SKANDAL U METKOVIĆU Metkovka (65) gura kokoš u zahodsku školjku, a dr. Bočkaj tvrdi da je zdrava?!

0

Radi li dr. Hrvoje Bočkaj iz Metkovića svoj posao po pravilima struke, pita se već mjesecima jedna naša čitateljica

Prema njezinim riječima, dr. Hrvoje Bočkaj, inače liječnik opće prakse u metkovskom Domu zdravlja odbija pomoći  njezinoj tetki čije je mentalno zdravlje ozbiljno narušeno.

Dio predstavke koju je pročitao ministar Milan Kujundžić

– Moja tetka ima 65 godina, sama živi u prizemlju jedne kuće i sklona je incidentima koji proizlaze iz njezina teškog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi godinama. Primjerice, gura kokoš u wc školjku, godinama ne otvara prozore, otvoreno iskazuje da ima strahove od pojedinih ljudi, halucinira, priča nam naša čitateljica.
Zbog brojnih incidenata više puta su reagirali policijski službenici PP Metković kao i djelatnici Centra za socijalnu skrb, no dr. Bočkaj, tvrdi naša čitateljica, smatra da je 65-godišnja pacijentica mentalno zdrava i odbija joj pomoći na način da izda uputnicu za specijalistički pregled. Da stvar bude još gora, dr. Bočkaj predlaže da se pacijenticu smjesti u dom, no i više je nego jasno da je riječ o osobi sa vrlo teškom dijagnozom i da joj mjesto nije u domu.
– U kući u kojoj živi moja tetka, žive i moji roditelji već neko vrijeme vlada atmosfera straha jer nitko ne zna što se može dogoditi. Cijela kuća i dvorište su pod videonadzorom, više ne znamo što nam je činiti, žali nam se naša čitateljica napominjući kako u ovoj priči nema govora o insceniranju nekakvih situacija, a da bi se došlo do eventualne imovine 65-godišnjakinje. Naime, kuća u kojoj živi nije njezino vlasništvo i nema značajnije imovine.
– Mi kao obitelj samo želimo dobro našoj tetki jer nas je strah i za njezino zdravlje, ali i za naše jer je potencijalno opasna za okolinu.
Do dr. Bočkaja nije lako doći. U više navrata smo pokušali doći do njega, slali službene upite, no do objave ovog članka nismo u tome uspjeli. O svemu smo obavijestili ravnatelja Doma zdravlja Metković, dr. Mihovila Štimca, no on se ogradio od dr. Bočkaja poručivši nam da nije u radnom odnosu u Domu zdravlja Metković te da je imenovani zakupac prostora u zgradi DZ Metković, a ugovorni odnos ostvaruje sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. Ni naša čitateljica nije imala više sreće te je o svemu izvijestila Ministarstvo zdravstva kao i samog ministra Milana Kujundžića, no bez uspjeha. Doduše, odgovorili su joj da su zaprimili predstavku, no pacijentica i dalje živi zaključana u svoja četiri zida, tu i tamo ugura kakvu životinju u zahodsku školjku, malo i halucinira, a dr. Bočkaj tvrdi da je zdrava… Dokad?

1 KOMENTAR

  1. Vi ste svi metalno retardirani,pokopajte se i napusite kurcine suve,pricate lazi dok drkate na kompu,ne znate ni kako izgleda a ni kako se ponasa,niti ime.jebem vam mater neodgojenu kurvetinu koja dobiva sidu za pare prc 😀

  2. E sad ćeš ponoviti sve sto si starom ocu od 80 i kusur godina rekao,jer…ZABRANILI SMO MU DA TI DOVLACI RIBE,NOVACA,ŠTO JE IMAO,A TI ĆEŠ SVE PONOVITI,ŠTO SI REKAO,AKO SI UOPĆE URANCUNLJIV”ti”!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime