Uhićen Nadan Vidošević!

0

novi_list_logoPolicija je jutros uhitila Nadana Vidoševića pod sumnjom za zlouporabu položaja i ovlasti. Tužitelji su, čini se, uspjeli dokazati da je na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK, a riječ je o 32 milijuna kuna, upravo predsjednik Komore.

Policija je Vidoševića uhitila u rane jutarnje sate pred tvornicom Kraš, gdje je išao na posao, te ubrzo doveden na pretragu doma u elitnoj zagrebačkoj četvrti. Oko 18 sati Vidošević je snimljen i kako u pratnji policijskih istražitelja dolazi u sjedište HGK u središtu Zagreba, gdje će mu biti pretražen ured. Iako policija i tužiteljstvo ne žele službeno govoriti o ovom slučaju iz izvora bliskih istrazi doznaje se da su tijekom dana obavljene pretrage Vidoševićevog ureda te kuće na Gornjem prekrižju ispred koje su snimljeni policijski istražitelji. Isprva se nagađalo da je riječ o slučaju u nadležnosti Uskoka, ali su naknadno su procurile neslužbene informacije da bi Vidošević, koji se na ključnim političkim i gospodarskim funkcijama nalazio još od početka devedesetih, nakon policije trebao biti ispitan u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu. Očekuje se da bi se to moglo dogoditi tek sutra. Odvjetnik Zdenke Peternel, bivše šefice ureda predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića, večeras je demantirao medijske tvrdnje da je Peternel u svom iskazu teretila danas uhićenog Vidoševića. Hrvatska gospodarska komora (HGK) potvrdila je poslijepodne da se u HGK provode istražne radnje nad predsjednikom HGK Nadanom Vidoševićem i voditeljicom Službe za financijsko-računovodstvene poslove Josipom Mladinov.  »Možemo potvrditi da se provode istražne radnje nad predsjednikom HGK Nadanom Vidoševićem i voditeljicom Službe za financijsko-računovodstvene poslove Josipom Mladinov te u ovom trenutku, u interesu istrage, to nismo u mogućnosti komentirati«, navode iz Komore u priopćenju o istražnom postupku koji se provodi u HGK. U istoj aferi prije mjesec dana uhićena je Vidoševićeva najbliža suradnica Zdenka Peternel, koja je najvjerojatnije progovorila i o Vidoševićevoj ulozi u ovom slučaju pod teretom istražnog zatvora i sumnji da je od 32 milijuna kuna izvučenih iz HGK čak 28 milijuna zadržala za sebe.

Zagreb,12.04.2014 (novosti) - Nadan Vidosevic napustio pritvor zatvora Remetinec foto Davor Kovacevic novosti
Zagreb,12.04.2014 (novosti) – Nadan Vidosevic napustio pritvor zatvora Remetinec
foto Davor Kovacevic
novosti

Uz nju je pritvoren i dugogodišnji suradnik Komore na marketinškim projektima Davor Komerički, a od svih osumnjičenika na slobodi je ostao jedino Igor Premilovac koji je priznao da je preko fiktivnih tvrtki i računa u inozemstvu izvlačio novac koji je umanjen za proviziju predavao Zdenki Peternel. Davor Komerički, privatni poduzetnik koji je sudjelovao u fiktivnim poslovima promocije HGK u inozemstvu u ponedjeljak navečer pušten je iz istražnog zatvora, nakon što je, kako neslužbeno doznajemo, iznio detaljnu obranu pred istražiteljima. Zanimljivo je da je već iduće jutro u lisicama završio Nadan Vidošević, a neslužbeno se saznaje kako je baš ta detaljna obrana Komeričkog, odnosno podaci dobijeni na takav način, bili osnova za uhićenje. Komerički je istražiteljima dao iskaz nakon čega je zaključeno kako više nema razloga da se nad njim primjenjuje najstroža mjera osiguranja nazočnosti u postupku, izjavio je Hini jedan od njegovih odvjetnika Janjko Grlić. Na pitanje očekuju li da će Komerički biti pozivan u tužiteljstvo na davanje dodatnih iskaza, Grlić je kazao kako vjeruje da je njegov branjenik odgovorio na sva pitanja. Iz ovog slučaja pokrenuta je i istraga za izvlačenje novca iz Hrvatskih autocesta, također preko Premilovčevih tvrtki. U istražnom su zatvoru završili bivši državni tajnici Zdravko Livaković i Milivoj Mikulić te bivši čelnik HAC-a i Hrvatskih cesta (HC) Stjepko Boban, direktori građevinske tvrtke Viadukt Ivan Berket i Damir Kezele te direktor Zagorje Tehnobetona Miroslav Bunić. nadan1“Žao mi je to čuti, a jedino što mogu poželjeti je da istraga pokaže kako stvari stoje. Nikome nije u interesu nepoštivanje reda u ovoj zemlji, a osobito u poslovnoj zajednici jer je poslovna zajednica ta koja više od drugih želi stabilnost. Žao mi je čuti, ali na neki način već se nadam da ćemo iz ovoga svega izaći jači, bolje organizirani i sposobniji za natjecanje na tržištima drugih zemalja”, komentirao je nedavno u Dubrovniku ovaj slučaj Nadan Vidošević. (Novi list, 12.studenog 2013.)

1 KOMENTAR

  1. Nadam Vidoševič privrednih sitan prigodni kriminalac je uhićen po nalogu bande lopovske hdzovske sdpovske sdssovske.
    U ime Hrvatske države i hrvatskog naroda ZAHTJEVAM UHIĆENJE SVE I JEDNOG KOJI JE BIO u vlasti i oporbi hrvatske od 1971 do sutra.

  2. TO JE SITNO ,DA SE SAKRIJE ONO BITNO,KOME JE HRVATSKA DUZNA,TKO SU IMENOM I PREZIMENOM VLASNICI RAZARANJA HRVATSKE I PROTIJERIVANJA HRVATA SA OVOGA PROSTORA,ODMAH TREBA OVLASTITI ANTITERORISTICKU JEDINICU LUCKO I UDARITI PO KORUMPIRANIM SUDCIMA I POLITICARIMA I VLASNICIMA DUGA U RH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime