SKANDALOZNO Novog alkarskog vojvodu birat će izbačeni članovi i pokojnici?!

0

Uvidom u popis članova VAD-a koji smo preuzeli sa službenih stranica uvidjeli smo da na popisu ima mrtvih ljudi kao i onih koji su izbačeni zbog neplaćanja članarine kao npr. Ante Kotromanović

Sa ovakvim službenim popisom u pitanje dolazi i legitimitet same izborne skupštine jer svi navedeni nisu punopravni članovi. Postavlja se pitanje je li riječ o nemaru da se ažuriraju podaci ili je cilj da se izbornim inženjeringom izaberu oni koji su podobni  vladajućoj kliki u viteškom društvu. Ključna borba kao što smo i naveli u prethodnom tekstu odvijat će se za alkarskog vojvodu godje dznajemo da će se gospodinu Ramljaku suprotstaviti  Ante Vučić, dosadašnji vojvoda. Vučić je kandidat struje koja drži sve poluge u VAD-u u svojim rukama i koja će na sve moguće načine nastojati zadržati stečene pozicije, a glavni operativci sa strane gospodina Vučića su Dinko Bošnjak, potpredsjednik VAD-a i Ivan Nasić, tajnik VAD-a. Nadamo se da će nadležna tijela odnosno Ministarstvo uprave i nadležni Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji prilikom verifikacije izborne skupštine VAD-a obratiti pozornost na nepravilnosti koje tu postoje, a što je tragikomično i nalaze se na samim   internetskim stranicama društva. Hrvatska država se treba zapitati je li moralno putem državnog, županijskog  i lokalnih proračuna, kao i sponzorstvima državnih tvrtki sa desecima milijuna kuna financirati društvo koje ne poštuje propise koje je sama država donijela?! Ovdje možete preuzeti popis članova Viteškog alkarskog društva:POPIS-CLANOVA-ALKARSKO-DRUSTVO-2018

1 KOMENTAR

 1. 29O jadova od covika plus fratri ,
  ajmo od kuda naziv VOJVODA u sinjsko-krajiskoj igri.

  dakle… jeli to svojevrsno sinjsko prokletstvo ..(ta gramzivost, necestiti grabez..)..?
  “turski nabac”..? … ili nesto trece… cetvrto… ali nesto jest…
  ima li ko kakvo logicno objasnjenje..?
  uglavnom… valjalo bi znanstveno istrazivanje provesti …
  pa znanstveno dokuciti sta ih je to zarazilo tako …

  Citat iz splitskog “Jadrana”, “katoličkih i naglašeno hrvatskih” novina iz 1923. godine koji zvuči kao psovka upućena ondašnjim sinjskim alkarima: “Uvijek ste bili služnici sistema, vazda pod kuratelom (tutorstvom) državnih organa, voda na mlin svakom vragu, koji je bičevao naš narod.”

  Stvaraju se posebne veze Alkarskog društva i kraljevske vojske. Mijenja se i naziv funkcije prvog čovjeka Alke. Vice Grabovac, dotadašnji “vođa” alkara, postaje “vojvoda”.

  Znamo ko imade “vojvode”!

  Ubojstvo Stjepana Radića u beogradskoj skupštini i marsejski atentat na kralja Aleksandra nisu bitno utjecali na političku orijentaciju tadašnjeg Alkarskog društva. Svoja izaslanstva šalju na pogrebe i u Zagreb i u Beograd. Tek nakon pobjede opozicije na čelu s HSS-om i dr. Vladkom Mačekom počinju sukobi u kojima alkari ostaju na strani beogradskog režima. Sve je snažnija hrvatska opozicija pa na Alki 1935. dolazi do nereda, sukoba sa žandarima, a u pucnjavi ima ranjenih i jedan poginuli. No, i tada je dobar dio alkara bio protiv toga da se na trkalištu izvjese hrvatske zastave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime