Vedran Uranija nestao bez traga!

0

Neobično je ući u Advent bez Vedrana Uranije. Nestao čovjek, nema ga ni u tragovima. Utihnule prijetnje međunarodnim sudovima, nema ni prosvjeda…

Neki tvrde da je htio organizirati tzv. adventske prosvjede, ali da ne može više skupiti radnike koji bi izašli na ulice. Svima već dojadilo.
– Žena se izvikala na mene kad je čula da me Uranija traži za prosvjed. Đavla ćeš paklenog prosvjedovat’, govori mi, radije se uvati kakvog poštenog posla!, priča nam jedan bivši radnik propalog poduzeća kojem Uranija već dvadeset godina govori kako će mu kroz prosvjede i sudske postupke osigurati sve zaostale plaće i otpremninu.
Slično govore i drugi. Kažu da im je više puna kapa i Uranije i prosvjeda, samo se sramote i još ih fotoreporteri snime, pa moraju unucima objašnjavati zašto su u rukama držali nekakve papire, transparente.
Čini se da se i Vedran Uranija umorio. Ni njemu se ne da na ulicu. Donedavno mu je prosvjed bilo organizirati lakše nego npr. otići u trgovinu kupiti boju za kosu boje vina i malo pudera. Izgubio podršku javnosti, svojih radnika, ali i medija čiji su predstavnici prije trčali na Uranijine prosvjede, a sada dođu samo oni koji taj dan nemaju o čemu pisati. Svaki put bi Uranija tako morao smisliti neki novi argument ne bi li pridobio pažnju barem jednog novinara koji će od a do ž prenijeti njegove nebuloze. Počeo bi sa kriminalom u pretvorbi i privatizaciji, pa bi onda nastavio sa kršenjem ljudskih prava, zaprijetio bi malo međunarodnim sudom, a začinio nekakvim priznatim tražbinama sa iz,mišljenim sindikalnim povjerenicima o čemu nitko ništa ne zna, a on sam ne bi pokazao ni jedan dokument koji potvrđuje njegove teze. Nažalost, zahvaljujući takvim „priznatim tražbinama“ i izmišljenim sindikalnim povjerenicima koji su dostatni za mohikance i njima podobne novinare, mnogi su poduzetnici morali odgovarati na bezvezna pitanja kod raznoraznih moreplovaca, indijanaca, mohikanaca, a sve zahvaljujući dogovorima između onih koji bi trebali štititi državnu imovinu i njene građane i krivotvoritelja u redovima prosvjednika. Nekima se prijetilo i zatvorom! Na kraju, kome će nedostajati Vedran Uranija na ulici? Nikome. Samo on sam sebi…

1 KOMENTAR

  1. Tom Uraniji triba presudom međunarodnog suda zabraniti rad jer samo radi budalaštine. Nikome nije pomogao, al mu jezičina radi sto na sat!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime