Vrgorac se danas oprostio od Davora Jovića…

0

Povodom iznenadne smrti i današnjeg sprovoda heroja Domovinskog rata, Davora Jovića, u Vrgorcu je proglašen Dan žalosti.

Na komemoraciji je danas nazočilo nekoliko tisuća građana, među kojima i Damir Krstičević.

– Postoje ljudi čije veličine nismo svjesni dok nas ne napuste. Jedan od takvih bio je i Davor Jović, moj prijatelj, suborac i brat. Bila mi je čast biti s njime u stroju udarne Četvrte brigade. On je istinski junak Domovinskog rata koji je legenda postao za života. Jedan je od onih koji je svojim djelovanjem i snagom duha davao energiju i drugim pripadnicima Četvrtke brigade. Ponosni smo što smo imali takvog čovjeka. Mene je učinio boljim, hrabrijim, on je simbol hrabrosti, poštenja i svega onoga što hrvatski vojnik predstavlja, kazao je Krstičević.
I gradonačelnik vrgorca Ante Pranić obratio se nazočnima kazavši kako mnoštvo jecaja, suza, tuge na licima i bola u grudima dokazuje da se Vrgorac i Hrvatska danas opraštaju od čovjeka kojeg pamti cijela Hrvatska.
– Stojim pred vama s kamenom u grudima, jer prava je istina, malo tko od mlađe generacije može uspravne kičme danas govoriti na ispraćaju ovakvog heroja na posljednji počinak. Kao Vrgorčani imamo na koga biti ponosni jer većeg junaka Vrgorac ne pamti. Davor je želio učiniti ovu zajednicu boljom, nesebično i hrabro zalažući se za Vrgorac i Hrvatsku u ratu i miru. On je naš istinski heroj. U ime svih mojih sugrađana hvala mu na tome, a posebno hvala u ime mojih vršnjaka, i mnogih generacija mladih Hrvata koje mogu živjeti danas u slobodnoj državi Hrvatskoj, zaključio je Pranić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime