SPORNI UGOVORI Direktor Stambenog Mirko Katić od izvođača radova tražio proviziju!

0

Preuzimanjem gradonačelničkog mandata, Jure Brkan poslao je revizore u Stambeno gospodarstvo Makarska d.o.o. kojim godinama upravlja direktor Mirko Katić

Iako je od završetka revizije prošlo nekoliko mjeseci, niti gradski vijećnici, a još manje makarska javnost nema pojma što su revizori zatekli u toj gradskoj tvrtki.
Portal Megamedia u posjedu je dokumentacije koja dokazuje da je direktor Mirko Katić sklapao, u najmanju ruku, čudne ugovore o poslovnoj suradnji sa raznoraznim izvođačima radova na zgradama koje su pod nadležnošću spomenute gradske tvrtke. Tako se od izvođača radova, između ostalog, traži da plate proviziju od 6% netto računa Stambenom gospodarstvu Makarska d.o.o. na ime manipulativnih troškova?! Razgovarali smo s nekima od izvođača koji nam tvrde da za proviziju nisu ni znali prije nego su pokušali naplatiti svoj rad.
– Stambeno gospodarstvo Makarska d.o.o. je od mene naručilo radove, ja sam sve uredno i napravio, a kada sam htio naplatiti svoj rad, onda mi je rečeno da moram potpisati ugovor u kojem stoji da sam dužan odreći se 6% svoje zarade. Da sam znao da ću morati plaćati proviziju, ne bih ni izvodio radove, kazao nam je jedan obrtnik koji je radio za spomenutu gradsku tvrtku .
– Radove za koje me je angažiralo Stambeno gospodarstvo Makarska d.o.o. bili su hitne prirode i s velikim povjerenjem sam odradio što je trebalo, ni na kraj pameti mi nije bio ugovor, a kamoli provizija. Kada sam pitao, čemu provizija i rekao da ne želim platiti 6% jer to nisam u svojih dvadeset godina doživio, rečeno mi je da ću se onda načekati prije nego mi Stambeno podmiri zarađeni novac. Kako svi mi krpamo mjesečni budžet, pristao sam na njihove uvjete samo da mi uplate što su mi dužni, kazao nam je jedan od potpisnika spornih ugovora. U Stambenom gospodarstvu Makarska d.o.o. ima još puno čudnih stvari koje će izaći u javnost onog trenutka kada gradonačelnik Jure Brkan odluči objaviti rezultate revizije. U međuvremenu, Mirko Katić ostaje direktor jer HDZ-ova gradska vlast nema ni znanja ni snage smijeniti ga i postaviti nekoga tko neće naplaćivati proviziju. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

 1. Nije tražio proviziju za sebe.To je važno.
  A to što je tražio proviziju i profit za Gradsku tvrtku je pozitivno i za pohvalu.

 2. Tommo Rašiću šuti.Lažni invalidu primaš 8000 kn mjesečno i imaš 5 kioska po plaži. nikad račun nisi izdao.Vidjeli smo ti poreznu prijavu.Posluješ u minusu,godinama,na crno.Kćer ti je ispilala tri bora da proširi baštu.Sve znamo.Mirko te sad ima na oku,kad se Sdp vrati na vlast.Danas trči zec,sutra Tomy Rasich.A i rodbinu ćemo ti pripazit,redare i ostale.

 3. Ugovor takvi imaju svi koperanti stambenog gospodarstva i upoznati su s istim prije sklapanja ugovora! Cijenu radova određuje stambeno gospodarstvo po svom cjeniku po završetku radova ( po ugrađenom elementu, po metru kvadratnom, i plus mogućnost detekcije problema i specifičnosti radova) provizija ide stambenom gospodarstvu a ne privatno u đep. Ovo je naručeni članak HDZ građevinara.

 4. Rašichu koliko si poreza platio od rata a u njemu metka nisi zapucao.
  Pratimo te.Bezobrazan si.Pohlepan.
  Kad se vrati SDP letiš sa plaže i ispred Meteora.I zet ti i kćer.I tvoga brata djeca također.
  Jedino ćemo ti ženu ostavit.Da te voza na motoru.
  A vratit ćemo se.Najkasnije za tri godine.
  Možda i pre.

 5. Uzimala je Ineska najmanje 10 godina, dilila je sa Alenom Nizicem kolac. Kucu izgradila i stanove kupila.
  Pa i onaj sta ima privatno firmu za odrzavanje ima, i on uzima od kooperanata. Gega se uokolo jedva u katrigu sidne.

 6. Čitam ovaj članak i jedino šta je sporno su lešinari koji žele preuzet stambeno. Ili je neki novi direktor u igri iz HDZ (malo budala su postavili) ili Raič gura nekoga svoga da preuze sta vise zgrada. Ovaj momak je odlican. Pustite ga da radi.
  Nasa zgrada nema problema. I nikad necemo iz stambenoga, necemo u debeloga taksista.

 7. meni nije jasno kakve igre stoje is a svega , mislio sam da je ova mladost normalna da mogu ciniti nove stvar i graditi bolje sutra.

 8. DEBELI taksist mulja svugdje u klubu dok je bio dila je sa racunima I prijevozom ! Brzo smo ga skontali napravili svoj klub bez njega i jukića koji su uz to bili nasilni i prijetili dobrim ljudima

 9. Gosp Raić vodi jednu poštenu firmu pomogao je nama smijeniti petokolonaša i srbskog oficira. zahvaljujući njemu i parking smo dobili vlastiti riješili dugotrajni problem zaštopavanja zgrade, zaštitio nas maksimalno i od babe Maje koje je najveće zlo u ulici. Dok je stambeno vodilo zgradu par puta godišnje bi dolazio oni jugonostalgičar Stipčević i uzmao enormne novce za radove i dijelio provizije stambenom! Zato vam iznimno hvala gosp.Raič stanari Dumine ledine.
  Kad če te lift promjeniti?

 10. Uzmite u obzir kome je u interesu da se podusi gradskk stambeno?
  Ovaj momak je tu 4 godine, a napravite reviziju poslovanja prije njega i za njegovog mandata. Ima i on propusta ali nesto se događa. Glavni konkurent je pfivatna tvrtka Corigo, njenom gazdi je u interesu da blati i da se ugasi stambeno. Sve na uvid stavite i dajte da se vidi kako se radilo, ako je taj Nizic izdavao fiktivne racune i naplacivao vise od realne cijene kaznite ga ili bili koji kooperant.
  Sta dobija grad od toga?
  Sta dobijaju građani?
  Mislite da ce vam u Coriga bit bolje? Saml ce vise para gazda te firme uzimat od kooperanata.
  Sugrađani osvjestite se

 11. Ko plati tih 6%, naravno mi kad jedva skupimo nesto para da obnovimo krov, fasadu…. izvodaci samo podignu cijenu radova i onda ti sirotinjo placaj.
  Za Mirka Katica mi nemojte govorit da je sposoban jer je covik totalno nesposobani i nenormalan.
  On je jedino sposoban za sebe, cujem da ima POS-ov stan a neznam po kakvoj je osnovu dosa do njega. Niti je ozenjen niti ima dicu a mislim da i nece jer je totalno nesposoban, mozda ako kojoj da posa u Stambenom u kojem je pred lokalne izbore sebi napravija menadzerski ugovor u slucaju da ga se potira ca grad Makarska mu treba isplatit 24 place a to nije mala svota jer place nisu male.
  U nekim vasim clancima sam cita pohvale na njegov rad kako spretno pere case i cudim se zasto taj talenat nije iskoristen.
  Pozdrav iz Splita

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime