Vinima Kraljevskih vinograda u Japanu proslavljen uspjeh Zadra

0

– NPO JCEA Japansko-hrvatsko Društvo razmjene i Počasni Konzulat Republike Hrvatske u Osaki presretni su zbog doprinosa uspjehu Zadra pri izboru za prestižnu nagradu Najbolje europske destinacije!, rekla nam je Jelena Yamasaki.

Jelena Yamasaki prije prezentacije na tokijskom sajmu
Jelena Yamasaki prije prezentacije na tokijskom sajmu

Po završetku Tuna, Sushi & Wine Festivala 2016 koji je trajao od 03. do 07. veljače u Zadru, NPO JCEA Japansko-hrvatsko Društvo razmjene nastavilo je s aktivnostima u Japanu, i to predstavljanjem specijaliteta od zadarske tune te pošipa, plavca i crljenka s kamenitih padina Petrčana na najvećem profesionalnom sajmu hrane i pića u Tokiju. Tvrtka “Kraljevski vinogradi” iz Petrčana već drugu godinu zaredom nastupa u Tokiju uz pomoć Veleposlanstva RH u Japanu. Ove godine, nakon iznimno uspješnog Tuna, Sushi & Wine Festivala, o kojem je izvijestila i japanska nacionalna televizijska kuća NHK te nakon senzacionalnog osvajanja titule Zadra kao najbolje europske destinacije, prezentacija eno-gastronomskog spoja hrvatskog i japanskog kulinarstva premašila je sva očekivanja. Osim na sajmu u Tokiju, “Kraljevski vinogradi” svoje su proizvode predstavili i u četiri velika japanska grada, Tokiju, Osaki, Naha – Okinawa i Nigati, i svugdje se s ponosom se spominjalo ime Zadra. Velika japanska kulinarska zvijezda TV showa i Masterchef Toshihiro Nakatsuji, koji je nakon Tuna, Sushi & Wine Festivala u svoje restorane uvrstio vina “Kraljevskih vinograda”, ističe kako su ga se u Zadru najviše dojmili učenici zadarske Ugostiteljske škole koji su “upijali” sve ono čemu ih je podučavao na trodnevnoj radionici japanske kuhinje. Priča o Zadru i njegovim posebnostima nastavit će se i kroz članke uvaženog novinara Ichiro Kawabea. Gospodin Kawabe dovršava feljton u devet nastavaka, u kojem piše o svojim iskustvima u Zadru i Hrvatskoj za vrijeme trajanja Tuna, Sushi & Wine Festivala. Članci će izlaziti u dnevnim novinama “The Suisan-Keizai” iz Osake, namijenjenih čitateljima koji prate zbivanja s riblje tržnice, gospodarstva vezanog uz ribarenje ili bilo kakve djelatnosti koje imaju dodirne točke s ribama i ribolovom, uključujući i recepte. “Zadivljen sam jednostavnošću i toplinom vaših ljudi! Sa zadovoljstvom pišem i promoviram ljepotu, kulturnu baštinu te eno-gastronomsku ponudu grada Zadra.”, ističe novinar Kawabe San. – Nadamo se kako će i ostali gosti TSW Festivala iz Japana, a pogotovo turistički agenti, također aktivno raditi na većoj turističkoj promociji Zadra i uvrstiti naš prekrasni grad u itinerare svojih turističkih aranžmana u Europi već od iduće zime, poručuju iz TZ grada Zadra.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime