SIROTINJA?! Djeca bosanskog ministra unutarnjih poslova tražila i dobila studentske stipendije!

0

Troje djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Darinka Mihaljevića, dobilo je stipendije za socijalno ugrožene studente u Hrvatskoj, otkriva Žurnal.

‘Ministarska plaća od 2.950 maraka, naknade za rad u povjerenstvima, plaća supruge koja radi u Upravi za neizravno oporezivanje od 1.500 maraka – ukupno oko 4.500 maraka, nisu im bili dovoljni’, piše Žurnal koji doznaje kako su ministrovi potomci našli na rang listi studenata s prebivalištem u Hrvatskoj te da su se prijavili u E kategoriju za državne stipendije koju čine ‘redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijeg socio-ekonomskog statusa’.

U uvjetima za stipendiju navodi se kako ‘prosječni mjesečni prihodi po članu obitelji ne prelaze 65% proračunske osnovice (2.161,90 kuna) koja se utvrđuje svake godine odgovarajućim propisom (podatke o prihodima Ministarstvo preuzima  iz službene evidencije porezne uprave za prvih 6 mjeseci 2016. godine)’.

Kako piše Žurnal, mladi  Mihaljevići u svojim su aplikacijama za stipendiju naveli da su slabijeg imovinskog statusa i da primaju približno 900 KM mjesečno.

Da su se njegova djeca našla na popisu stipendija Republike Hrvatske potvrdio je i sam ministar, kazavši: ‘Hvala bogu da jesu na listi’, a na pitanja kako su se našli među studentima slabijeg socio-ekonomskog stanja te o visini njegove ministarske plaće, rekao je kako ‘ne zna ništa o tome’ te novinarima poručio da njega i njegovu obitelj ostave na miru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime