Sezona završila, a u Biokovci krenula masovna zapošljavanja?!

0

U posljednja dva tjedna, u Specijalnoj bolnici Biokovka zaposleno je devet novih djelatnika što je izazvalo buru nezadovoljstva u toj ustanovi, doznajemo od naših izvora.

Riječ je, tvrde naši izvori, o sezoncima kojima je Uprava ponudila ugovore o radu na neodređeno vrijeme, a  natječaja za nova radna mjesta nije bilo. Zaposlen a su četiri nova kuhara od kojih su dvojica kao sezonci proteklih godina radila u plažnom objektu Bumbar bar. Jedan od kuhara je dobio ugovor o radu na neodređeno vrijeme,  a kao sezonac je mijenjao šefa kuhinje koji je zaposlen za stalno što je, tvrde nam, protuzakonito. – Taj kuhar je (podaci poznati redakciji, op.a.) raspoređen ovog ljeta da radi u kuhinji Biokovke gdje je trebao usavršavati pansionski radi iako o tome nema pojma, no to je bio samo dobro smišljen alibi za njegovo zapošljavanje. Problem je u tome što u Biokovci ima sezonaca koji rade po deset i više godina, a nije im ponuđen ugovor o radu na neodređeno dok su posao za stalno dobili oni koji su tu tek par godina i to vrijeđa našu inteligenciju, kazao nam je jedan od nezadovoljnih sezonaca koji već 13 godina svako ljeto radi u Biokovci i nikad mu nije ponuđen stalni posao.
Zaposlena su, kažu nam i dva konobara i jedna pomoćna djelatnica koja u Biokovci kao sezonac radi pet godina na trivijalnim poslovama. Zanimljivo, i ovih troje su bili angažirani u Bumbar baru…

Unatoč našim nastojanjima da dođemo do službenih informacija, Uprava Biokovke ignorirala je naše novinare
Unatoč našim nastojanjima da dođemo do službenih informacija, Uprava Biokovke ignorirala je naše novinare

Pokušavajući provjeriti o čemu se doista radi, jesu li djelatnici možda primljeni preko reda bez natječaja, kontaktirali smo pismenim dopisom Upravu Biokovke, odnosno ravnatelja Marka Ožića Bebeka, no do objave ovog članka, nismo dobili odgovore. Tako nažalost ostaje vidsjeti u zraku iinformacija kakve se to uštede provode u Biokovci kada nakon završene sezone Uprava nudi čak 9 novih ugovora o radu… (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Vaša redakcija treba proučiti (kad već neće i ne želi USKOK?) Presudu Oćinskog suda P 270/03.,O-46/02.,Ki.587/88, Povjesni izvadak zemljišnog uložka 216 K.O.Veliko Brdo, na kojeme je Marko Ožić Bebek izgradio kuće-vile s bazenima.Na kraju će te doći do zaključka kako Općenarodna imovina,pravno sljedništvo Grada Makarska,postaje privatno vlasništvo ravnatelja Biokovke tada aktualnog gradonačelnika Grada Makarska Marka Ožića Bebeka. Doći će te i do zaključka kako SDP ov gradonačelnik Tonći Bilić daje punomoć 16 sječnja 2015 godine svojoj zamjenici Lori Veličković da s vlasnikom poslovnog dobra sklopi Ugovor o zasnivanju prava stvarne služnosti puta preko nekretnina na kojima Grad Makarska ima pravo vlasništva….! Modus operandi od Glavice -polazište žičare,samo ovaj put dokumenti su ovjeravani kod bilježnika Barbića (a ne u Solinu u primjeru Glavice) koji često navodo da on samo ovjerava a u sadržaj ovjere on ne ulazi!

  2. Barbić ništa ne radi po Zakonu, njegova tvrdnja da mu Tanjica.supruga udara pečet i uružbeni beoj, a da On samo potpisuje, je čisti kriminal, a poostoji Javno bilježnički zakon koji tako ne tumači. Mnoe su zavili u crno, a neke i u grob otrali.Neka dokaže šta je ima kadmje došao u Makarsu, a šta ima sada. Inače Zakon o bilježnicima triban pod hitno mjenjati, jer to nije u redu da se bilježnički status može nasljeđivati.

  3. Što čekaju djelatinici. Nalazimo se u Demokratskoj Europskoj zemlji. Dosta ti zakulisanih igara u Biokovci. Kao da se u Makarskoj ništa drugo ne događa. Biokovka, Biokovka. Što ti ljudi ne sazovu tiskovnu ili priopčenje za javnost sa imenom i prezimenom. Znam nije lako, a ova igranja skrivača Uredniče malo nervira čitateljstvo.O moralu i nemoralu neću diskutirati, ali ako gradonačelnik nema pravo kupiti, recite mi zašto. Ko je bliže oltaru bolje Misu sluša.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime