputila žalbu u odnosu na primljenu Maju B. Thorp ima daleko više radnog iskustva. Ni to nije sve. Navodno je ravnatelj Biokovke dr. Marko Ožić Bebek sklopio Ugovor o radu sa novom glavnom sestrom zaključno sa 13.listopada ove godine, a dosadašnja glavna sestra otišla je u mirovinu 21.listopada ove godine. Biokovka čiji se pomoćnik ravnatelja za financije i razvoj Vice Barbir hvali kako je čovjek od ušteda, pored plaće od oko 8 tisuća kuna, novoj glavnoj sestri odobrava i dodatnih dvije tisuće kuna za putne troškove jer živi u Splitu?! (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Teško bolesnoj djeci prikupljamo humanitarnu pomoć za liječenje jer HZZO ne plaća, ali otvolrio je kesu da Biokovka i slične ustanove grabe koliko hoće. Sramota od države.

  2. Ovaj put Šoda i društvo nisu uspili zamazat oći inspektorici. Nije se tila ni vode napit. Neka iznesu koliko su kazna platili? zbog bahatosti i bezakonja. Kažu da je puno lipo bilo viditi veliki kadar DS ti spava na katrigi, jer se puno umorio ko šef recepcije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime