Veliko slavlje u mjestu Gala: Nakon 20 godina dočekali nogostup!

0

Ovo smo čekali ima 20 godina! Pa sto naše dice svako jutro ide u školu po cesti. Vidite kako jure auti, kako je opasno ići uz rub ceste, bez nogostupa koji se eto napokon radi – u nekoliko rečenica zbori nam Tone Ajdučić iz Gale kraj Sinja dok s ogradnog zida svoje obiteljske kuće prati iskope uz rub ceste prema Hanu

Radi se punom parom nogostup dug gotovo četiri kilometra, i to od listopada prošle godine, na vrlo frekventnoj županijskoj prometnici, piše Slobodna Dalmacija. Mještani se ne tuže što sporije moraju voziti do svojih odredišta, jer bageri i kamioni stvaraju i buku i smetnju uz rub ceste, jer će napokon i Gala dobiti ne samo nogostup, već i javnu rasvjetu duž cijelog mjesta. – Sad će se prominit i vlast kada se ovo napravi. Za našu dicu i njihovu sigurnost – dobacuje Ajdučić, pa pojašnjava kako HDZ koji je držao vlast od osnutka Općine Otok “nije puste godine moga ni cestu osvitlit, a kamoli napraviti trotoar za pješake”. Djece i mladih srećom ima dosta na teritoriju općine koju čine mjesta Otok, Gala, Udovičići i Ruda s ukupno oko 6000 stanovnika. Među njima je 4000 punoljetnih, s glasačkim pravom, a većina onih koji su pristupili biračkim kutijama za načelnika su izabrali nezavisnog kandidata Dušana Đulu. – Plaća načelnik sve radove u roku, a mi ćemo sve u roku i završiti. Do prvog lipnja – ističe Dražen Muštrić, vlasnik sinjskog obrta “Telekomunikacije” koji je angažiran na projektu vrijednom gotovo pet milijuna kuna što ga financiraju Županijska uprava za ceste i lokalna vlast. – U sklopu trase ukopat ćemo električne vodove koji su sada bili na stupovima, pa je svaka nevera uzrokovala prekid strujnog napajanja. Sada u zemlju idu energetski kabeli i telefonske instalacije, a uz uređeni nogostup, postavit ćemo i javnu rasvjetu. Dvanaest je mojih radnika non-stop na terenu, radi se dobrim ritmom i bit ćemo gotovi u roku – tvrdi izvođač radova. – Šteta je što se u projektu nije odmah planirala i biciklistička staza, kako bi biciklisti iz našeg Otoka vozili do Sinja, kroz polje i uživali u ljepoti prirode – žali načelnik Đula zbog tog propusta, ali ne krije zadovoljstvo što se finalizira i ovaj projekt. Ponajprije je riječ o sigurnosti djece, jer čak 500 učenika pohađa nastavu u Osnovnoj školi “Kamešnica” do koje su dolazili hodajući asfaltom ili blatnjavim putićem uz jureća vozila.

1 KOMENTAR

  1. Primjer Otoka i skolovanosti tih vijecnika nacelnika i tko zna kakvih jebivjetara ala Bulj i takvih je stanje u kojem mladi skolovani covik nema sta trazit u CROSLAVIJI kojom vladaju iz sjene potomci Udbe i djeca komunista, i zato Bulju buljas u prazno sa politikom, motiku u ruke kad nisi isao u skolu ili put Njemacke ka ostali.
    Zivio adeze sdp

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime