SKANDALOZNO Makarska opet ostala bez laboratorija?

0

Makarska nema laboratorij! Da, dobro ste pročitali, unatoč nasmiješenim licima gradonačelnika Makarske Jure Brkana i vijećnice Hloverke Novak Srzić na zajedničkoj fotografiji sa Selmom Kuvačić, magistricom biokemije, laboratorij ne radi

S osmjesima od uha do uha, tog 6.veljače 2018., Jure Brkan i Hloverka Novak Srzić svašta su poručili građanima, a sve povodom konačnog otvaranja dugoočekivanog kliničkog medicinsko-biokemijskog laboratorija.
Internetski bilten u vlasništvu Grada Makarske tada je objavio veselu vijest pod naslovom: „Nakon više od godinu dana kompletan rad laboratorija ponovo u Makarskoj: Dobrodošlica mr. medicinske biokemije“, a u tekstu se povodom dolaska magistrice Selme Kuvačić navodi sljedeće: „Njezinim dolaskom omogućen je nakon više od godinu dana ponovno kompletan rad laboratorija. Neće više krv morati na analizu u Split, već će u Makarskoj biti kompletna obrada. Dogodio se ovim prvi korak u vraćanju standarda zdravstvene zaštite građana ovoga grada i njegovih turista.“.
Podsjetimo i na neke izjave gradonačelnika Brkana. – Hvala Bogu, sada imamo laboratorij u Makarskoj. Radosni smo, ali ispada da slavimo nešto što je odavna normalno u cijelom svijetu. Nažalost, stjecanjem okolnosti sve što se dogodilo sa zdravstvenom zaštitom u Makarskoj narušilo je standard naših građana i turista. Ali evo ovo je prvi korak u vraćanju tih standarda. Nakon ovoga trudit ćemo se i za rad radiologa, a potom i kardiologa i neurologa. Dom zdravlja će imati ne samo osnovne standarde, već mnogo veće, govoruo je tog 6.veljače Jure Brkan, a na današnji dan od laboratorija ni „l“.
Ushićenje dolaskom Selme Kuvačić nije skrivala ni Hloverka Novak Srzić. – Doista smo imali razumijevanja kod župana Bobana, ali i dalje neću zaboraviti na sve ono što je za Makarsku napravio loše ravnatelj Županijskog Doma zdravlja Split, Petric. Dr. Petric je tvrdio ako se dobro sjećate u razgovoru s našim lokalnim vlastima da država Izrael ima samo jedan laboratorij. I takve nam je bajke pričao, kazala je tada Hloverka Novak Srzić.
Nakon više od mjesec dana, ispada da su bajke pričali upravo Jure Brkan i Hloverka Novak Srzić govoreći o nekakvom laboratoriju koji zapravo ne postoji. Odnosno, postoji, ali ne radi. Postavlja se onda pitanje, kakva korist od toga da Makarska ima laboratorij kada se uzorci krvi i dalje šalju u Split na analizu. Da stvar bude još gora, pacijenti koji npr. petkom izvade krv u Makarskoj, u najboljem slučaju će nalaze dobiti tek u ponedjeljak?!
Iz svega proizlazi da su građane Makarske Jure Brkan i Hloverka Novak Srzić tog 6. veljače lagali, obmanuli i prodavali maglu, ili kako Novak Srzić kaže, bajku.

1 KOMENTAR

  1. Ništa iznenađujuće za ovo dvoje lažova, Oni su s smjestili, kajo valja u svoju korist. Hloverka se naplatila za ovakve i slične laži. Kad završi predstavu, mandat istče, a Brkan se vraća u TZ. nastavak slijedi.

  2. Nikad nečeš nači jabuku ispod kruške, a šta bi od dva dvoje moglo biti nego prevaranti, što pokazuje fotka i recitacije. pa pa obodvoje ste pročedili od prevaranata.
    Što mačka koti sve miševe lovi…. Dobro je da obadvoje imate dobro zaleđa, a uhljebili ste se u dobre jasle pune love.

    • Glumac iz Imotskog-Kujunđić, potiho gradi dnevnu bolnicu Zagvozd, pod palicom Andreja Plenkovića, Premijera.polumakaranina, Plenki je utra staroga Ujku Marka Raosa na funkciju di će raditi za kriminalce,+. Makarani se digli na noge a ujko pije apaurine, Ujko Marko Raos ima 71.g. i aktivno radi za Andabaku.

  3. MARKO RAOSU jel ti dosta više kliko si se nakra pa sad očeš Hercegovcima kupljenu zemlju odma prinamjenit u izgradnju apartmana.Smece jadno proaješ se za šačicu para.Marš u penziju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime