Uništavanje mletačke česme na Kačiću trebali su zaustaviti komunalni redari!

0

Neviđena devastacija mletačke česme na Kačićevom trgu šokirala je splitske konzervatore, no pitanje je tko će i hoće li itko odgovarati.

Anita Gamulin iz splitskog Konzervatorskog odjela dobro je informirana o čitavom slučaju i kaže da su komunalni redari Grada Makarske trebali intervenirati. Naravno, teško je za očekivati da bi komunalni redari pisali kazne vlastitom poslodavcu – Gradu Makarskoj. Konzervatorski odjel Split poslao je službenu depešu Gradu Makarskoj na koju još nisu dobili očitovanje, a kako stvari stoje i neće. Nažalost, u neredu kojeg generira SDP-ova gradska vlast, sve je moguće pa tako i uništavanje nultog spomenika kulture. Toga je itetako svjestan gradonačelnik Tonći Bilić koji, ukoliko ne odgovori Konezrvatorskom odjelu, za uništavanje mletačke česme neće ni odgovarati. Rekli bi naši stari:“Pojeo vuk magare!“.

1 KOMENTAR

  1. kako bi evo npr.stipe bušelic kao i redar pri gradu,sprijecio ili zaustavio unistavanje kulturne znamenitosti kad konstantno izviruje toncu bilicu iz šupka,,,aj kako ,reci te vi meni !!??

  2. Buselic je dobar covik i voli ovaj grad. Jedan od najboljih planinara i clanova GSS. Svoj posao radi odgovorno i odlicno kao redar pri gradu makarskoj.

  3. Sve što su do sada učinili Lori Veličković i Tonči Bilić, što se tiće gradnje je katastrofalno. Mletačka česma po idejji Sonje Duke, koja je po profitu slična Ognjenu Radiću. O svemu tome ipak odgovara Tonči Bilić gradonačelnik Makarske. Svi oni dijele, ili kako potvrđuje praona novca sa obitelji Antičević -Marinović. Dan je plići od plitgoga pjata.

  4. Stipe Vas sve pozdravlja, kudili ili hvalili ništa me neče pokolebat da štitim javno dobro. One koje srbi neka se češu, kulturu bi možda neki kupili, ali nema te valute koja ih može spasiti. Ostaje mi samo da ih žalim

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime