U Rašćanima se opasno živi – vukovi nadolaze sa svih strana!

0

Vukovi ponovno haraju Rašćanima pokraj Vrgorca. Nakon što je nedavno stradao pas mladog lovca Nike Lendića, u razmaku od tri dana, vukovi su zaklali dva psa, jednog čiji je vlasnik Dobroslav Pejković, a drugog kod stočara Martina Lendića

– Zaklali su mi hrvatskog ovčara, a da nisu njega, zaklao bi neku kozu. Ma, to vam je bilo 300-400 metara od stare Napoleonove ceste. Ne u brdu. Tko će ih više pustit u brdo? Ne bih ostalo ništa. Jedanput dok sam ih vraćao iz brda u štalu, zaklali su mi dvije koze – kaže nam Lendić, a  piše Slobodna Dalmacija.

Naš sugovornik godinama se bori protiv vuka, borba je uzaludna, ali kaže da mu je država do sada priznala dio štete.

– Trenutno imam 50 koza, živim od toga. Ne želim primati socijalnu pomoć, ali borba protiv vukova iscrpi. Mislim da su mi u zadnjih 20 godina zaklali više od 100 koza. Država mi je nešto priznala od toga.

U zadnjih godinu dana, zaklali su mi šest koza. Pustim koze s tri psa tu na pašu, oko kuće, ali svejedno vuk napadne. Iskreno, mislim da se ovdje radi o jednom vuku, a ne o čoporu jer bi napad bio puno žešći. Ovaj se svako malo spusti tu iz Biokova i pravi štetu po selu – naglasio je Lendić.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime