U Gradskoj knjižnici Makarska imaju previsoke plaće

0

Makarske gradske vlasti su još u svibnju ove godine najavili preseljenje Gradske knjižnice u zgradu tzv. Merkur 5 i to na 1.katu.

Svaki grad koji drži do sebe i do svojih građana mora ulagati u projekte kao što je Gradska knjižnica, no u Gradu Makarska su malo pobrkali lončiće. Kao i obično.  Naime, Grad Makarska, poglavito gradonačelnik Tonći Bilić i njegov zamjenik Miro Družianić ignoriraju činjenicu da je riječ o privatnoj kući, nekada vlasništvo stare makarske obitelji Pavlinović čiji obiteljski grb i dan danas krasi tu kuću.

RAVNATELJICI GRADSKE KNJIŽNICE GOTOVO 8 TISUĆA KUNA MJESEČNO
Malfina Raffanelli, ravnateljica Gradske knjižnice ima brutto plaću 7.905,60 kn. Kada bi u Gradskoj knjižnici radili diplomirani knjižničari, njihova brutto plaća bila bi 6.049,20 kn, a ovako obični knjižničar ima 4.192,80 kn. Glavna urednica internetskog biltena Grada Makarske “Makarsko primorje” Jasna Morović ima brutto plaću 6.861,38 kn koja joj se isplaćuje prekmo računa Gradske knjižnice, a novinari imaju po 6.281,25 kn.

Nasljednici obitelji Pavlinović predvođeni Zlatkom Marinovićem pokrenuli su sudski spor za povrat imovine koja im je oduzeta još za vrijeme NDH, potom im je osporeno vlasništvo za vrijeme socijalističko-komunističke Jugoslavije, a onda i u vrijeme suverene demokratske Hrvatske nastavila se zavrzlama kojoj se ne vidi kraja.

U svakom slučaju, i u ovakvim šupljim zakonima kakve ima Hrvatska, dokle god je u tijeku sudski spor, nitko ne može raspolagati predmetnom imovinom, a tako je i sa kućom/zgradom Merkur 5. Nije poznato na koji način će onda Gradska njižnica za koji mjesec preseliti u novi prostor, no poznavajući modus operandi makarskih gradskih vlasti, sigurno se neće poštivati zakon.

Gradska knjižnica Makarska radi samo par sati dnevno?!

Zanimljivo, u Gradskoj knjižnici Makarska imaju vrlo neobično radno vrijeme. Tako ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom rade od 8 do 14 sati, srijedom od 15 do 20 sati, a subotom od 9 do 12. Nikako da prorade osam sati dnevno. No to ih ne priječi da primaju pune plaće kao da rade puno radno vrijeme. Ljenčarenje pravdaju preseljenjem knjižnice na novu lokaciju…

1 KOMENTAR

 1. Grad Makarska i Turistićka zločinačka organizacija. Treba provjeriti njihove rabote, odnosno utvrditi. Dijele novac kapom i šakom. To što ste napisali, u članu je dio istine, zašto pojedinci šute i ne iznose podatke ZNA SE: SDP-HDZ.
  za prostor zgrade i okolnog zemljišta bilo je u vlasnosti obitelji Pavlinović-15.000m2. Svi ste vi pravili račun bez krčmara, naime naslijednici Palinovića dobili su dugostupanjsku presudu u svoju korist, sve je braćeno na početak sudjene-odlučivanja. Srečom da ima još uvijek naslijednika Pavlinovića, jer ih je dosta umrlo bez naslijednika?! Na dušu Lori-Loli Velićković i njenim ortacima koji su podapinjali noge pravim vlasnicima. Pavlinovići su započeli povrat svoje imovina nakon što je donesen Zakon o denacionalizaci?!
  Mate Jujnoviću, pohlepno si kupio, a sada kome opanci kome obojci!?

 2. Knjižara, Makarsko primorje, Gradski sportski centar,Turistička zajednica, rade što hoće i kako hoće, a neće do kad hoće.
  Zahvaljujući Jagodi Martić, lažnoj socijaldemokratkinji i Malfini, Roglić-Rafaneli, osvježene su protuzakonitosti i morat će odgovarati svi koji su u tome ućestvovali. Malfina uvijek ti je malo, Martička sram te bilo tvojid dolasom na političke pozicije u Gradi i RH, samo si ti od toga imala koristi, obzirom da ti je uvijek malo, zasolila si sa SINOVIM zaposlenjem u Knjižnici. Malfina uvijek je knjižnica radila u dvije smjene sa punim radnim vremenom, a ne kao danas, kao da ste majke dojillje koje su radile 4 sara?!

 3. Do nedavno je knjižnica radila od 9-12h i od 16-19h. Jedni ujutro drugi popodne, radno vrijeme od tri- četri sata. Ko će kontrolirat- Bebek, Bilić, Družijanić. Makarska pritvorena u grad nekulture

 4. Ljudi knjiznica radi cili dan. Ovo radno vrime je radno vrime sa korisnicima.. kako i pise na vratima, a ostali dio radnog vrimena se radi revizija. Mi koji dolazimo u knjiznicu to znamo.

 5. Vaja zatvorit knjižnicu za trajno. Rođeni smo za uništavat. Šta će nan knjige. Dica ijonako ne uče ništa niti ikomu tribaju. Pogotovo naša Makarska dica. Nek iđu ča u Irsku radit i vuč pakete za dvi ijade eura. Hahahha…! Dobili intelektualci posa za 4 ijade i 200 kuna. Namistila sinu lip posa i lipu plaču..! Ovo je za umrit od smija. Plači voljena zemljo!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime